Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

SAŁATKA Z RYBĄ.

Zaczęty przez MORGANO, 2007-08-25, 02:17:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

MORGANO

SAŁATKA  Z  RYBĄ.

Składniki.
200g Halibut wędzony
200g Szparagi konserwowe
150g Pieczarki marynowane
150g Pomidory
100g Jajka   2 gotowane na twardo
przyprawy : 4 liście zielonej sałaty, 3 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki wody,
2 łyżki oleju, sól, pieprz, szczypiorek.

Sposób przygotowania.
Ściągnąć skórę z ryby, usunąć ości, pokroić. Jajka pokroić w plasterki. Pomidory pokroić. Zalewę sporządzić z soku cytrynowego, do którego stopniowo dodamy mieszając wodę, sól, pieprz i olej. Odsączyć wodę z pieczarek, pokroić je na plasterki i podsmażyć. Położyć na talerzach liście sałaty, kawałki ryby, pieczarki, posypane solą i pieprzem pomidory, i odcedzone szparagi. Polać marynatą rybę. Gotowane jajka położyć na wierzch ryby i posypać szczypiorkiem.

Ogółem 800g  B-T-W  /57,7/ - /68,9/ - /17,7/ - /920 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /7,2/ - /8,6/ - /2,2/ - /115 kalorii/
200g porcja 1 osobowa  B-T-W /14,4/ - /17,2/ - /4,4/ - /230 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 1,2  : 0,3
B+T/200g=31,6g

Naśladownictwo jest najszczerszym komplementem.