Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Nasza rzeczywistość.

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-01-26, 15:50:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2015-11-14, 16:02:06
To w końcu głosować czy nie głosować? ;)

po co ?   Gdy  ten produkt, który oferuje Tobie jest niepotrzebny . Chyba, że potrzebujesz go kupić ( swoje marzenia  :shock: )

Płacisz za ten produkt, zatrudniając na swojego pełnomocnika najczęściej oszusta. No może za ostro.  :roll: :wink: Nieetycznego sprzedawcę   8)   .   Dostajesz towar bubel. Gdy kupione ode mnie skarpetki rozlecą po pierwszym praniu, klient już do mnie nie przyjdzie. Ale Ty idziesz. ;-)   Bo to Twoje skarpetki, i pachną po 2-tygodniowym bieganiu  ;-)  (marzenia)  .  I on wie oferując Ci je, że to Twoje, bo wyciągnął Ci z kosza na brudną bieliznę. Mówisz mu - bierz, ja odkupię!
I pyta się -  o czym marzysz?  A Ty mówisz że -  o królewnie z bajki. A on mówi-  nie ma sprawy. Będzie spełniona obietnica. Zapomnisz za 4 lata o tych brudnych skarpetkach ( obietnicach )  i nazad to samo i tak w kółko  ;-) ;-)

Diogenes z Synopy

jeszcze przykład:

CytatW związku z tym uznano, że nie da się - bądź nie można w ten sposób definiować roli banku centralnego. Ograniczono ściśle jego mandat. I obecnie doktryna taka przeważa. Pomimo, że widzimy, że pozostałe banki centralne - czy to EBC czy Bank Anglii czy Fed – prowadzą działania w tym zakresie. Ich rola obejmuje także tego typu działania - wspieranie wzrostu gospodarczego czy wpływanie na cykl koniunkturalny" – powiedział.

Zaznacza, że potencjalne pole do wykorzystania takich zasobów z wykorzystaniem banku centralnego wiąże się z szukaniem synergii z innymi politykami.

Czy on jako Twój pełnomocnik otrzymał od Ciebie upoważnienie do drukowania pieniędzy ?  Nie wygląda na to aby miał nawet ochotę się Ciebie spytać  :shock:  8)

http://www4.rp.pl/Wywiady/311149973-Szalamacha-Potrzebna-zmiana-myslenia-o-roli-NBP.html

chce ( cytuję ) 
Cytatszukać synergii z innymi politykami
   nie ma tu mowy o Blackendzie  ;-)

podałeś mu marzenia (  królewnę z bajki ) - obiecał Ci ją. A dostaniesz stos papierków  :o :o  i powie Ci, żebyś za nie ją sobie kupił  ;-) 

Blackend

A to spoko, bo imigrantów na pewno nie braknie. ;)

Blackend

Cytat: Jarek w 2015-11-14, 16:22:05
Głosować angażować się ,i żyć nadzieją że coś wspólnie zmienimy na lepsze .prawie jak w komuni :lol:.

Cudowna perspektywa, tylko ja nie mam czasu.  :? ;)

Blackend

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-11-14, 17:24:46
podałeś mu marzenia (  królewnę z bajki ) - obiecał Ci ją. A dostaniesz stos papierków  :o :o

No nie powiem, ten przykład bardzo mi odpowiada. ;)

Diogenes z Synopy

CytatMinister spraw zagranicznych Witold Waszczykowski przed kilkoma dniami zasugerował, że Syryjczycy, którzy przybywają do Europy, mogliby przejść szkolenie wojskowe i zostać wysłani do swojego kraju. - To jest jakiś pomysł godny rozważenia. Napływają do Europy dziesiątki czy setki tysięcy uchodźców, w znacznej części są to młodzi mężczyźni. Jest oczekiwanie takie, że oni tu ułożą sobie życie w Europie, a jednocześnie Europejczycy mają iść tam na wojnę? Szkolenie to jest jakaś koncepcja, którą trzeba przedyskutować na forum UE - ocenił Jacek Sasin (PiS).

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/andrzej-halicki-i-jacek-sasin-w-kropce-nad-i,595019.html

Blackend

Oooo może do rodzinki tam zadzwonię, bo ostatnio jak rozmawialiśmy, to mnie przekonywali, że imigranci to samo dobro, ale U-baną się boją jeździć, bo tam sami kolorowi.  :lol:

administ

http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/swiat/pa%c5%84stwo-islamskie-za-pi%c4%99%c4%87-lat-zg%c5%82adzi-zach%c3%b3d/ar-BBn5ZsK?ocid=spartanntp , ale jakże tak? Za cztery lata nie będzie Proboszczów, a imamy będą zamiast dzwonów do modlitwy skłaniać? :roll:

Blackend

ISIS będzie istniało tak długo jak będą sobie tego życzyli Opalony z Włodzimierzem.  8)
Różnica jest tylko taka, że Ruscy okupowali Afganistan, a tuczarniani wprowadzają demokrację.  :lol:

administ

Ale obaj nic na siłę... ;)

Blackend

Diogenes z Synopy

Juncker: Polska będzie musiała wykonać podjęte decyzje UE ws. uchodźców

http://stooq.pl/n/?f=1006952&c=3&p=4+22

chyba przydział będzie na siłę w gminach  :roll:   I elektroniczne bransolety, żeby do Niemiec nie zwiali .

Blackend

To są ludzie, którzy nie takie granice przekraczali, to co im tam obozy czy bransolety. ;)

renia

Może mur berliński odbudują... :roll: :lol:

Blackend

Tylko po której stronie teraz zostać jak wszędzie komunia? ;)  :lol:

Zyon

Amerykance sie zgodzily przyjac 10 tysi "uchodzcow" ale niestety lokalni gubernatorzy i senatorzy republikanscy postawili sie nawet opalonemu i powiedzieli, ze nie chca ani jednego  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Work Buy Consume Die

grenis

W Belgii tez maja cieplutko, ale co tam, ich patron a nasz opiekun lubi takie cieple klimaty  :D
http://wmeritum.pl/muzulmanie-przejeli-dzielnice-brukseli-wladza-przyznala-ze-nie-panuje-nad-sytuacja/