Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

białaczka

Zaczęty przez Wojciech, 2007-08-18, 14:52:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

drogie te urządzenia - 280 mln. :roll: Dobrze usłyszałem?  :shock: 8)

http://panorama.tvp.pl/26441429/26082016-1800

20 minuta

administ

Niestety, to reżimowa tv, więc nadal deflacja... ;)

Diogenes z Synopy

fakt. W inflacyjnym koszyku nie ma samolotów i akceleratorów cząstek protonowych. Czy to przedmioty pierwszej potrzeby? ;-)
Czy  wobec tego nasza siła nabywcza spadła? Pośrednio pewnie tak (danina na medyków).

Ale masło zamiast 6 zł kosztuje 3.  Ser zamiast 30 - 20. Wyngiel zamiast 900 - 650.

administ

:shock:
Zaś zrzuta narodowa na górnicze trzynastki, czternastki...  :?
Ale z czego, bo na dzieci i na ich 500+ musi starczyć! ;)

Blackend

Z budżetu, bo tam jest zapisane.  :lol:

administ

A wiadomo, że budżet to ich... ;)  :lol:

Blackend

No tak, należymisię.  :lol:

Diogenes z Synopy

Budżet to my. Tak se postanowiliśmy.   :lol:

Blackend

To Wam gratuluję.  :lol:

Diogenes z Synopy

a Ty mieszkasz z W.Brytanii?   :lol:

Blackend

Nie, ja jestem ukryta opcja germańska dla I Sortu nieistotna. ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

Nie ważne który jesteś sort. Nie korzystając ze swoich praw przekazujesz pełnomocnictwo innej osobie, która decyduje w Twoim imieniu. Więc to Twój budżet.  Tak działa demokracja. Chyba większość tutaj to obrońcy demokracji  :roll:  ;-) 
A w tym wypadku występuje dysonans poznawczy  :roll:

Blackend

W PRLu też była demokracja i to nawet ludowa. ;)
Obecnie wykształciła się nowa klasa społeczna, która nie da wydrzeć sobie władzy, co nie byłoby większym problemem gdyby rządzili odpowiedzialnie, ale prowadzą kraj znowu do kryzysu.  :?  8)
Mędrcy powiadają, że dobrze rządzone państwo nie zależy od formy rządów lecz od jakości przymiotów ludzi u władzy.  8)
W demokracji szlacheckiej Polska miała miernych władców (np. Sasi) jak i bardzo udanych (np. Batory, Sobieski) więc można.  8)

Jarek

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-08-26, 20:51:53
Budżet to my. Tak se postanowiliśmy.   :lol:
Wspaniałe postanowienie gwarantujące przyszłość  :lol:

Diogenes z Synopy

bez planowania można jedynie na polu u bauera zapylać. Takie życie.  Albo masz pomysł, albo jesteś niewolnikiem.   :D

Cytat: Blackend w 2016-08-26, 23:12:23
W PRLu też była demokracja i to nawet ludowa. ;)
raczej reżim moskiewski  :roll:

CytatObecnie wykształciła się nowa klasa społeczna, która nie da wydrzeć sobie władzy,

a nie sam przypadkiem sobie hydrę wyhodowałeś. Najlepiej na onych zganiać. Za Twoją zgodą to robią.

Diogenes z Synopy

a to nie nowość. Żydzi zawsze byli zorganizowani lepiej od innych nacji. Tylko Hitlerowi udała się sztuka zapanowania nad narodem o przewadze umysłowej.  Żeby nie było, że jestem antyjudaistą - chciałbym mieć za sąsiada Żyda.

renia

A do czego Ci jest potrzebny sąsiad Żyd? :shock: 8) Ja nie mam nic przeciwko nim, ale żeby mieć takie marzenie? :roll:

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2016-08-27, 18:25:07
marzenie? :roll:
:roll:  ;-)  ja tak nie powiedziałem. Co to Newsweek? ;-)

Bo wiem, że i tak by mnie zrobił w bambuko, bom przeczulony.  ;-)
Mam sąsiada garusa, a gwarą nie władam za dobrze, więc dla odmiany by było z kim podyskutować  ;-)