Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Chleb, czy zaszkodzi?

Zaczęty przez Kuba, 2007-11-09, 21:54:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Lepiej kupić jednego na głowę gotowca raz do roku...  :wink:
Chyba nie zaszkodzi? :lol:

MariuszM

Pod warunkiem,ze bedzie z Tesco. Do ra ide pobiegac,bo mnie dzis nosi troche :)

administ

Jak dobrze olukrowany z obu stron... ;)

Zyon

Cytat: MariuszM w 2015-01-25, 16:09:37
Pod warunkiem,ze bedzie z Tesco. Do ra ide pobiegac,bo mnie dzis nosi troche :)
W Tesco to od razu mozna wziac sok warzywny do popicia :D
Work Buy Consume Die

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

No właśnie, do tego "na chlebie też proporcjium wyjdzie"! :shock: :lol:

Zyon

No w ksiazce o DDP, autorka pisze, ze zaczela jesc chleb bedac juz na Diecie Optymalnej wiec pewnie jak najbardziej sie da :D
Work Buy Consume Die

administ

Ale mlekiem nie popijała... :?
I stąd problemy! ;)

Radzio

Cytat: admin w 2015-02-13, 14:09:16
Ale mlekiem nie popijała... :?
I stąd problemy! ;)

:lol:
"..."
:lol:
Napaskudziłbym więcej, ale te trzy, cytowane kropki w zupełności wystarczą. :wink: :mrgreen:

Diogenes z Synopy

o co ta batalia ?  przecież biochemicznie  świeży chleb to cukier i czerstwy chleb to cukier  :shock:    ;-)   rumuński mrożony to cukier z dodatkami.

http://stooq.pl/n/?f=996732&c=3&p=4+22

Rzym (PAP) - W parlamencie Włoch trwa batalia o naprawdę świeże pieczywo- informują media

administ

I słusznie, bo Ciało Boga powinno być świeże, a kto ma "glutenozę" potępieńcem widomym na wieki, bo dobro nie może szkodzić dobremu... ;)

Blackend

Diogenes z Synopy

administ

A cukier, co tyle pokoleń krzepił? :roll: ;)

Jarek

I dalej będzie krzepił ,tylko dawka będzie większa  :lol:

administ

Cukier (IG70) jest zdrowszy od samej glukozy (IG100), bo wolniej się wchłania, a najzdrowsza jest fruktoza, bo zanim trafi do żyły wrotnej jest przerabiana na glukozę, dlatego ma IG tylko 20!  :D
No, ale co innego stwierdzić fakty, a co innego zalecać cukrzykom owoce, bo mają niskie IG.   8)
Wyjątkowi nieucy zaś zalecając 5*wio jednocześnie twierdzą, że "od fruktozy się tyje", choć z drugiej strony zalecają fruktozę na serce z miodziku...  :lol:
Tak to z niewiedzy plotą od rzeczy, a "dbający o zdrowie" łykają to jak pelikany... ;)

Dlaczego i jak jest?
Tłumaczyć nie będę, bo dużo pracy mnie to kosztowało, a nikt mi za nią nie zapłacił.  8)

Maniek

Cytat: admin w 2015-10-18, 15:10:20
Cukier (IG70) jest zdrowszy od samej glukozy (IG100), bo wolniej się wchłania, a najzdrowsza jest fruktoza, bo zanim trafi do żyły wrotnej jest przerabiana na glukozę, dlatego ma IG tylko 20!  :D
No, ale co innego stwierdzić fakty, a co innego zalecać cukrzykom owoce, bo mają niskie IG.   8)
Wyjątkowi nieucy zaś zalecając 5*wio jednocześnie twierdzą, że "od fruktozy się tyje", choć z drugiej strony zalecają fruktozę na serce z miodziku...  :lol:
Tak to z niewiedzy plotą od rzeczy, a "dbający o zdrowie" łykają to jak pelikany... ;)

Dlaczego i jak jest?
Tłumaczyć nie będę, bo dużo pracy mnie to kosztowało, a nikt mi za nią nie zapłacił.  8)
No wez! Raz :)

Gavroche

A przy mieszance glukozy i fruktozy, najpierw glukoza, a potem fruktoza czeka na zamianę?
Bo właśnie, z braku pomysłu na lepszy obiad, wciągnąłem budyń żółtkowy z miodkiem. ;)