Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Czytanie i słuchanie ;)

Zaczęty przez slawek, 2007-07-29, 11:58:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

Czy chciałbyś aby na www.dr-kwasniewski umieszczać równolegle wersję tekstową czytanych przez Jana Kwaśniewskiego artykułów ?

Tak
30 (78.9%)
Nie koniecznie
4 (10.5%)
Jest mi to obojêtne
4 (10.5%)
Nie
0 (0%)

Głosów w sumie: 38

slawek

Witam, wybacz Tomku jeśli dołożę tobie odrobinkę pracy ;) ale jak sam wiesz serwis tworzą jego Użytkownicy  :P

elmo

Mogę wiedzieć do czego prowadzi to głosowanie?
Czy jak będzie najwięcej głosów na "TAK" ,to będzie umieszczany tekst pisany?
z pozdrowieniami....Edyta

slawek

Pozwoli na wyrobienie sobie opinii jakie są oczekiwania ;)

toan

Jako zdeklarowany demkorata, altruista i biorący szczególnie pod uwagę oczekiwania innych, mogę dać do wyboru następującą alternatywę: albo pliki dźwiękowe, albo nic. I ktoś twierdzi(ł), że demokracja ma wady?  :lol:

Blackend

elmo

Co z tego ,że ludzie czegoś oczekują?  :)
Mogą chcieć tekstu pisanego ,a potem tego w ogóle nie czytać.
Albo mogą czegoś nie chcieć ,a potem okazuje się to bardzo przydatne np. Wrzucasz sobie na " iPod'a" plik z nagraniem Dr.JK jedziesz na rolkach albo płyniesz kajakiem i słuchasz... :D
Sama wiem po sobie ,że folgowanie zachciankom do niczego dobrego nie prowadzi,zwalnia z pracy i z myślenia  :P
Motto: "Jeśli masz przed sobą dwie drogi,wybierz zawsze tą trudniejszą" .

elmo

Dodam jeszcze,że Ci którzy wolą słowo pisane ,mogą sobie sami przepisać tekst z pliku dźwiękowego i wydrukować lub przepisać piórem na kartkę papieru  :)
Świetny pomysł ,prawda ?  :)  :P

slawek

Cytat: toan w 2007-07-30, 10:18:34
Jako zdeklarowany demkorata, altruista i biorący szczególnie pod uwagę oczekiwania innych, mogę dać do wyboru następującą alternatywę: albo pliki dźwiękowe, albo nic. I ktoś twierdzi(ł), że demokracja ma wady?  :lol:
Jako naród przywykły do demaskracji ;P z radością przyjmiemy los ;)

elmo

Nie ma co się powoływać na demokrację,bo równie dobrze możemy głosować w jakim kolorze bielizny ma chodzić "sławek" albo ile razy dziennie ma myć zęby "toan"   :P

toan

Rozwój próchnicy zębów jest wprost proporcjonalny do rozpowszechnienia się zwyczaju mycia zębów, o którym większość (bez próchnicy zębów) jeszcze w początkach XXw. nie słyszała. Bo mycie zębów wbrew teorii odkrywców  - nie chroni przed próchnicą. Na tej zasadzie można bardzo łatwo statystycznie wykazać (jak z zaraźliwiścią otyłości  :shock:), że mycie zębów jest przyczyną próchnicy :D

elmo

Cytat: toan w 2007-07-30, 13:57:24
Rozwój próchnicy zębów jest wprost proporcjonalny do rozpowszechnienia się zwyczaju mycia zębów
Pamiętam jak w podstawówce była jakaś akcja i sprawdzała pani czystość : ręce ,szyję i zęby.
Byłam przerażona ,bo nie myłam zębów.Myłam zęby sporadycznie,jak mi się przypomniało.
Przyszła moja kolej i serce mi waliło ze strachu ,czy wstydu...nie pamiętam....
Ku mojemu zaskoczeniu,pani powiedziała:"Proszę zobaczyć,jest osoba ,która dba o zęby,myje codziennie"
Zdębiałam jak to usłyszałam.Nigdy nie zwracałam uwagi na swoje zęby.Po prostu były i już.
Przyszłam do domu spojrzałam do lusterka i zobaczyłam bielutkie ząbki  :mrgreen: To pewnie kwestia szkliwa,bo niektórzy mają inne szkliwo.
Moja jedna córka ma próchnicę,musimy jeździć z nią do dentysty,a druga nic a nic... :)

Krystyna77

Elmo z tymi zębami to był kiedyś numer jak moja teściowa złamala rękę.I podczas składania na chirurgii lekarz kazał teściowej wyjąc protezę he he... a ona wybałuszyla na niego oczy ,  :shock:, że czego on od niej chce.Dopiero po chwili zajarzyła o co chodzi, a lekarz anestezjolog się dziwił, że ma swoje zęby w wieku 80 lat.Moja teściowa też specjalnie się nie wysila w myciu zębów i to jest zastanawiające skąd u niej takie piękne " zębiska" się uchowały? A może to geny? :D :D :D

elmo

Cytat: Krystyna77 w 2007-07-30, 19:41:49
Elmo z tymi zębami to był kiedyś numer jak moja teściowa złamala rękę.I podczas składania na chirurgii lekarz kazał teściowej wyjąc protezę he he... a ona wybałuszyla na niego oczy ,  :shock:, że czego on od niej chce.
Dobre  :lol:

CytatA może to geny?

Na pewno.Przecież dziedziczymy jakieś cechy po przodkach  :)

Ewa

Krysia, wyglada na to, ze zdrowe zęby mam po twojej tesciowej :D, a kości mocne ponad norme wiekową. Pare lat temu robiłam badania dens. i wyszło, że mam 21% ponad norme 20 latka.

Elmo, mam pytanie :) Tak wojujesz o te pliki dźwiekowe - widocznie szczególnie ci na nich zalezy :D

Ja chetnie słucham Jana Kwaśniewskiego, ale tekst czytany to podstawa.

elmo

Cytat: Ewa w 2007-07-30, 19:58:09

Elmo, mam pytanie :) Tak wojujesz o te pliki dźwiekowe - widocznie szczególnie ci na nich zalezy :D

Nie wojuję  :P  :D  ,tylko chcę zaznaczyć ,że jest mi to obojętne.Słuchałam plików dźwiękowych i nie przeszkadzało mi to w zrozumieniu.
Chciałabym napisać również ,że gdyby mi tak bardzo zależało na tekście pisanym,gdyby był mi tak bardzo niezbędny ,to zakasałabym rękawy i sama napisałabym  ,a nie czekała, aż mi ktoś to napisze  :D  :P . Nie musi się pisać wszystkiego na raz.Można sobie rozłożyć ,aby nie zajęło to dużo czasu.
Pozdrawiam Cię Ewuś  :)

Krystyna*Opty*

Toan napisał:
CytatJako zdeklarowany demkorata, altruista i biorący szczególnie pod uwagę oczekiwania innych, mogę dać do wyboru następującą alternatywę: albo pliki dźwiękowe, albo nic.

Jest jeszcze jedna możliwość.
Czy miałbyś coś przeciw temu aby pod każdym plikiem dźwiękowym była również wersja tekstowa?
Z przyjemnością bym je pisała i wysyłała je Tobie na priva. Co Ty na to?

toan

Pani Krystyno!.
Na sierpień wybieram opcję - nic  :?.
Teraz trochę odpoczynku i bardzo ciekawych lektur. Dotarło do mnie kilka nowych książek wartych zastanowienia. Sierpień szybko zleci. :D. Ale proszę już zacząć przepisywać...  :D

Ewa

Krysiu, jesteś kochana! Czy starczy ci czasu na przepisywanie? Oby tak.

A może jednak wygodniej i szybciej byłoby skanować te teksty, które juz są i konwertować do tekstu?

Z dwojga złego, juz wolałabym czytać tylko zeskanowany tekst, który niestety nie daje mozliwości przeszukiwania po słowie kluczowym, niż być skazana tylko na plik dźwiękowy.

Ewa

Cytat: ElmoNie wojuję,tylko chcę zaznaczyć ,że jest mi to obojętne

Elmo! Cała ty :D Jak mocno chcesz zaznaczyc obojętność? :D

Buźka :)

elmo

Cytat: Ewa w 2007-07-31, 11:47:50
Cytat: ElmoNie wojuję,tylko chcę zaznaczyć ,że jest mi to obojętne

Elmo! Cała ty :D Jak mocno chcesz zaznaczyc obojętność? :D

Buźka :)

Jak zwykle ,to co chcę zaznaczyć ,zaznaczam to bardzo mocno,tak aby to zaznaczenie było znacząco widoczne dla wszystkich ,nawet tych których to mało interesuje (przedewszystkim dla nich )  :D  :P
pozdro