Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

"Ewolucja człowieka pędzi coraz szybciej"

Zaczęty przez Krystyna*Opty*, 2007-12-12, 13:06:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

:lol:
Zaskakujące, jak często inteligentni ludzie nie rozumieją otaczającego ich świata.

RafałS

A to dobrze wróży, wmutują w tłum. Autokrytyka nie potrzebna tu.  :D

Gavroche

Tak ja jestem dobrym przykładem nieogara w wielu dziedzinach, ale teoria ewolucji nią nie jest. :D
W tekście występuje nieprawdziwa informacja na której opiera się ta "dewolucja" (to pojęcie prawnicze), która mówi, że "ewolucja to stopniowy proces przechodzenia od organizmów mniej złożonych do wyżej zorganizowanych". :lol:
Przecież to bzdura na resorach, bo ewolucja to proces dostosowywania się do środowiska i nic ponadto.

RafałS

Ok. I tak Ilu gryzipiórków tyle ewolucyj. :D

renia

Gavroche

RafałS

Cytat: renia w 2016-04-15, 17:29:04
Bo gryzipiórki szybko ewoluują... 8)
Przystosowują się bo im długopisy ktoś pozabierał, paluszki już nie takie rzutkie, kły rosną bo nie ma na czym ścierać.  :twisted:

RafałS

Wczoraj pół dnia na słońcu, miałem się przy okazji ładnie przybrązowić a tu d... blada, ramiona spieczone. Chyba porwałem się z motyką na słońce i moja ewolucja nie nadążyła. Jestem teraz blado brązowawo czerwony, może zrzucę trochę skóry. Na dziś zgłaszam nieprzygotowanie ewolucyjne...  8)

Gavroche

Raczej behawioralne, niż ewolucyjne. :D
Gdybyś codziennie spędzał pół dnia na dworze, nie byłoby zaskoczki.

RafałS

renia

Mogą nam wciskać każdy kit...i jest git... 8)
Kasiorkę biorą i "następne badania są potrzebne"... :lol:

Mirek

Od stu lat pojemność czaszki gatunku homo sapiens zmniejsza się.
Chyba czaszek optymalnych nie badano. Większość żyje i ma się dobrze.

Zyon

Wlosi chca przyspieszyc zmniejszanie, wczoraj czytalem, ze burmistrz Turynu, lewaczka i wegetarianka (co jest oczywiste) chce zeby Turyn byl w calosci wegetarianski. Mam nadzieje, ze do nastepnej kadencji czaszka jej sie skurczy tak, ze ja zamkna w pokoju bez klamek.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Gavroche

CytatZapis kopalny jest nieodpartym zwycięstwem teorii ewolucyjnej, że negacjoniści nie mają innego wyboru jak tylko kłamać i twierdzić fałszywie, że nie istnieje. Próbują odwrócić uwagę przez pokazywanie pozostałych luk w zapisie lub okazjonalnych oszustw. Kiedy pokazujesz im przejściowe skamieniałości, dokonują intelektualnego odpowiednika wpakowania sobie palców do uszu i śpiewania ?La, la, la?.
http://www.listyznaszegosadu.pl/m/nauka/ewolucja-przylapana-na-goracym-uczynku

Gavroche

Potwierdzono hipotezę sprzed pół wieku, tzw. zgodność tkankowa nie jest po to by przeszkadzać chirurgom przy przeszczepach, tylko by chronić organizmy przed pasożytami:
http://naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news%2C27945%2Cwreszcie-podejrzano-ewolucyjny-wyscig-zbrojen-gospodarz-pasozyt.html