Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Masło

Zaczęty przez Matti, 2007-09-03, 19:09:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

Cytat: Anulka177 w 2016-03-19, 15:52:42
Właśnie wyczytałam, że w przyszłym tygodniu lidlowska osełka z Pilosa będzie w cenie 14,60 za kg a mascarpone 500g za 8.49, jeśli więc ktoś ma ochotę przyoszczędzić na i tak niemożliwie taniej Diecie Optymalnej to jak najbardziej można.  :wink:
w Sridlu kupiłem tę śmietankę z karagenem za 1,45 zł  z 40 szt. Prawie wszystkie  ;-)
Cytatmascarpone 500g za 8.49
  żaden szał, zawsze jest po 8.99

W Sretto jest masło z mlekowity pół kilowe - taniej wychodzi 6,99  i lepsze niż te ze Sridla. Te jakieś zawsze mi się wydaje podejrzane. Z  2 razy w życiu kupiłem.

Jarek

Jak lepsze ? przecież to wszystko co masło jest masło  , a śmietanka jak 30% ma to też dobra , bo tam wodorosty są . :lol:

Diogenes z Synopy

teoretycznie tak . Ale te słowo Ekstra na opakowaniu nie chce występować. A w dodatku jest miętkie.
http://www.lidl.pl/pl/1974.htm?action=showDetail&id=56533

no i  smak jest inny. Masło masłu nie równe. Nie wiem co oni z nim robią  :roll:

A karagen powoduje jedynie to, że nie ma osobno maślanki i masła. Tylko wychodzi śmietanka z kubeczka.

Anulka177

Nie jest takie najgorsze to masło lidlowskie, jak jest w promocji to kupuję, kalorie się zgadzają. Zazwyczaj jednak kupuję osełkę z Koła, bo jakieś smaczniejsze. Do pieczenia ciast to z Pilosa się jak najbardziej nadaje, szczególnie, że cena niezła, prawie jak za margarynę  :)
Do najbliższego Tesco mam 45 km więc odpada w przedbiegach. Krążę zazwyczaj pomiędzy Lidlem, Kauflandem i Biedronką (ta ostatnia rzadko, najczęściej jak mi się kiszona kapusta kończy, bo mają fajną, w wiadereczkach, nie pasteryzowaną i bez octu.)

Śmietanki też zakupiłam zapasik, co by potem nie przepłacać  :wink:

renia

Nie wiem dlaczego Wy tak "szalejecie" z tym masłem? :shock: :lol:
Ja mam jedno ulubione i innych nawet nie oglądam... 8)

Blackend

Ja też, mamy sprawdzone z Biedronki, to co będziemy kombinować?  :D

Blackend

Nie, bo nie ma tej pozycji na karteczce.  :lol:

renia

Wszystkie pozycje musisz mieć na karteczce... :shock: 8)

Anulka177

Całe szczęście, że nas dr Kwaśniewski ustrzegł przed jogurtem  8)

renia

Jak dzieciaki były małe to ja im jogurciki "wciskałam dla zdrowia"... :?

Diogenes z Synopy

nie przypominaj mnie tego, bo zwymiotnę  ;-)

renia

Ok, trzymaj się Diogenesie... 8)

Blackend

Cytat: renia w 2016-03-19, 21:58:35
Wszystkie pozycje musisz mieć na karteczce... :shock: 8)

To zależy jak duże zadanie mam do wykonania. ;)  :lol:

Anulka177

Ty Renia też mężowi na karteczce pozycje wypisujesz? Pytam bo może ja jakiś błąd popełniam i wszystko raczej z pamięci....  :roll: 8)

Diogenes z Synopy

E, optymalni nie chorują na sklerozę!  ;-)

4  artykuły do kupienia - jajka , masło , śmietanka , twaróg lub ser.

Mogę z czarną przepaską na oczach iść do sklepu  ;-)

Anulka177

Aaaa, to wy o ZAKUPACH mówicie cały czas?! :shock: 8) :lol:

Blackend

Cytat: Anulka177 w 2016-03-20, 10:52:56
Ty Renia też mężowi na karteczce pozycje wypisujesz? Pytam bo może ja jakiś błąd popełniam i wszystko raczej z pamięci....  :roll: 8)

:lol: :lol: :lol:

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-03-20, 10:52:56

:lol:
Widocznie pamięć Was nie zawodzi... 8) :lol:
A ja sama sobie karteczki wypisuję...  8)
Pozostali domownicy tylko do niej dopisują. Zawsze na stole w kuchni karteczka jest. 8)

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-03-20, 10:55:37
E, optymalni nie chorują na sklerozę!  ;-)

4  artykuły do kupienia - jajka , masło , śmietanka , twaróg lub ser.

Mogę z czarną przepaską na oczach iść do sklepu  ;-)

Ja codziennie z karteczką. "Litania" jest spora.