Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Jak dobrzy ludzie zamieniają się w złych

Zaczęty przez Tomkiewicz, 2007-04-25, 14:45:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

Halina Ch.

Cytat: elmo w 2007-04-27, 12:32:40
Halino ,a czemu przepraszałaś Marishkę ,jak pisałaś o Amerykanach?Pytam z czystej ciekawości...

Bo 'swojego czasu' Tomek opisywał swoją miłość, która jest amerykanką. Źle zrobiłam, że przeprosiłam amerykankę, gdzie uważałam, że nie ma nic wspólnego z zamieszczonym linkiem.

elmo

Halino! No coś Ty! To samo ja bym mogła napisać o sobie ,że jestem Austriaczką ,bo kiedys tam byłam przez jakiś czas.
Moja przyjaciółka mieszka w Australii 10 lat i nigdy o sobie nie powie ,że jest Australijką,tylko z dumą mówi ,że pochodzi z Polski i wcale a wcale tego nie ukrywa! To się nazywa pewność siebie.
Nie wiem czemu niektórzy maja taka obsesję na punkcie "amerykańskości" , może dlatego ,że mają zbyt małą wiarę w siebie i utożsamiają się z "wielkim narodem" -Amerykanami i to dodaje im takiego ...splendoru.

:lol: A ja jestem królową Egiptu  :lol:  :lol:  :lol: 

Halina Ch.

Cytat: Tomkiewicz w 2007-04-27, 12:35:13
I jak zwykle brak argumentów merytorycznych.

Jest to zwrot używany przez polityków. Efekty ' argumentów merytoryczych' mówią same za siebie.

Amerykanie wpisali się w światową historię niechlubnie: mord Indian, Hiroszima. Wietnam, Irak, coca cola. Mc Donalds, globalizacja itd.

Halina Ch.

Cytat: elmo w 2007-04-27, 13:01:20
:lol: A ja jestem królową Egiptu  :lol:  :lol:  :lol: 

he he he  masz poczucie humoru

no popatrz, a ja na tą amerykankę dałam się nabrać.

kodar

Halino,
CytatTomek opisywał swoją miłość, która jest amerykanką
co masz na mysli ,czy tu chodzi o technike :shock:

Bruford

Cytat: Halina Ch. w 2007-04-27, 13:03:31
I jak zwykle brak argumentów merytorycznych.

Jest to zwrot używany przez polityków. Efekty ' argumentów merytoryczych' mówią same za siebie.

Amerykanie wpisali się w światową historię niechlubnie: mord Indian, Hiroszima. Wietnam, Irak, coca cola. Mc Donalds, globalizacja itd.

Zapomniałaś o stonce ziemniaczanej.

grizzly

I jak zwykle brak argumentów merytorycznych. Właśnie to, Halino, a nie jakaś niezwykle błyskotliwa inteligencja czy wiedza, kryje się za tego typu odpowiedziami. Złośliwość też. Ale o tym przecież sama doskonale wiesz od wielu, wielu miesięcy.
M

Tomkiewicz, podpisuje sie pod tym wszystkimi swoimi konczynami!

I dodam od siebie ze wynika to wszystko od "podstawy swiatopogladowej"

Bardzo duzo zalezy od tego czy  dana osoba "wyznaje" ewolucjonizm czy kreacjonizm.

A wiecie, ze najnowsze badania genetyczne dowiodly w 100%, ze posiadamy w 99.5% te same geny co szympansy
z koleii badania psychologiczne dowiodly ze duzo zachowan jest identycznych??? :D :D

elmo

Cytat: grizzly w 2007-04-27, 13:14:40
I jak zwykle brak argumentów merytorycznych. Właśnie to, Halino, a nie jakaś niezwykle błyskotliwa inteligencja czy wiedza, kryje się za tego typu odpowiedziami. Złośliwość też. Ale o tym przecież sama doskonale wiesz od wielu, wielu miesięcy.
M

Tomkiewicz, podpisuje sie pod tym wszystkimi swoimi konczynami!

I dodam od siebie ze wynika to wszystko od "podstawy swiatopogladowej"

Bardzo duzo zalezy od tego czy  dana osoba "wyznaje" ewolucjonizm czy kreacjonizm.

A wiecie, ze najnowsze badania genetyczne dowiodly w 100%, ze posiadamy w 99.5% te same geny co szympansy
z koleii badania psychologiczne dowiodly ze duzo zachowan jest identycznych??? :D :D

I jeszcze duzo o nas mówi nasze pochodzenie.Chodzi o naród ,o kulturę ,o mentalność danego narodu itp.
tego się poprostu nie da zmienić . To tak jakby Murzyn się wybielił i mówił ,że jest Albinosem  :lol:  :lol:  :lol:

elmo

Cytat: kodar w 2007-04-27, 13:11:18
Halino,
CytatTomek opisywał swoją miłość, która jest amerykanką
co masz na mysli ,czy tu chodzi o technike :shock:

Czy Ty Alino jesteś Niemką?  :shock: ,chyba tak ,bo mieszkasz długo w Niemczech  8)

Halina Ch.

Cytat: Bruford w 2007-04-27, 13:13:13

Zapomniałaś o stonce ziemniaczanej.

Nie wiem czy pamiętasz?

To była za komunistów.

elmo

Cytat: grizzly w 2007-04-27, 13:14:40

No, ja akurat tym odryciem zabardzo sie nie dziwię ,tym bardziej jak czytam posty coniektórych ,piszą jakby faktycznie posiadali 99.5% genów co szympansy zamiast pisać jak homo sapiens.
Co najważniejsze zauważyłam ,że w ogóle nie zwracają uwagi na te istotne sprawy ,o których pisze JK a tak mądrze pisze i przystępnie.Co za Człowiek  :idea: :!: Co za rozległa wiedza ,jak czytam ,to jestem pełna podziwu dla jego umysłu!

Bruford

Cytat: Halina Ch. w 2007-04-27, 13:25:52
[To była za komunistów.

twierdzili , że USA ją zrzuca, więc uzupełniłem Twoją wypowiedź.

Halina Ch.

Cytat: Bruford w 2007-04-27, 13:29:12

twierdzili , że USA ją zrzuca, więc uzupełniłem Twoją wypowiedź.

Skoro Ty tak twierdzisz to nie będę się sprzeczać.

Bruford

[Amerykanie wpisali się w światową historię niechlubnie: mord Indian, Hiroszima. Wietnam, Irak, coca cola. Mc Donalds, globalizacja itd.

No nie tylko oczywiście.
Amerykanie są również odpowiedzialni za takie paskudztwa jak jazz , Faulkner , Truman Capote , Mark Twain , Joseph Heller i pierwsza konsytucja. Nie mówiąc rzecz jasna o Marylin Monroe.

Bruford

Cytat: Bruford w 2007-04-27, 13:36:03
[Amerykanie wpisali się w światową historię niechlubnie: mord Indian, Hiroszima. Wietnam, Irak, coca cola. Mc Donalds, globalizacja itd.

No nie tylko oczywiście.
Amerykanie są również odpowiedzialni za takie paskudztwa jak jazz , Faulkner , Truman Capote , Mark Twain , Joseph Heller i pierwsza konsytucja. Nie mówiąc rzecz jasna o Marylin Monroe.

z paskudztw wyłączam wielkiego FZ.

Halina Ch.

grizzly

Cytat: elmo w 2007-04-27, 13:17:55
"tego się poprostu nie da zmienić"

Wlasnie!!!! :-)  zestawu genow nie da sie zmienic.
Wiec "szlaki metaboliczne"(czytaj ekspresje genow) mamy bardzo podobne.

I w zwiazku z tym jesli ktos wprowadza do swojego organizmu wielkie ilosci cholesterolu(razem z zoltkiem i innymi takimi zanieczyszczonymi :-) :-))
To zawsze!!! tworza mu sie kamienie w woreczku zolciowym.

I nie pomoga nawet zaklecia Lojca Rydzyka  lub "Guru tombakopodobnych" :-)

Cytat

elmo

Grizzly  :lol: wyrwałeś mój tekst z kontekstu i sie cieszysz  :lol: ,a ja nie wiem czemu  :shock: ,bo nie o to, tak naprawde mi chodzi  :lol: .

O co Ci chodzi z tymo żółtkami?  :shock:  One są bardzo zdrowe i absolutnie niemiażdżycorodne ani "kamieniotwórcze" jeśli przy nich nie bedziemy w nadmiarze spożywać węgli  8) .

ehhh Grizzly  :lol:

Tomkiewicz

Cytat: Halina Ch. w 2007-04-27, 10:18:40
wszystko co najgorsze dla ludzi bierze się od amerykanów.

Halino, powiedz mi proszę, jak to powyżej się ma do tego poniżej:

Cytat: Halina Ch. w 2007-04-26, 12:03:56
Internet i pralka automatyczna to najlepsze rzeczy jakie można było wymyśleć

Wszak i internet i pralka automatyczna to wynalazki... amerykańskie. A więc brak konsekwencji, brak logiki, czy może tylko brak wiedzy?

M

elmo

Halino !
Wytłumaczysz mi jak można zrobić z Murzyna albinosa?  Nie rozumię tego  :? czy jest to możliwe aby Murzyn mówił o sobie ,że jest człowiekiem o jasnej karnacji skóry? I czy taki człowiek ,który podaje sie za kogos innego jest ...dwulicowy?
Jak myslisz Halino .Odpowiedz proszę .