Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Aktywny wodór likwiduje wolne rodniki tlenowe

Zaczęty przez alpolusa, 2007-09-10, 11:00:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

alpolusa

Oczywiscie ze z cukrzycy mozna sie wyleczyc - picie wody antyoksydacyjnej z ujemnym potencjałem redox i nasyconej aktywnym wodorem o odczynie pH 8.5 reguluje w organizmie gospodarke cukrem w ciagu 1-3 miesiecy! Badania prowadzili japonczycy na bazie zastosowania generatora aktywnego wodoru H-01, zmieniajacego zwykłą wode (ktora jest oksydantem) w niezwykle efektywny anty-oksydant. Generator H-01 jest w sprzedazy w Polsce. Zreszta informacje na ten temat można znaleźć na www.wodazycia.net.pl

alpolusa

Wynalazek japoński - mineralny generator aktywnego wodoru zmienia potencjał oksydo-redukcyjny wody z dodatniego na ujemny, nasyca wode aktywnym wodorem, alkalizuje ją - czyniąc z niej w ciągu kilku godzin najbardziej efektywny antyoksydant!!! Potencjał ORP takiej wody dochodzi do -400mV ! UWAGA: płyn międzykomórkowy człowieka i krew maja również potencjał ujemny ( -50 do -250 mV). Pijąc zwykłą wodę wlewamy w siebie potencjał +300mV oraz całą armie wolnych rodników! Po co? Skoro możemy dać organizmowi to czego potrzebuje - czyli wodę o potencjale -50 do -300mV. Wystarczy miec generator H-01. Jest dostepny w Polsce! Informacje są na stronie: www.wodazycia.net.pl

malgo35

Woda jest bardzo dobra dla ryb :)
Nie łatwiej byłoby puścić link od razu do cennika i formularza zamówienia?

toan

Nasycanie wody bezwodnikiem kwasu węglowego daje lepsze wyniki - wystarczy w spożywczym kupić wodę mineralna gazowaną, pod warunkiem, że się ją oczywiście skonsumuje 8) .

Syriusz

Przegotowana, schlodzona deszczowka. Tylko taka wode spozywam, do takiej mam dostep Zrobilem odwiert i jest troche wody ale musze ja przebadac. Widac, ze posiada za duzo mineralow wiec nie jestem jej pewien. Jest taka jakby slodkawa. Zamiast filtrow spozywam zoltka 5 do 10 dziennie  w zaleznosci od apetytu. Optymalnym jestem chyba od zawsze. Ale to dluga historia.

malgo35

Syriuszu, intrygujesz mnie. Z największą ciekawością przeczytam tą długą historię. Jak to mieszkasz w tropiku?! Gdzie jesteś i dlaczego?

toan

W reakcjach dysocjacji woda jest akceptorem protonu wodorowego tworząc najczęściej nietrwałe wiązanie jonowe H30+ dzięki swojej polarności - od strony tlenu ma wartość (-), a od strony wodorów (+), bo kąt między atomami wodoru wynosi nie 180, a 105o. Dzięki tej właściwości woda (w właściwie atom tlenu) staje się donorem protonu u żywych organizmów.  :? I stąd ten "żywy wodór"  :wink:

malgo35

kristan

A może Toan zmierza do tego o czym donosi alpolusa  - przecież , podobno wszystko się zaczeło od aktywnego wodoru, o czym również wspomina dr JK. Czy akurat tego z H-01 nie wiem. Ale aktywny wodór to aktywny wodór ,a do tego woda z minusową oksydacją - samo życie.

toan

:( - przepraszam,
chodziło mi o to, że np: woda gazowana daje taki sam efekt, a pewnie jest dużo tańsza  :?

kristan

Toan z całym szacunkie ale nie, mam miernik ORP i kazda woda jaka wpadła mi w rece wykazywała dodatni potencjał oksydacyjny , nawet + 300 mv , a woda z H-01 /mam taki/- ujemny, w kazdym pomiarze.Tym bardziej ujemny im dłuzej przebywa w wodzie-nawet -400mv.Co to daje ? - warto poczytać alpolusa - badania wciąż trwają.

toan

Ciekawe jakie jony uwalnia do wody, albo wychwytuje to H-1 jeśli z +300mV robi nawet -400mV?.
"...granit, preparaty mineralne pochodzenia naturalnego..."
Jeśli masz kristan ten miernik, to może dodaj do wody "calgonu" - ciekawe jak się zmieni potencjał tej wody?
"Płukanie w occie" - stawiam raczej na wychwytywanie Mg i Ca niż na uwalnianie jonów ujemnych  :wink:
Ale skoro ma ta woda potencjał ujemny, to gdzie miejsce na dodatni "wodór aktywny"? A może ma być odwrotnie?, bo mi się z tego wszystkiego zaczyna mylić: katoda ujemna, a kation dodatni  :shock:
No, ale jak pomaga to H-1 - to bardzo się cieszę  :D

PS
"należy usuwać tlen z wody produkcyjnej. Za najlepsze metody usuwania tlenu uważa się: „przepłukiwanie” azotem lub CO2, gotowanie, redukcję ciśnienia" [2, 6].
Moje pogrubienie dwutlenku węgla - źródło: http://www.wodazycia.net.pl/redox.htm

Ewa

No,  :roll: ja z kolei zamrazałam wodę z lekka i taką dopiero uzywałam do picia.

toan

Ewa!
I bardzo dobrze!. Przygotowanie i picie takiej wody doskonale poprawia somopoczucie i spełnienie obowiązku w stosunku do własnego organizmu. A nic tak nie poprawia zdrowia jak OBOWIĄZKOWOŚĆ wobec siebie 8).
A gardła nie przeziębiałaś? :roll: :?:

PS
Takiej mrożonej wody nie wolno mieszać, bo sens mrożenia się zatraca, gdy pomerda się łyżeczką lub taka woda popłynie po przełyku :wink:
Większe uzasadnienie "naukowe" ma łykanie lodu.

Ewa

:D Nie przeziebiłam sie, bo jestem na Optymalnej

toan

:D - raczej - bo potrafisz dbać o własne zdrowie  :roll:

Syriusz

malgo35, piszac o dlugiej historii mialem na mysli moje odzywianie sie. Przez wiekszosc mojego zycia odzywialem sie raczej wedlug Lutza a przez ostatnie lata koryguje do Dr Kwasniewskiego. Natomiast moj dom stoi daleko od cywilizacji i nie daleko od Zwrotnika Koziorozca w AU. Pozdrawiam i dobranoc

Ewa

Syriusz, jakie są najistotnieszje, wg ciebie, róznice w zaleceniach Lutza i JK? Co zmieniasz w swoim żywieniu?

Syriusz

Ewa
Ja nie znalem diety Lutza tak jak i JK. W moim jadlospisie staralem sie unikac macznych a ziemniakow jesc niewiele. Krotko mowiac jadalem tlusto bo tak lubialem. Golonka, boczek, jajka zawsze byla moim przysmakiem. Niic nie wiedzialem o proporcjach ale nigdy nie rozpychalem brzucha smieciami gdyz uwazalem, ze nalezy jesc jak najmniej ale za to jak najwartosciowsza zywnosc. 40 lat temu potrafilem zjesc na sniadanie jajecznice z 5 jajek i 10 zoltek ale to  wystarczalo mi na caly dzien. Moja srednia zyciowa to 30 jajek na tydzien. Mam 160cm wzrostu i 60 kg wagi od 45 lat. Z chorob przez cale zycie moze z 5 lekkich przeziebien i z kilka katarow. Ostatnio nowy moj czarny doktor wyslal mnie na szczegolowe badania. Po badaniach zadalem mu tylko jedne pytanie: Czy wszystko jest w porzadku z wynikami. Odpowiedzial, ze tak i na nastepne badanie zgodzilem sie za 5lat. Wyniki nie interesowaly mnie bo czuje sie bardzo dobrze. Mieszkam daleko od doktorow i nie mam czasu na choroby. Od kilku lat mam internet i tam znajduje duzo interesujacej wiedzy, ktora byloby tudno znalezc gdzie indziej. Propaganda w TV nie interesuje mnie ani inne media na sile wciskane do mozgu. Zyje sobie jak wolny ptak i wielu  zazdrosci mi takiego zycia ale niewielu chce wypasc z wyscigu szczurow. To tyle tym razem.
pozdrawiam wszystkich sympatycznych uczestnkow tego forum a w szczegolnosci Toana, dzieki ktoremu istnieje to madre forum.
Ewa, czytalem, ze nie uzywasz chemii w domu. Czy mozesz podzielic sie wiedza co uzywasz do mycia garow, kibli itp. Ja nie uzywam chemii w ogrodzie i wszystkie wegi mam dorodne i bez robakow. Moje kury karmie ta zielenina plus troche ziarna i niosa sie codziennie.

ali

Cytat: Syriusz w 2007-09-11, 14:30:38
Natomiast moj dom stoi daleko od cywilizacji i nie daleko od Zwrotnika Koziorozca w AU. Pozdrawiam i dobranoc

to  jesteś  juch chyba jako drugi z Antypodów na grupie

ps. co się dzieje  z Kangurem?
ostatnio nic nie pisze