Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Masło

Zaczęty przez Matti, 2007-09-03, 19:09:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

:lol:
Radziu, nie starczy Ci już na dziś tej drutoterapii?  :wink: :mrgreen:

Radzio

"Instrumenta" stroję, a poza tym ... nie mam zajadów, to nie będę sobie i innym niezajadzonym dobrej zabawy żałował. O!
Od jutra "wikendas", dam złapać oddech, bo pewnikiem pierwsze newsy ze Śląska nadlecą.

kasara1991

Wracajac do tematu masla, to chcialam sie zapytac czy ktos inny  was ma checi na tabliczke gorzkiej czekolady z wlasnie.. maslem. U mnie maslo jest ciut solone, a ma BTW: 1:82:1, i jest pyszne. Czy taka kombinacja to szczegolnie dobry/ zly pomysl?

Gavroche

Cytat: kasara1991 w 2014-10-28, 10:57:52
Wracajac do tematu masla, to chcialam sie zapytac czy ktos inny  was ma checi na tabliczke gorzkiej czekolady z wlasnie.. maslem. U mnie maslo jest ciut solone, a ma BTW: 1:82:1, i jest pyszne. Czy taka kombinacja to szczegolnie dobry/ zly pomysl?
Ja robiłem taką masę: tabliczka gorzkiej czekolady i 1/2 kostki masła.
Pychota!

Zyon

Ja robilem kawe z maslem, pychota, ze hej!
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Gavroche w 2014-10-28, 10:59:17
Cytat: kasara1991 w 2014-10-28, 10:57:52
Ja robiłem taką masę: tabliczka gorzkiej czekolady i 1/2 kostki masła.
Pychota!

I między wafelki - bach...  :wink:  :lol:

Zyon

Work Buy Consume Die

Radzio

Cytat: Radzio w 2014-10-17, 20:34:23
"Instrumenta" stroję, a poza tym ... nie mam zajadów, to nie będę sobie i innym niezajadzonym dobrej zabawy żałował. O!
Od jutra "wikendas", dam złapać oddech, bo pewnikiem pierwsze newsy ze Śląska nadlecą.

Jeden tylko nadleciał... .

renia

Cytat: Zyon w 2014-10-28, 11:00:11

A ja dzisiaj pomyślnie zdałam test na Optymalną... 8) :lol:
Wypiłam smalec... 8) :lol: :twisted:

Został mi po wątróbce z gęsi i ciach...pychota... 8)

Radzio

Pozostali musieli waflami dojeść ... .

Zyon

Cytat: renia w 2014-10-28, 14:45:50
Cytat: Zyon w 2014-10-28, 11:00:11

A ja dzisiaj pomyślnie zdałam test na Optymalną... 8) :lol:
Wypiłam smalec... 8) :lol: :twisted:

Został mi po wątróbce z gęsi i ciach...pychota... 8)
Loj to chyba nie jestes nowoczesna optymalna tylko taka archeo-paleo. Nowoczesni optymalni dbaja o swoje zdrowie i nie pija tluszczy nasyconych, tylko wypijaja rafinowany olej slonecznikowy. Bardzo zdrowy  8)

:lol: :lol: :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

renia

:? archeo-paleo nie jest takie złe... :lol:

Blackend

Lepszy by był rzepakowy, bo jak co zostanie, to do diesla można dolać. ;)

administ

Ale najpierw lepiej lipazą potraktować, aby gliceryna na spodzie osiadła...  8) :wink:
A to z wierzchu jak najbardziej do disel się nadaje, dlatego nie pozwalają takiego "samogonu" "frajerom" robić...  :wink:
A technologia jest bardzo prosta i niekosztowna.

Radzio

Pozwalają, ale legalnie, po opłaceniu akcyzy i pomniejszych dupereli.

administ

Nie, raczej tylko "na własne potrzeby" i to niechętnie.  :?

Radzio

Lobby spożywcze w takim razie kmiotków* torpeduje, bo jak akcyza, to "pa wsiech"- sam VAT, to na waciki raczej.

*- tak wyglądają oczami lobby ci, który się samodzielnością wykazują.

kasara1991

A powiedzcie, co byscie bardziej polecili przed np. 20-40 min joggingiem/ plywaniem:

1) kawalek (do 50 gr) zbilansowanego sernika
2) 20 gr gorzkiej czekolady + 30 gr masla?

administ

Dobrą pasztetówkę, bo smacznie się odbija...  :wink:

Gavroche

Jak nie czujesz głodu, to nic.
A jak coś już musisz to 100-150 ml śmietanki.
Podczas ćwiczeń przewód pokarmowy jest traktowany po macoszemu, tym bardziej, im bardziej intensywne są ćwiczenia.
Krew jest kierowana w inne rejony i tak posiłek sobie poczeka na "po treningu" albo go zwrócisz, jak intensywność będzie duża :D