Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Otyłość chorobą zakaźną!!!

Zaczęty przez toan, 2007-07-26, 08:18:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Daniel_dn

Masz rację Elmo, syndrom zwracania uwagę na sylwetkę nawet pozostaje na pewien czas po schudnięciu. Teraz myślę, że to jeden z objawów otyłości. Człowiek otyły ma w podświadomości zakodowane, że należało by schudnąć. Nie jest to bez wpływu na sposób odbierania informacji ze świata. Mimo woli koncentrujemy się na sprawach, które nas najbardziej interesują. Dlatego też grubasy zwracają uwagę na sylwetki.
Toan też dobrze wskazuje, że choroba otyłości jest na całe życie. Stale już trzeba być na właściwej diecie, bo przy tym typie metabolizmu zawsze będzie się przerabiać nadmiar węglowodanów na tłuszcz. To jednak w niczym nie przeszkadza. To tak jak z tym, że nigdy nie wlewa się benzyny do samochodów z silnikiem na ropę. To oczywiste, ale nie dla otyłych.

Daniel

elmo

Cytat: Daniel_dn w 2007-07-27, 11:52:28
Dlatego też grubasy zwracają uwagę na sylwetki.

Daniel

Mam taką sąsiadkę ,która ile razy mnie spotka tyle razy się pyta : "jesz ty co Edyta?" Ja odpowiadam ,że jem hehe.Zawsze mi mówi : "ale ty jesteś chuda ... :shock: " ,
a  nie wie,ze i tak troszkę przytyłam (czuję i mąż również)    :)  na kiełbasie i jajkach hehe .Mam większy i inny apetyt po biegach  :) Myślę ,że też mięśnie sobie wytrenowałam deko  :)

Kiedyś byłam mile zaskoczona,bo dawniej nie wyobrażałam sobie zjeść jajecznicę bez chleba.Teraz to jest pikuś. Nie ciągnie mnie w ogóle do chleba... :)
pozdrawiam

wojteks

Cytat: sabina w 2007-07-26, 14:05:39
zwiększa się ryzyko otyłości do 57% jeśli przyjaciel jest otyły,40% jeśli rodzeństwo i 37% jeśli współmałżonek jest grubasem 8)...
No to jak jest wg ciebie "mosik" - jest zaraźliwa, czy nie jest?

No przecież z badań naukowych wynika jasno, że otyłość jest bardziej zaraźliwa od przyjaciół grubasów (57%) i to znamiennie statystycznie, niż przez koligacje genetyczne.  :lol:
"Z osoby, na osobę" - jak ptasia grypa... z ptoka na ptoka :D. No muszę unikać od dziś wszystkich grubasów, abym nadwagi nie podłapał  :lol: :lol: :lol:

elmo

Ciekawe czy szczupłość też jest zaraźliwa? Czy nie.....

Adiqq

Cytat: Adiqq w 2007-07-29, 11:14:24
a jednak zakaźna  :lol:

http://wiadomosci.onet.pl/1580049,16,item.html

to samo co w watku tytulowym, tylko skrócone i przetłumaczone na nasze  :lol: :lol:

fewa

Cytat: elmo w 2007-07-28, 10:54:23
Ciekawe czy szczupłość też jest zaraźliwa? Czy nie.....
Oczywiście, że tak  :lol: :lol:
Jak dasz pulchnej przyjaciółce /sąsiadce /przepisy kulinarne które stosujesz i sposób na życie w ruchu to napewno się "zarazi"  :P
A tak na marginesie, nigdy nie powinno się brac przepisów kulinarnych od ludzi chorych i otyłych, bo można się zarazic  :shock:

wojteks

Cytat: Szymon w 2007-07-26, 15:52:42
Cytat"Eksperci twierdzą, że otyłość jest "zaraźliwa".

Cudzysłów i wszystko jasne ! 

No jasne!. Nawet publinkującemu to "doniesienie naukowe" wydało się tak głupie, że przed śmiesznością uciekł w cudzyslów  :D, choć jak się jada z "jednej michy", to i geny w organizmach podobne pracują :lol:.

Gavroche

Zyon

Czy to proba przedstawienia problemu czy tez moze kolejny artykul promujacy ruchy "fat acceptance"?
http://natemat.pl/146561,grubi-i-grubsi-dlaczego-mezczyzn-z-nadwaga-sie-publicznie-obraza
Work Buy Consume Die

Jarek

Otyłość to choroba społeczna ,na każdego grubasa ,chudzielec musi więcej pracować.

Jarek

Biedaczek ten lubaszenko ,podaj mu przepis na życie ,to Cię wyśmieje , a może już dostał , w tym środowisku jest znana DO.

Blackend

Państwowa służba zdrowia, renta chorobowa, zasiłki dla bezrobotnych i inne zdobycze socjalizmu, to eldorado dla grubasów.  8)

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2015-06-29, 15:13:48
Państwowa służba zdrowia, renta chorobowa, zasiłki dla bezrobotnych i inne zdobycze socjalizmu, to eldorado dla grubasów.  8)

cokolwiek to ma znaczyć:

Samorządy będą prowadzić programy profilaktyczne zapobiegania chorobom.

http://www4.rp.pl/Zadania/308059964-Zdrowie---pieniadze-na-walke-z-otyloscia.html

Zdrowie - pieniądze na walke z otyłością

Blackend

Walka z zagrożeniem odebrania zdobyczy socjalizmu jest taka przyjemna, bo ma 100% poparcie.  :lol:

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-08-05, 09:46:05
Cytat: Blackend w 2015-06-29, 15:13:48

cokolwiek to ma znaczyć:

Samorządy będą prowadzić programy profilaktyczne zapobiegania chorobom.

http://www4.rp.pl/Zadania/308059964-Zdrowie---pieniadze-na-walke-z-otyloscia.A
A NASI POLITYCY TEŻ BĘDĄ OBJĘCI TĄ PROFILAKTYKĄ?Bo takie tuczniki jak Kalisz ,czy Komorowski ,to bez kolejki zapraszamy. :lol:

Zdrowie - pieniądze na walke z otyłością

Jarek

Co jak co ,ale nasi politycy nawet nie zdają sobie sprawy ,w jakim kraju żyją .Bo to właśnie tu można się wyleczyć ,i to jak tanio.O tym Dr Kwaśniewski wiele mówił ,jak bogatym państwem możemy być. :shock:

Diogenes z Synopy

czytający nieoptymalni. Proszę się nie obrażać, że używam dla określenia słowa otyli - tuczniki. Robię to, aby było dosadniej wyeksponowane. Sam byłem tucznikiem ( w pewnym okresie swojego życia) i z perspektywy mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć, że to żadna choroba, tylko kompletna bezmyślność w stosowaniu się do zaleceń bzdur ałtorytetów powiązanych z biznesem lub zatrudnionych przez nich. Stosując poprawnie żywienie optymalne nie można być otyłym, nie ma takiej możliwości ( autopsja i obserwacja innych ).

Gavroche

:lol:
No chyba, że to otyłość genetyczna jest akurat. ;) :lol:

Diogenes z Synopy

ta, syndrom metaboliczny , syndrom niespokojnych nóg, syndrom bolesnego miesiączkowania  itp itd