Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Gotowana kolba kukurydzy....

Zaczęty przez Zizi, 2007-07-15, 14:22:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zizi

Czy gotowane kolby kukurydzy z masełkiem i solą mogą być spożywane jako produkt DOBRY w diecie optymlanej?

Z góry dziękuję za odpowiedź :]

MORGANO

Zizi. Odpowoedź. NIE. Ludzie kukurydzy nie trawią.

fewa

Przypomniały mi się dawne czasy. Pamiętam jak byłam w Krakowie i widziałam kolejkę za kukurydzą. Postanowiłam spróbowac tej gotowanej kukurydzy, ugryzłam tylko raz i od razu wulądowała w koszu  :lol: :lol: nie smakowała mi.

toan

Nigdy nie miałem ochoty spróbować takiej kukurydzy - szkoda mi miejsca w żołądku  :?.
Może też przez to, że kukurydza zawsze kojarzy mi się z jednostkami owsianymi, a nie z proporcją BTW :shock:

elmo

Dawniej ,kiedy moje koleżanki jadły taką gotowaną kukurydzę z masłem ,patrzyłam na to z obrzydzeniem.A teraz gdy to czytam,to bym spróbowała  :P .
Chyba sobie usmażę kiełbasę  :P  :D

Rudka

Kukurydza z puszki też niedobra??? :o a ja lubie i ten sok też

adampio

zupelnie szczerze, nowy jestem i byc moze juz to slyszeliscie, i jezeli tak, to chyba trzeba sie zastanowic!!!! Kontynuuje::
jezeli masz ochote na kukurydze to ja jedz,w ilosciach na ktore Tobie dieta ta czy tamta pozwoli, lubisz kasze, tez jedz, choc w ksiazce dr. Kwasniewskiego jest w czesci nie-jadalne dla ludzi!!!!, OK!!!
Pytanie, co jest jeszcze jadalne...spozywalne.????
WODKA, ostatnie badania z USA, nad 56000 lidzi wskazuja, ze trzeba!!!! hahahaha , powtarzam tzreba wypic minimum 50 gram wodki dziennie lub 375 gram wina czeronego koniecznie z Francjii. Dlaczego? Dlatego, ze  badania pokazyja , ze przy tej dawce alkocholu  w przypadku 70 % pacjentow zwlaszcza plci meskiej, zmniejsza sie prawdopodobienstwa wystepowania chorob wiencowych seca i innych chorob z sercem zwiazanych.

Wiec, nie jedz kukurydzy bo bedziesz zolty..... uwazam za poglad z palcem w dol!!! Niektorzy z nas sa juz chaba za starzy aby nagle powiedziec sobie: jutro tego nie jem, albo jutro tego nie ruszam ( wlsna zona).... posluchajcie lekarki, zobaczcie co mowi psychologia. Chce to musze , nie chce i tak dostane

Hana

zobaczcie co mowi psychologia.

Psychologia--mowi--potencjalnie mozemy wszystko, natomiast nie musimy nic.

adampio

Chce to musze , nie chce i tak dostane= potencjalnie mozemy wszystko- nie musimy nic

pokaz mi roznice, pozdrawiam Cie serdeczne. Napewno nie cytujesz dunskiego ERIKSONA z czesci o rozwoje do 7-go roku zycia, tez nie KIRKEGAARDA z samoegsystencjonalizmu, czyli teoria Twoja pochodzi od.......???????
odpowiedz :
a. Ciebie samej
b. przeczytalam i nie wiem skad
c. zapomnij

pozdrawiam

Zizi

W sumie ja też nigdy nie miałam ochoty na jedzenie takiej kukurydzy,ale ostatnio znajomi mnie namówili żebyśmy sobie ugotowali ,bo to pyszne i spróbowałam i naprawde PYCHOTKA :] I dlatego pytałam czy mogę to jeść bo jeśli bym mogła to napewno włączyłabym to do mojego jadłospisu ! niah niah niah :]

toan

Pewnie są tacy, co kategorycznie zabroniliby Ci spożywania kukurydzy, ale ja osobiście bardzo nie lubię zakazów i dlatego uważam, że możesz zajadać tę kukurydzę nawet codziennie, ale ogranicz w takim przypadku tłuszcze do niezbędnego minimum. Będziesz się mogła w takim przypadku bezkarnie rozkoszować tą pychotką pod warunkiem, że dojesz dobrego białka zwierzęcego. I pamiętaj, że w takim przypadku proporcja: BWT - 1:3:0,5 wyrażona jest również w gramach, a nie % energii.

slawek

A ja lubię od czasu do czasu kolbe ;) choć dawno nie jadłem ;) i prawdę mówiąc temat mnie nie zainteresował " kulinarnie "

adampio

Gavroche

Cytat: toan w 2007-07-21, 07:52:12
Pewnie są tacy, co kategorycznie zabroniliby Ci spożywania kukurydzy, ale ja osobiście bardzo nie lubię zakazów i dlatego uważam, że możesz zajadać tę kukurydzę nawet codziennie, ale ogranicz w takim przypadku tłuszcze do niezbędnego minimum. Będziesz się mogła w takim przypadku bezkarnie rozkoszować tą pychotką pod warunkiem, że dojesz dobrego białka zwierzęcego. I pamiętaj, że w takim przypadku proporcja: BWT - 1:3:0,5 wyrażona jest również w gramach, a nie % energii.
No.

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2014-04-19, 18:28:51
No.
Też lubisz kukurydzę? :D

Gavroche

Lubię jedną babkę, co lubi kukurydzę :D

MariuszM

administ

Pewnie są tacy, co kategorycznie...

Dziś już nie ma kukurydzy, jest tylko kukurydza GMO czyli Roundup Ready System...   :?
Ja bym tego raczej nie jadł, ale do spasienia hodowlanego się jak najbardziej nadaje.  :D

administ

Cytat: Gavroche w 2014-04-19, 18:34:31
Lubię jedną babkę, co lubi kukurydzę :D

Kolbę lubi, czy ziarka?  :roll: :wink: