Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

"Ewolucja człowieka pędzi coraz szybciej"

Zaczęty przez Krystyna*Opty*, 2007-12-12, 13:06:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Blackend

Cytat: Radzio w 2014-12-02, 18:23:47
Cytat: Blackend w 2014-12-02, 18:22:11
Ale tu chodzi o Kosmosia nie urodzonego na Ziemii, bo ci nazywają się Ziemianami.  8)

Tyle, że nie są w stanie w to uwierzyć, widocznie tyle warta jest ich wiara. ;) :D

Bo to zawsze pojawi się jakiś niewierny Tomasz, który innym namąci. ;)

Radzio

Zastrzeżenie mam.
Literówka- niewierzący. :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-12-02, 18:23:47
Cytat: Blackend w 2014-12-02, 18:22:11
Ale tu chodzi o Kosmosia nie urodzonego na Ziemii, bo ci nazywają się Ziemianami.  8)

Tyle, że nie są w stanie w to uwierzyć, widocznie tyle warta jest ich wiara. ;) :D
Wiara to bardzo dobry trop.
Bóg odchodzi do lamusa, teraz będą Kosmici, kicikici :D

Blackend

Gavroche

Blackend

"Ruch, nie dieta..." - Admin bardzo "lubi" takie kategoryczne stwierdzenia o jedynej prawdzie objawionej. ;)
Po piłkarzach dobrze widać, że jedni łapią non stop kontuzje, a inni nie choć biegają tyle samo.  8)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2014-12-27, 13:38:32
"Ruch, nie dieta..." - Admin bardzo "lubi" takie kategoryczne stwierdzenia o jedynej prawdzie objawionej. ;)
Po piłkarzach dobrze widać, że jedni łapią non stop kontuzje, a inni nie choć biegają tyle samo.  8)
Dokładnie, to samo mnie uderzyło :lol:
Poza tym ilość ruchu u wczesnego rolnika moim zdaniem mogła być dużo większa niż u łowcy-zbieracza  8)

Blackend

No pewnie, szczególnie jak łowca-zbieracz wyspecjalizował się w łowieniu trzody chlewnej rolnika. ;)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2014-12-27, 13:46:13
No pewnie, szczególnie jak łowca-zbieracz wyspecjalizował się w łowieniu trzody chlewnej rolnika. ;)
Pamiętam jako szczeniak, jak chłopy na wsi kosiły kosą, a kobity podbierały i snopki robiły 8)
Pieśń żniwiarza:
"Ręce mnie bolą robić, nogi mnie bolą chodzić, zachodźże słoneczko, skoro masz zachodzić"...
Praca, praca, praca, i końca nie widać, zbydlenie straszne od tego, głupota i otumanienie, tak to zapamiętałem :(
Dzisiaj tacy rolnicy w korporacjach wegetują, bez chwili czasu na wydawanie zarobionej kasy ;)

Radzio

Na porządne 4wude można wywalić kasę na raz.

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-12-27, 14:12:47
Na porządne 4wude można wywalić kasę na raz.
I dojeżdżać do tyry? :lol:

Blackend

Ale na tylko na gapę, bo kredyt trzeba spłacić. ;)

Gavroche

Radzio mi przypomniał o wszach, które pomagają wygrodzić antropogenezę.

Badania ewolucyjne wszy ludzkiej i innych gatunków pasożytów (np. tasiemców) są wykorzystywane do rekonstrukcji historii ewolucyjnej człowieka. Przykładowo, wesz ludzka i wesz szympansia Pediculus schaeffi rozdzieliły się ok. 5,6 mln lat temu, co jest zbieżne z szacowanym czasem rozdzielenia się linii ewolucyjnych człowieka i szympansa. W obrębie linii wszy ludzkiej rozdzielenie linii głowowych na linię ogólnoświatową i obecnie spotykaną tylko w Ameryce (a prawdopodobnie występującą niegdyś w Azji) zbiega się z rozdzieleniem populacji Homo erectus na część afrykańską i eurazjatycką. Rozdzielenie linii głowowej i odzieżowej datowane pierwszy raz na 114-30 tys. lat temu temu[4] może zbiegać się z migracją człowieka współczesnego z Afryki do zimniejszych regionów i z początkiem noszenia odzieży. Różnorodność genetyczna linii Pediculus humanus ze starego, świata jak sądzi David L. Reed została zawężona ok. 100 tysięcy lat temu, podobnie jak różnorodność jej gospodarza, tj. współczesnego H. sapiens[2]. Historia genetyczna wszy przebiega zgodnie z multiregionalnym modelem ewolucji ich linii, zgadzając się z teorią afrykańskiego pochodzenia człowieka współczesnego pod warunkiem przetrwania w Azji populacji potomków Homo erectus do czasu przybycia populacji człowieka współczesnego tak, aby możliwe były kontakty, podczas których pasożyty mogłyby przenieść się między tymi gatunkami[1]. Sugeruje się również, że pojawienie się przed 3 mln lat innego gatunku wszy zasiedlającego włosy na klatce piersiowej i pachwinie wiąże się z utratą przez przodków człowieka futra.

Za Wikipedią. ;)

renia

Nasz pies też woli wszystko gotowane... 8) :lol:

Gavroche

Zyon

Work Buy Consume Die