Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Masło

Zaczęty przez Matti, 2007-09-03, 19:09:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Trzeba uważać, a przede wszystkim wąchać. ;)  :D

Maniek

Cytat: Blackend w 2014-08-09, 19:40:49
Trzeba uważać, a przede wszystkim wąchać. ;)  :D

no można też polizać, albo palucha mocno wsadzić...

Gavroche

Cytat: Maniek w 2014-08-09, 20:03:18
Cytat: Blackend w 2014-08-09, 19:40:49
Trzeba uważać, a przede wszystkim wąchać. ;)  :D

no można też polizać, albo palucha mocno wsadzić...
W markecie!? :shock:

Blackend

Niezły hardcore, ale co tam jak jest pilna potrzeba, to mozna i w markecie. ;)  :lol:

Maniek

Cytat: Blackend w 2014-08-09, 20:47:24
Niezły hardcore, ale co tam jak jest pilna potrzeba, to mozna i w markecie. ;)  :lol:
kontrola, najwyzszym stopniem zaufania :)

Blackend

No jasne, bo wiara czyni czuba. ;)

administ

I fanatyka!  :?

adampio

Sciagam z Polski maslo klarowane Mlekowity. Czy to dobry produkt?

adamel

Czasami używam i ...żyję :shock:

renia

Używasz czy jesz? :roll:

adampio

Cytat: adamel w 2014-08-24, 11:56:13
Czasami używam i ...żyję :shock:

Nie chodzi mnie o to czy jest trujacy :D
Chodzi o to czy nie slyszeliscie prztpadkiem, ze kantuja dodajac np. tluszczow roslinnych czy tez margaryny.

Zwroc uwage, ze napisalem, ze sciagam z Polski....czyli tez juz jadlem i tez zyje.

Nic nie slyszeliscie o kantach to znaczy, ze jset OK!!!! :lol:

renia

Ja od lat wielu, niezmiennie, jem to masło i nie mogę się nim najeść. Jest coraz smaczniejsze... :D



zofijeczka

tam w artykule o maśle w maśle napisali
"Przeciętny klient może mieć z tym problem, jednak wiadomo, że gdy kostka wyjęta ze sklepowej chłodziarki jest miękka, to masło zawiera dużo oleju roślinnego. Ważny jest też kolor."
Tymczasem "Masło Polskie" Mlekowity jest miękkie po wyjęciu z lodówki i to z półrocza na półrocze coraz bardziej.  Miękkość chyba nie jest najlepszym wyznacznikiem.

adampio

Zofijeczka, smalec tez jest miekki w lodowce a zamrozony szybko mozna kroic. :D
Mnie sie wydaje, ze to generalnie jest z tluszczem. Czytalem kiedys , ze maslo jest w lodowce bardzo twarde bo jest w nim duzo wody. Mlekowita anonsuje 99,8 % tluszczu w masle klarowanym to tlumaczyloby miekkosc tego masla. Zwroc uwage tez na fakt, ze jak zamrozisz slonine, to 15 min po wyjeciu jej z zamrazarki mozna ja juz kroic.


administ

Cytat: renia w 2014-08-24, 14:56:40
Ja od lat wielu, niezmiennie, jem to masło i nie mogę się nim najeść. Jest coraz smaczniejsze... :D

Mi się ten link nie otwiera!  :?  :wink: :mrgreen:

adampio

Cytat: admin w 2014-08-24, 15:28:46
Cytat: renia w 2014-08-24, 14:56:40
Ja od lat wielu, niezmiennie, jem to masło i nie mogę się nim najeść. Jest coraz smaczniejsze... :D

Mi się ten link nie otwiera!  :?  :wink: :mrgreen:

Mnie sie otworzyl wczesniej ale teraz juz sie nie otwiera. Widocznie <renia majtruje przy linku.
Byla to oselka!!!!

Mnie jest szkoda smazyc na masle, bo traci sie wszystkie witaminy i mineraly.


renia

Cytat: admin w 2014-08-24, 15:28:46
Cytat: renia w 2014-08-24, 14:56:40
Ja od lat wielu, niezmiennie, jem to masło i nie mogę się nim najeść. Jest coraz smaczniejsze... :D

Mi się ten link nie otwiera!  :?  :wink: :mrgreen:

Musisz sobie większe gigamajty kupić... :lol: :mrgreen:

administ

Cytat: adampio w 2014-08-24, 15:32:13
Mnie jest szkoda smazyc na masle, bo traci sie wszystkie witaminy i mineraly.

Nie prawda, do 150oC wiele nie traci, dopiero jak przydymi, to i owszem.  8)
Karkówka panierowana smażona na maśle jest przepyszna.  :D