Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

O homofobii

Zaczęty przez zbynek, 2007-05-21, 21:33:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bruford

Cytat: Tomkiewicz w 2007-05-22, 13:22:31
a) jest pozostawione w sierocińcu, gdzie dorasta wśród tłumu innych dzieciaków, którymi nikt nie ma czasu (ani pieniędzy) odpowiednio się zajmować, jest często maltretowane, wyszydzane, etc., potem jest wyrzucane w wielki świat i gdzie ma iśc, co ma ze sobą zrobć?

b) jest zaadaptowane przez parę homoseksualistów, którzy naprawdę chcą mieć dziecko, poświęcają mu należyta uwagę, traktują je z szacunkiem i miłością, mają wystarczające fundusze by zapewnić temu dziecku należyty rozwój i wykształcenie (a nie dorastanie w nędzy)

"Eskperymentu" nie zaryzykowałbym z innych przyczyn.Ale publiczna debata na ten temat powinna być prowadzona.Z jednej strony lewackie okrzyki "chcemy być queer " z drugiej zaś odmawianie osobom homoseksualnym wszystkiego " na wszelki wypadek" .Obie te postawy to skrajności.

zbynek

Cytat: Bruford w 2007-05-22, 12:55:21
Cytat: zbynek w 2007-05-22, 12:46:09
1 takim wydaniu liberalizm dla artystów  jako wolno¶ć zboczenia na zło mnie nie interesuje. 
2.Widzę że znasz się na sztuce wymy¶lonej przez erotomanów. 8) :lol:

1. Niepotrzebnie zatem odniosłe¶ artykuł o transwestytach do w±tku o sztuce .Logicznego powodu nie było , bo nikt tam ( mnie wł±czaj±c) nie mówił o przyzwoleniach dla zboczeń a jedynie o niechęci JK do malarstwa i sztuki. Twoje intencje , jak zwykle , s± oczywiste. :D
Przytoczone przeze mnie  w wątku fakty opisują  jedynie problem, zaś  z wyciągnięciem wniosków obarcza się czytelnika.
Cytat2.Dośc bezczelna , za to nietrafiona uwaga.Skorzystałem jedynie z linku podanego przez Ciebie. Jak widać lubisz wędrować po różnych zakamarkach internetu  .W końcu od Ciebie link wyszedł.
Nic takiego nie było  moim zamiarem. :lol: Link podany przeze mnie ujawnia tylko skale problemu a dotyczy to także jakże kontrowersyjnej sztuki Doroty Nieznalskiej czy Guenthera von Hagensa. Jako ciekawostka, ostatnio w Holandii  przeprowadził sekcję zwłok na oczach telewidzów.

lutonn

Kazda skrajnos w koncu dazy do tego aby narzucic swoja wole drugim .NIemam nic do homo ale mnie wkurza jak widze w tv jak na jakiejs paradzie jakis cymbal rozneglizowany pokazuje ze sex to najwazniejsza sprawa pod sloncem  a sodoma i gomora to rzecz naturalna, tak tez ich ludzie he odbieraja i niema sie co dziwic Ciekawi mnie co by sie dzialo gdyby homo byli w wiekszosci :D

Tymon

W sumie istnieje coś takiego jak zdrowy rozsądek? W każdej dziedzinie życia. Od związków międzyludzkich poczynając a na sztuce kończąc. 

kodar

pietnowanie homo.,to nie tylko problem  w Polsce,bardzo dlugo w Niemczech ludzie z innej "Planety" nie mieli prawa zajmowac stanowisk kierowniczych,ani partyjnych,nie mowiac o formalizowaniu zwiazkow,mogli natomiast je legalizowac w pobliskiej Danni,taraz juz i w niektorych woj.w Niemczech,
homo.coraz czesciej ujawniaja  swoje zwiazki  publicznie,ludzie ci pochodza z roznych srodowisk i zawodow, jednym z pierwszych ujawnil swoja innosc  berlinski  Bürgermeister,
osobiscie mam wiele  kontaktow z homo. wspomne tylko mojego odzialowego, jego zastepce, oraz sasiadow,czesto  widuje  pary meskie  powracajace w obieciach z dyskoteki,gdy ja  jade do pracy,
zauwazylam,ze  niektorzy   solidnie sie maskuja,inni  natomiast nie,
w moim Heimie,ktory nalezy do Kurii Biskupiej,20 lat temu,zwalniano rozwodki i zyjace w nielegalnych zwiazkach,bo prowadzily sie niemoralnie,
a na dzien dzisiejszy pracuje polowa homo. :)

fewa

Z historii wiemy, że homo istnieli od zaraniów. Dlaczego tacy ludzie są. Jedni mówią, że sie tacy rodzą, a co ma na to wpływ jacy się rodzimy? Inni mówią, że to ze względu na wychowanie. Znajomy psycholog mówił mi, że seksualnośc kształtuje się do 12 roku życia, potem już nic nie jest w stanie zmienic jego orientacjii.
Powodem może byc sypianie razem z dzieckiem. Rodzice myśląc, że dziecko śpi to...... Gdy zauważą, że dziecko ich obserwuje wpadają w panikę i zachowują się jakby było to coś okropnego. Dziecko zapamiętuje,że to co rodzice robią w łóżku to jest coś złego /kobieta i męszczyzna /

Mnie najbardziej dziwi ataki ze strony LPR-u. Wierzejski kiedyś się chwalił, że urodziło mu się dziecko. I co by było gdyby okazało się potem, że jest inne ?
" Wyśmiewowisko chodzi blisko " Natura lubi się mścic.
A może to jest tak, że ludzi jest na świecie za dużo. Więc natura znalazłn na to sposób, aby się nie rozmnazali ? Na kogo padnie na tego bęc . :lol: :lol: :lol:

zbynek

“Neurobiologia zachowań seksualnych” czyli ciekawy wykład w tym temacie prof. dr hab. Jerzego Vetulani.

http://www.if-pan.krakow.pl/ptp/tydzmozgu05_pliki/190305.htm

elmo

Zbynek ,bardzo dobry,interesujący i pouczający post ,szczególnie ostatnie zdania .  :wink:
Trzymaj tak dalej  :wink:

Ps.dorzucę Ci się do internetu(ale nie więcej jak 5% abonamentu  :!: ) ,jak jeszcze parę takich znajdziesz  :lol: .
Dzięki i pozdrawiam  :)

mateoosh12

a mnie Marischka dalej nie rozumie. Muszę być uparty i drążyć temat: a czy pozwoliłabyś na adopcję dziecka, przez zoofila? No nie oburzaj się. Czysty, zadbany i ciepły dom. Dostatek materialny. Dobra szkoła. Wakacje za granicą. I?

lutonn

A pedofile!!??dzisij nie podlega dyskusjii ale "jutro" przy takim tempie "tolerancjii" no co!! to tez czlowiek  a inne skrajnosci to tez ludzie co oni zawinili ze sie tacy urodzili np bandziory roznych masci , mordercy , no on ma taka potrzebe i juz. Jeszcze niedawno homosexualizm w takiej formie jak jest dzisiaj i tolerancjii byl nie do zaakceptowania , a dzisiaj to jest norma . Oby to nie byl pierwszy krok ku innym skrajnosciom :( :D

Tymon

Norma? Chyba sobie żartujesz.

lutonn

Cytat: Tymon w 2007-05-23, 10:27:02
Norma? Chyba sobie żartujesz.
A co dla Cię by bylo normą :D

Tymon

Norma to coś, co wszyscy akceptują bez zastrzeżeń jak metr z Sevre. Tu jest ciągle za dużo hałasu.

kodar

CytatSamce zorientowane na samce nie wykazują żeńskich cech zachowania

gdyby orientowanie seksualne zalezalo by tylko od wychowania w sprzyjajacych ku temu warunkach,
samcy w skorze ludzkiej :D  w swym zachowaniu wsrod innych mezczyzn niczym nie rozniliby sie,
no oprucz  ich zamilowania  do tej samej plci,
a  jednak tak nie jest ,bo wystarczy spojrzec na takiego homo, i widac to golym okiem,
bez przeprowadzania testow hormonalnych,
ze jest on w gestykulacji,sposobie mowienia,chodzenia,dbania o wyglad itd.
 bardziej kobiecy niz niejedna pani :)

Tomkiewicz

Cytat: kodar w 2007-05-23, 15:10:57,
ze jest on w gestykulacji,sposobie mowienia,chodzenia,dbania o wyglad itd.
 bardziej kobiecy niz niejedna pani :)

Jak widać, dbałośc o estetykę u męzczyzn wciąż jest postrzegana jako dzwonek alarmowy, że coś jest nie tak z orientacją seksualną.
    Co zatem powiedzieć idąc tym tokiem rozumowania o zaniedbanych kobietach ? Poza tym, co rozumiesz przez przesadną dbałość ?

Tomek

Hana

Jaki jest zwiazek pomiedzy estetyka a orientacja seksualna?

Tomkiewicz

Zapytaj Kodar, bo ja nie pojmuję, że może taki być.

Tomek

Hana

Kodar jezeli /miedzy innymi estetyka to piekny wyglad/, ja czesto chodze w kostiumie /spodnie+gora/do tego jak pozwala okazja lubie przykryc czyms czubek glowy to wg. Ciebie jaka jest moja orientacja seksualna?

Tomkiewicz

Uważaj, Hano, bo jeśli do tego kostiumu lubisz wkładać koszulę w kratkę i masz krótko ścięte włosy, to...

Marishka

P.S. Swego czasu (początek lat 90) moi znajomi geje amerykańscy przeżyli prawdziwy szok, kiedy zobaczyli w Polsce TAKĄ (a my wszyscy wiemy jaką) ilość facetów z... WASAMI! Rzecz w tym, że takie typowo polskie wąsy były wówczas chodowane w środowisku gejowskim właśnie by podkreślić przynależność do tego środowiska (wystarczy przypomnieć sobie chociażby wąsy Freddiego Mercurego). Ot taki stereotyp :)