Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Śpiew

Zaczęty przez Daniel, 2007-12-16, 19:44:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

Daniel

Śpiew

Lubię sobie czasem pośpiewać. Czasami myślę, że to jakiś skutek uboczny ŻO.
Problem jest w tym, że moje skłonności do śpiewania są odwrotnie proporcjonalne do chęci słuchania mnie. Dlatego śpiewam wtedy jak nikt mnie nie słyszy. Najlepiej w samochodzie.

kodar

Daniel,to u mnie wlasnie odwrotnie,kiedys b.lubilam spiewac i dzieciom wyspiewywalam "arie",a teraz.... swego glosu  nie cierpie  :roll:

Daniel

To oznacza, że nie lubisz śpiewać czy tylko słuchać swego głosu? A jaką arie?

kodar

nie luibie spiewac,bo nie lubie wlasnego,tepawego bez wyrazu glosu,
szkoda,ze gdzies podrodze zatracilamm sluch,bo przeciez kazdy  rodzi sie ze sluchem absolutnym :D
a jezeli chodzi o "arie",to mialam na mysli wszelkie piosenki i piesnidla :lol:

Daniel

Podobno śpiew korzystnie wpływa na zdrowie. Ale nie wiem ile w tym prawdy?

kodar

CytatPodobno śpiew korzystnie wpływa na zdrowie. Ale nie wiem ile w tym prawdy?
mysle,ze to  prawda,
wiele razy,gdy tak trelowalam,przewaznie sluchaczami byly moje dzieci,(teraz im wspolczuje),
stawalam sie spokojna i zadowolona :)

Daniel

To teraz aby nie zamęczać otoczenia nie śpiewasz, bo masz świadomość że fałszujesz. Ale jak śpiewałaś, to byłaś z tego zadowolona. To może śpiewaj tak jak ja, wtedy kiedy nikt nie słyszy.

lj19

kiedyś.....jak chodziłem do kościoła to słyszałem,że...ktoś tam powiedział (moze sam Bóg a może  Jezus)..że kto modli się spiewając ten po trzykroć się modli :D...fajnie.....pewnie jak Bóg miałby powody kochać człowieka to wynikało by  z tego że ,za jego artystyczną dusze :lol:...jakisz ten Bóg  jest marny ,że do egzystencji śpiewu wymaga :lol:

Daniel

A może to natura oczekuje od nas pewnych wibracji.

Hank

Cytat: Daniel w 2007-12-16, 19:44:16
Śpiew

Lubię sobie czasem pośpiewać. Czasami myślę, że to jakiś skutek uboczny ŻO.

Ja co prawda śpiewam kiepsko,ale za to bardzo lubię słuchać śpiewu, zwłaszcza śpiewu Marii Callas.  :)
W ogóle za muzyką przepadam. Zwłaszcza klasyczną, europejską.

Daniel

Słuchanie, to nie to samo co śpiew. W czasie śpiewu człowiek wytwarza wibracje, a te nie są obojętne dla organizmu.

grizzly

Cytat: Daniel w 2007-12-16, 22:43:45
Słuchanie, to nie to samo co śpiew. W czasie śpiewu człowiek wytwarza wibracje, a te nie są obojętne dla organizmu.

Daniel, zeby nie bylo, ze "niedzwiedz to tylko gryzie" 8) :lol:
to pozwole sobie na poparcie twych slow. :shock: 8) :lol:

PS.
Takie odpowiednie wibracje moga zwabic calkiem
sexowna samice, i wtedy mozna zrobic "Yumi yumi"
co misiaki uwielbiaja ogromnie 8) 8) :lol: :lol:

Daniel

Tylko moje nie da się słuchać (podobno).

grizzly

Cytat: Daniel w 2007-12-16, 22:55:18
Tylko moje nie da się słuchać (podobno).

Moje to pewnie sa jeszcze gorsze(ryki) 8) :lol:
ale jakos mimo wszystko wabia "samiczki"8) :lol:

Daniel

Najstarszy człowiek świata (117lat)do śmierci uwielbiał śpiewać piosenki: ukraińskie, rosyjskie, polskie i niemieckie, których nauczył się w czasie całego swojego życia.
Śpiew ma jednak coś w sobie magicznego. Przedłuża życie.

grizzly

Cytat: Daniel w 2007-12-17, 12:53:54
Śpiew ma jednak coś w sobie magicznego. Przedłuża życie.

Nie zapominaj, ze ten czlowiek rowniez nie stronil od "yumi yumi"  8) 8) :lol: :lol:

Daniel

Ostatnio odświeżam sobie teksty kolęd, bo może zaśpiewam przy wigilijnym stole. Znam tekst tylko pięciu.

kodar

Daniel zajrzyj ,piekne,znane i nieznane :)             //koledy.doktorzy.pl/