Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Masło

Zaczęty przez Matti, 2007-09-03, 19:09:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Nie samym łojem człowiek żyje... ;)

Diogenes z Synopy

Ale gdyby na poważnie wziąć to co powiedziała Angela, że pora gromadzić zapasy -  zawekowany łój w słoiku w zimnej piwnicy może kilka lat oczekiwać na konsumpcję.   :D

administ

Otóż to, nawet jak tylko liście będą do jedzenia, to zakąszane łojem dają jakąś nadzieję doczekania lepszych czasów... ;)

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-09-21, 15:45:56
Ale gdyby na poważnie wziąć to co powiedziała Angela, że pora gromadzić zapasy -  zawekowany łój w słoiku w zimnej piwnicy może kilka lat oczekiwać na konsumpcję.   :D
To przecież jest na poważnie co powiedziała .Dziwie sie że jeszcze zapasów nie robisz ,ja  już zrobiłem :lol:

Zyon

Sugerujesz marynowanie "uchodzcow" w beczkach na modle lubelska?  :shock:
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

taka kąpiel kilkudniowa w beczce z oliwą była znana już w starożytnych Chinach. Biedak, który tam się znalazł powoli się konserwował.

Bobby

Cytat: Zyon w 2016-09-21, 18:38:04
Sugerujesz marynowanie "uchodzcow" w beczkach na modle lubelska?  :shock:

Po co Ci mydło?  :shock:

Zyon

A po co ci tramwaj?  :shock:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Ja bym chciał mydło w kształcie tramwaju. ;)

administ

Ciekawe o ile masło zdrożało, bo tak od miesiąca, co jadę, to nowa cena!  :shock:  :?
To pewnie przez tę udaną walkę "dobrej zmiany" z deflacją, ta sytuacja się ciągnie powoli.  :D

Diogenes z Synopy

drożeje. Podawałem link, że tłuszcze i nabiał na świece podrożały.

Ostatnio kupowałem kostkę po 2.99 zł. A patrzę w Sretto - jutro  łaciate aż po 3,49 zł,   :?
śmietanka na razie stoi i sery też, choć już nie tanieją.  :(  ;-)

Zyon

Ciezko znalezc juz ponizej 3 zl. Nawet w Tesco ostatnio cene smietanki podniesli
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

Oj, ciężkie czasy.   :? ;-)
Ta ichnia w kubeczku 330 ml 30%  jest w dalszym ciągu po 2,89zł. Smakuje mi. Aby za długo nie stała, bo się wytrąca masło.

Blackend

Inflacja jest korzystna, bo karze tych którym się nie chce za 500+ wziąć.  :twisted:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-09-26, 08:04:29
drożeje. Podawałem link, że tłuszcze i nabiał na świece podrożały.
...

Świece teraz robią z tłuszczu i z nabiału...  :shock: 8)

Diogenes z Synopy

to ''eko-świeczki'' jeszcze robią? Myślałem, że z Chin są w bidronce.  :roll:

administ

Cytat: Zyon w 2016-09-26, 08:57:52
Ciezko znalezc juz ponizej 3 zl. Nawet w Tesco ostatnio cene smietanki podniesli

A to dzięki 500+ tak wszystko niezdrowe, ale smaczne drożeje, jedyna nadzieja, że ich miażdżycą pokręci, bo do chleba smalec ewentualnie margaryna, a nie masło ma być.  8)
Ale to trzeba z rok poczekać na efekty diety korytkowej, bo jest dość ubogokorytkowa, ale tak z kilo na dwa miesiące tłuszczu da się osadzić pod skórą.  :?

Anulka177

W radio też słyszałam ostatnio, że masło drożeje, bo coraz częściej dietetycy mówią, że jest ono zdrowsze od margaryny  :shock: No i ludzie się na to masło rzucili... Czyżby i jajka miały podrożeć, bo się okazuje, że można zjeść więcej niż dwa na tydzień i przeżyć?  :roll:

administ

Na szczęście tu nic nie podrożało!
Zmieściłem się z mlecznymi zakupami w stówce - to dobry wynik.  :D

Gavroche

No chyba niezły, na jak długo to zapas?