Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Nasza rzeczywistość.

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-01-26, 15:50:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Maniek

Cytat: grenis w 2015-11-21, 14:51:06
Cytat: Maniek w 2015-11-20, 09:06:24
O i nawet na medycynie i chemioterapii się znają! "Zrozumienie morfologii krwi w czasie chemioterapii"

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/zrozumienie-morfologii-krwi-w-czasie-chemioterapii-2015-11

Gratuluje wyczucia, 20 listopada minela 11 rocznica smierci Marcina Pawlowskiego  :?
https://www.youtube.com/watch?v=XJO2B3GO2UM
A kto to? Jakiś twój znajomy? Mój nie, więc ta data jest dla mnie w żaden sposób nieistotna..
Codziennie na świecie umiera 34,000 dzieci z powodu głodu i ubóstwa, a Pana Pawłowskiego niech opłakuje rodzina...

Diogenes z Synopy

Cytat: Zyon w 2015-11-19, 09:07:12
Amerykance sie zgodzily przyjac 10 tysi "uchodzcow" ale niestety lokalni gubernatorzy i senatorzy republikanscy postawili sie nawet opalonemu i powiedzieli, ze nie chca ani jednego  :lol:

u nas też nie zgodziły się gminy, nie wiem czy 1 % gmin odpowiedziało pozytywnie, na ogłoszenie o spodziewanych gościach.

Może gdyby jakoś to kulturowo  dopasować?  Na poczatku była mowa o jakiś chrześcijanach syryjskich , ale mniemam, że ich nie ma.
Relokowanie muzułmanów do nas  wygląda na prowokację. Jazydzi  czy chrześcijanie lepiej zostali by przyjęci w Hiszpanii,  Portugalii ,czy  u nas - jak było w pierwotnej wersji, kąt na przy parafiach był się znalazł. A tak,  to jakby Konczitę księdzu podesłać  ;-)
Z kolei muzułmanie pewnie będą się o wiele lepiej czuli wśród swoich braci, w dzielnicach dużych zachodnich miast. Jak już muszą  ;-)  Tam mają całą swoją infrastrukturę . Co teraz ?  młodych polskich nacjonalistów patriotów będziemy musieli uczyć tolerancji, bo ktoś będzie chciał pod katedrą pomodlić się na dywaniku lub w burce pomachać naszym żołnierzom na defiladzie? Za późno, moim zdaniem. Nic z tego nie będzie.

grenis

Cytat: Maniek w 2015-11-21, 15:56:15
O i nawet na medycynie i chemioterapii się znają! "Zrozumienie morfologii krwi w czasie chemioterapii"

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/zrozumienie-morfologii-krwi-w-czasie-chemioterapii-2015-11

Gratuluje wyczucia, 20 listopada minela 11 rocznica smierci Marcina Pawlowskiego  :?
A kto to? Jakiś twój znajomy? Mój nie, więc ta data jest dla mnie w żaden sposób nieistotna..
Codziennie na świecie umiera 34,000 dzieci z powodu głodu i ubóstwa, a Pana Pawłowskiego niech opłakuje rodzina...

Osobiscie nie, ale lubialem go ogladac.
Do placzu mi daleko, ale jego gwaltownie postepujace zmiany fizyczne i pozniejsza smierc utkwila w mej pamieci. Wczoraj od rana o tym trabili, no a ty czasowo z tym rakiem wbiles sie idealnie.
Tylko zebys zaraz nie pomyslal, ze mam do ciebie o to jakies pretensje.

Jarek

Cytat: Maniek w 2015-11-21, 15:56:15

A kogo to obchodzi że dzieci umierają ,30 lat słyszę to.Gadaniem pisaniem ,nikt jeszcze nic nie naprawił ,chyba że samego siebie można dowartościować .
Jak chcesz możesz adoptować dziecko które umiera z głodu ,ja tez mogę tylko pytanie jest zasadnicze czy chcemy?Może tylko udajemy dobrych ale w słowach ,bo w czynach to juz tak prosto nie jest :roll:

Maniek

Jarek, ale ja nie o tym, jak chcesz to sobie sam je adoptuj...  :shock: :D

Diogenes z Synopy

Cytat: Jarek w 2015-11-21, 16:37:11
?Może tylko udajemy dobrych ale w słowach ,bo w czynach to juz tak prosto nie jest :roll:

właśnie skojarzyło mi się z uchodźcami. Że też nikt nie skorzysta ze sposobności ( mówię tu o ludziach powszechnie znanych i szanowanych, celebrytach, autorytetach ) i zaprosi do swojego domu w ramach przykładu dla gupszych, tylko namawiają nas abyśmy brali w ciemno imigrantów - bo tak trza, i biedne kobiety i dzieci.
Pani Olejnik, Lis, Wojewódzki, J. Kwaśniewska i inni  pouczają, ale nie ma nic lepszego niż pozytywny przykład. Wielu z nich stać i mają warunki mieszkaniowe odpowiednie. Oświećcie nas !   ;-)    Chcę przeczytać w Fakcie, że Sikorski przyjął 30 osobową rodzinę z Aleppo, Schetyna rodzeństwo z Rakki , do którego mają dojechać siostry i dziadki, a Zoll z Synaju młodego mężczyznę z 6 żonami.

8)

Maniek

ps. żebyś nie musiał wysilać zwojów ;)
Jeżeli miałbym się już kimś przejmować, to przejmowałbym się nie wiem, chociażby biednymi dziećmi, czy ich równie biednymi umierającymi co dzień rodzicami.
W ostatnim rzędzie będę się przejmował Panem Pawłowskim, Michaelem Jacksonem,  Benedyktem 16-tym ,czy innym celebrytą z TV.

Maniek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-11-21, 16:51:00

właśnie skojarzyło mi się z uchodźcami. Że też nikt nie skorzysta ze sposobności ( mówię tu o ludziach powszechnie znanych i szanowanych, celebrytach, autorytetach ) i zaprosi do swojego domu w ramach przykładu dla gupszych, tylko namawiają nas abyśmy brali w ciemno imigrantów - bo tak trza, i biedne kobiety i dzieci.
Pani Olejnik, Lis, Wojewódzki, J. Kwaśniewska i inni  pouczają, ale nie ma nic lepszego niż pozytywny przykład. Wielu z nich stać i mają warunki mieszkaniowe odpowiednie. Oświećcie nas !   ;-)    Chcę przeczytać w Fakcie, że Sikorski przyjął 30 osobową rodzinę z Aleppo, Schetyna rodzeństwo z Rakki , do którego mają dojechać siostry i dziadki, a Zoll z Synaju młodego mężczyznę z 6 żonami.

8)
To tylko gra polityczna, obliczona na zdobycie wyborców - ogłupionych feministek, i nowoczesnych chłoptasiów z pipkami w rurkach, co nawet 'KAŁASZA' na oczy nie widział, nie mówiąc o odbyciu służby wojskowej, lub chociażby krótkiego szkolenia na wypadek...
Każdy zdroworosądkowy, normalny człowiek, wie, że islamiści, byli, są i będą wrogami rozumu i cywilizacji europejskiej.

grenis

No przecie i Kwasniewski i Walesa robiac z siebie total idiotow publicznie oswiadczyli ze sa zwarci i gotowi aby paru przyjac. :lol:
Pamietacie ta komedie?

Maniek

Sposób na uchodźców, bez robienia awantury, bez wymachiwania szabelką. Wziąć ich i urządzić im godne warunki. "Wszyscy uciekli przez zachodnią granicę, nie wiemy jak i kiedy" ;)

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/kryzys-imigracyjny-bulgaria-nie-radzi-sobie-z-uchodzcami,595174.html

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-11-21, 16:51:00
Cytat: Jarek w 2015-11-21, 16:37:11
?Może tylko udajemy dobrych ale w słowach ,bo w czynach to juz tak prosto nie jest :roll:

8)
Bo Ci co coś dla drugiego człowieka zrobili siedzą cicho .Jak Sikorski by tak zrobił ,to tylko dla rozgłosu ,a to jest różnica

Maniek

kiedyś Gavro pisał, że w tv można pokazać to co się chce. Ma rację :)

https://www.youtube.com/watch?v=xO731BsA_2Q

Jarek

renia

Rozmawiałam dzisiaj ze szwagrem z Kanady i on mówił, że Kanada zgodziła się (a dokładnie to jej rząd) na przyjęcie 25 tys. uchodźców z Afryki. Mieszkańcy Kanady - jak wszędzie - są pełni obaw i niezadowolenia... :? Już pierwsi wyznawcy islamu tam przybyli...

administ

Kanadyjczyków jest tylko ze 35mln obywateli, więc jak w te lodowe pustki wyznawców islamu puszczą, to nie będzie nic groźnego... ;)

Diogenes z Synopy

Mazowieckie - Planowali przyjąć uchodźców - zaprotestowali mieszkańcy i samorząd

http://stooq.pl/n/?f=1007704

Cytat
planował przyjęcie uchodźców w ramach ich unijnej relokacji, wycofał się z tego zamiaru.

pamiętacie, gdy był zamach na dworzec w Madrycie, od razu wycofali wojska z Iraku Hiszpanie. 

Tera pewnie się dziwią, bomb coraz więcej, a tu chcą w Europie przyjmować jeszcze więcej  :shock:  ;-)

renia

Cytat: admin w 2015-11-21, 19:00:23
Kanadyjczyków jest tylko ze 35mln obywateli, więc jak w te lodowe pustki wyznawców islamu puszczą, to nie będzie nic groźnego... ;)

Oni nie lubią mrozów, więc się nie zgodzą. Na północy Szwecji też im nie odpowiadało... :? :lol:

administ

Dlatego tak chętnie Kanadyjczycy zaproponowali "gościnę"...  8) ;)

renia

Opalony pewnie tych "swoich" 10 tys. wyśle na Alaskę... :lol:

administ

On jest już na wylocie, dlatego Włodzimierz nie ma z kim rozmawiać o nowym podziale wpływów.  8)