Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Nasza rzeczywistość.

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-01-26, 15:50:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

8)
Po entuzjazmie 1989r., gdy wiele rzutkich osób dało się nabrać na "bierzcie swoje sprawy w swoje ręce", prócz rozkradzenia majątku narodowego, pozostawiono zbyt wiele komunistycznych rozliczeń w górnictwie, służbie zdrowia, nauczycielstwie i wszelkiej budżetówie, namnażając urzędasów dziesięciokrotnie przez te 25 lat!  :shock:
To musi splajtować.  :?

jukor

Dla gawiedzi tylko obietnice wyborcze raz lepsze z lewa, raz z prawa. W mediach wojenki polityków nakręcają wyborców a kraj leży odłogiem.  :?
Ale zasiedlą, już zasiedlają.

administ

Obiecać przed wyborami można wszystko, tylko co później?   :shock:
A z wyjątkiem Korwina nie ma już prawicy w tym kraju.  8)

jukor

Wyborcy PiS tylko w swoją prawicę wierzą Nikt z urzędników, nauczycieli Korwina nie poprze. No i wstyd w Brukseli przynosi!

administ

PiS to katokomuna przecież, co tylko by rozdawali...  :?
To samo PO, że o postkomunie nie wspomnę.  8)
Nie ma nikogo, kto chce dać ludziom zarobić i wzmacniać przez to finansowo państwo, tylko obiecują rozdawnictwo bez pokrycia!  :shock:
Wróciły czasy - "czy siem stoi, czy siem leży..."

administ

Zapomniałem!
Jest jeszcze fenomen PSL co wszystkie ważniejsze stanowiska szczebla powiatowego "swojakami" obsadził ...  8)
Tyle z "przemian" wolnościowych po 26 latach zostało.  :?

jukor

To rzeczywiście jest fenomen. Zawsze ta grupka ludzi robi przewagę w Sejmie, targując sporo dla siebie.

Diogenes z Synopy

kto wygra wybory?

nasz koalicjant .

pragmatyzm   ;-)

Zyon

Wy dalej o polityce? Pogadajcie cos o zarciu, gdzie co kogo boli...
Work Buy Consume Die

administ

U nas nikogo nic nie boli, ale to nie zasługa "diety"... ;)

vvv

Cytat: admin w 2015-09-27, 11:31:59Wróciły czasy - "czy siem stoi, czy siem leży..."

Przecież to melodia przyszłości jest, prace na które nie ma chętnych wykonują maszyny, lub ci co się poczuwają, dla samodoskonalenia, a te pozostałe - inspirujące wprost - istoty myślące. Warto skończyć z wyzyskiwaniem jednych by zaspokoić wybujałe, chore potrzeby drugich. Chłop pańszczyźniany, czy robotnik ozusowany, może i zapdrlją od świtu do zmroku, ale to nienaturalne jest, co nawet w programach Cejrowskiego obserwować można.
:?

RafałS

Gavroche

Diogenes z Synopy

chyba dezerterzy z Syrii nam wypracują  ;-)

ale raczej do Polski nie bedą chcieli przyjeżdżać ( chyba że pod strażą  w obozie zostaną osadzeni  lub Niemcy zamkną granicę ) :

CytatMężczyzna opowiada, że uciekł do Libanu, potem do Turcji, następnie wyjechał do Brazylii. "Tam byłem cztery miesiące. I choć to miły kraj, to uchodźcom w żaden sposób nie pomagają" - mówi. Z Brazylii pojechał do Hiszpanii, by ostatecznie osiedlić się w Niemczech. "W Niemczech dostałem mieszkanie, mam opiekę medyczną, ubezpieczenie. Są bardzo mili, to jest dobry kraj. Wierzę, że można tam układać sobie życie, zwłaszcza moje dzieci będą mogły" - podkreśla.

http://stooq.pl/n/?f=994086&c=2&p=4+22

RafałS

Blackend

Ale po co komu robot? Drogie toto, serwisować trzeba i kredytu nie bierze.  :? ;)
Lepiej mieć neoniewolnika, samo się smaruje, samo do roboty dojeżdża, samo się namnaża i łatwo go załadować w konia. ;)  :lol:

administ

Fakt i związkowcy etatowi do tego przecież potrzebni!  8) ;)

Diogenes z Synopy

administ

Diogenes z Synopy

najsłynniejszy York w Polsce.    ;-)