Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Otyłość chorobą zakaźną!!!

Zaczęty przez toan, 2007-07-26, 08:18:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

admin

Ups! Tak mi się na szybko napisało to "retry", bo krócej niż po polsku! Sorry!  8)

admin

Jakby co, to gruba istota na krzesełku w podkolanówkach w paski... ;)

renia

Cytat: admin w 2022-08-20, 20:33:40
Jakby co, to gruba istota na krzesełku w podkolanówkach w paski... ;)

Dobrze, że wyjaśniłeś... ;-)

admin

A tak na wszelki wypadek, bo na nowych przegladarkach teraz niektóre stare pliki się nie chcą otworzyć... ;)
Wyskakuje taki komunikat "format nieobsługiwany" czy jakos tak...  8)

Gavroche

Rano podjechałem autobusem do śródmieścia, bo z parkowaniem auta tam kłopot.
Rzadko jeżdżę komunikacją, więc nie wiem od kiedy, ale dwa pierwsze miejsca za kierowcą były chyba dla tych ponadnormatywnych, co lubią pączki, a nie lubią mięska, sera i jaj. :D
Siedzenia za duże na jedną osobę, ale za małe dla dwóch...
A może to dla matki z dzieckiem, a ja już szkaluję pączki niepotrzebnie? :mrgreen:
Takie tam spostrzeżenie.

admin

Autobus to nie samolot, gdzie chcieli ważyć przed wylotem... ;)
Ostatecznie przyjęli, że średni pasażer waży bez mała stówkę!  :lol:

Jarek

Mało kto zdaje sobie sprawę z tego że koszt wyposażenia  siedzeń w transporcie publicznym wzrósł 30- 40% Nowe certyfikaty na bardziej wytrzymałe siedzenia....

admin

Blackend

Z moich prywatnych czysto subiektywnych obserwacji (bo lubię posłuchać co ludzie mają do powiedzenia) wychodzi mi, że większość zaczyna coś ze sobą robić jak jest nastraszona złymi wynikami.
Np. wątroba, serce itp.
Sama otyłość im nie przeszkadza.  :shock:
Gdy mówię o obciążeniach stawów, o lekkości wstawania z fotela czy wsiadania do samochodu, to jak grochem o ścianę, jak krew w piach.  8)
Taka tam prywatna rozkmina.  8)

admin

Trochę poszperam na pubmed co o tym piszą i może coś da się tu rozsądnego skrobnąć na temat tej "cudowności" w zastrzyku.  8)
Coś ostatnio iniekcje preferują - nie żebym zaraz "podejrzewał", że coś tam gratisowo dodają z chipów na przykład.  :?

admin

Dieta śródziemnomorska jest polecana przez WHO, bo jest najlepsza w tuczeniu - https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/w-tym-europejskim-kraju-jest-najwi%C4%99cej-chorych-na-oty%C5%82o%C5%9B%C4%87-co-trzeci-doros%C5%82y/ar-AA1lkmeR?ocid=msedgntp&cvid=54651ad552b5479f9bb4d842f37bbe32&ei=57 - choć tu nie podali, że 70% Hiszpanów i 50% Włochów ma "hamerykańską otyłość"...   8)

Blackend

Nie ma nic o Polsce ile przez osiem ostatnich lat przybyło ciała narodu. ;)

admin

Dane są w tym artykule zmanipulowane.
W 2019 tak to ponoć wyglądało - https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Overweight_and_obesity_-_BMI_statistics - ale się bardzo zmieniło po "pandemii" - są przetasowania i awans Polek i Polaków...  8)

Dziwnie podają te "statystyki", ale nie mój problem "na mapce Hiszpanie "tylko" w 54% "otyli", a gdzie indziej podają, że 70% -bo pewnie redaktory pomyliły otyłość z nadwagą...  :lol:

Blackend

Jarek

:lol:
Wystarczy spojrzeć na obecnego  mistrza świata w snookerze - mistrzowska opona po paru miesiącach,  ...

admin