Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Nasza rzeczywistość.

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-01-26, 15:50:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Ale ja jeszcze chcę przywileje  8)
Bóg zapłać za wyrozumienie .

Zyon

Work Buy Consume Die

Maniek

Cytat: Zyon w 2016-01-03, 20:13:02
Cytat: renia w 2016-01-03, 17:35:53
Nowoczesna edukacja... :? jak trafnie ją pokazali... :roll:

https://www.youtube.com/watch?v=IbX4Vq0st4I
Bardzo dobre!
Zabawne strachy, dla konserwatystów, nowoczesna edukacja bije na głowę polską biedę.
To jest nowoczesna edukacja:
http://www.wprost.pl/ar/419453/400-najlepszych-uczelni-na-swiecie-Tylko-jedna-z-Polski/

Edukacja z Polski w czwartej setce...

Zyon

Nowoczesna edukacja to pewnie ta, ktora opisuje Zieba w swojej ksiazce......holistyka to leczenie wlewami, radiem i operacjami naraz.
To rusza chyba tylko zakomplekionych polaczkow, to ciagle nawolywanie "patrzcie co mysla o nas zagranica", ciekawe jakie kryteria tam obowiazuja, bo jakos polscy naukowcy sa cenieni za granica. Gdzies mam to.
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Maniek w 2016-01-03, 20:02:14
Cytat: Jarek w 2016-01-03, 18:07:36
A ja przeciwnie ,jestem przeciwko prawdzie i sprawiedliwości 8)
:shock: :D
ja też, jak na każdego prawdziwego komunistę i złodzieja przystało  :D

:lol:
Czas do białoczerwonej drużyny, wspólnotę budować... ;)

Maniek

Cytat: Zyon w 2016-01-03, 20:29:16
Nowoczesna edukacja to pewnie ta, ktora opisuje Zieba w swojej ksiazce......holistyka to leczenie wlewami, radiem i operacjami naraz.
To rusza chyba tylko zakomplekionych polaczkow, to ciagle nawolywanie "patrzcie co mysla o nas zagranica", ciekawe jakie kryteria tam obowiazuja, bo jakos polscy naukowcy sa cenieni za granica. Gdzies mam to.
:D :D
tak, polscy uczeni są cenieni za granicą... :shock: Szczególnie ten z NASA od katastrofy smoleńskiej z puszką po piwie.  :D
Tylu mamy laureatów nagrody Nobla, że hej...
Taką myśl i postęp techniczny, tyle patentów, takie bogactwo... :D
A to, że polska uczelnia jest w czwartej setce, to robota niemieckich mediów... :shock: :D

Na razie to możemy grzecznie skulić uszy po sobie i uczyć się od mądrzejszych. I milczeć. Bo milczenie jest złotem...

Zyon

Aha, no jak tak mowisz to pewnie tak jest, znaczy sie to twoje podwojne magisterium gu...zik jest warte?  :lol:

A Nobel to niezwykle nobilitujaca rzecz, nawet Obama ja dostal za bombardowanie wiosek.

Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Maniek w 2016-01-03, 20:43:16

Jeden jest pewniak, tylko nie ma Go kto zgłosić...  :lol: :lol: :lol:
Jan Kwaśniewski się nazywa.  8)

Maniek

Cytat: Zyon w 2016-01-03, 20:46:36
Aha, no jak tak mowisz to pewnie tak jest, znaczy sie to twoje podwojne magisterium gu...zik jest warte?  :lol:

A Nobel to niezwykle nobilitujaca rzecz, nawet Obama ja dostal za bombardowanie wiosek.

Moje magisterium ma pewnie podobną wartość jak twoje. Nie przeceniam tego. :D

No tak jak napisałem, oprócz Nobla mamy myśl techniczną, postęp w naukowych dziedzinach, bogactwo, mądrość. Co najmniej taką jak w Szwajcarii.

Tylko czemu nasze magistry na zmywaku w UK, albo na budowie w Niemczech. Nie poznają się na tych 'wybitnych' specjalistach.

Zyon, niestety polska nauka, jak na razie to jest bieda. Przez duże B.

Oczywiście parę wybitnych wyjątków można znaleźć. JPII na przykład  :shock:

Zyon

Cytat: admin w 2016-01-03, 20:48:15
Cytat: Maniek w 2016-01-03, 20:43:16

Jeden jest pewniak, tylko nie ma Go kto zgłosić...  :lol: :lol: :lol:
Jan Kwaśniewski się nazywa.  8)
No nie chcialem juz podnosic tego argumentu ;), jak i dodac wielokrotnie wspominane przez ciebie ksiazki Szczygla, Aleksandrowicza, Ewego czy Bryly. To polska wiedza bez kompleksow przed zagranica, a nawet pewnie niezbyt zrozumiala dla zagranicznych.

@Maniek
Niedawno pokazywali w tiwi, ze jacys studenci z politechniki wygrali w tym roku konkurs na robota do wyslania w kosmos. Jakim cudem z jakiejs podrzednej uczelni z 4 setki sie to udalo? Polibuda Lodzka sprzedala mnostwo patentow zwiazanych z systemami hamowania i kontroli trakcji typu ABS, ASR itp niemieckim koncernom, dlaczego nie kupili od swoich - lepszych?

A dlaczego specjalisci robia na zmywaku? Placimy cene za 50 lat przyjazni sasiedzkiej i przy okazji - amerykanie akurat wtedy dostali super boosta w nauce - przed wojna uciekli zydzi i elita naukowa a po wojnie przejeli wszystkie badania zbrodniarzy pokroju Mengelego w zamian za ulaskawienia.  Dlatego nasi tyraja na zmywakach i budowach.
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: Zyon w 2016-01-03, 20:13:02
Cytat: renia w 2016-01-03, 17:35:53
Nowoczesna edukacja... :? jak trafnie ją pokazali... :roll:

https://www.youtube.com/watch?v=IbX4Vq0st4I
Bardzo dobre!

Przesłał mi to mój Profesor - promotor. :D

administ

Zyon

A jak wygladal postep podczas przyjazni niech starczy fakt, ze kiedy zobaczono prototyp Syreny Sport to owczesni towarzysze partyjni ze Zwiazku uznali go za zbyt smialy i nowoczesny i kazali zniszczyc innowacyjna furke.
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: admin w 2016-01-03, 21:08:05
Promotor eventów?  ;)

Jo... :roll: jak to Teresa pisze... 8)

renia

Cytat: Zyon w 2016-01-03, 21:11:36
A jak wygladal postep podczas przyjazni niech starczy fakt, ze kiedy zobaczono prototyp Syreny Sport to owczesni towarzysze partyjni ze Zwiazku uznali go za zbyt smialy i nowoczesny i kazali zniszczyc innowacyjna furke.

Najzdolniejszych studentów z Uczelni polskich "kupowano" do USA... :?
W czasie II wojny swiatowej głównie Niemcy wytłukli inteligencję Polski, a teraz się nabijają głupki... 8)

administ

A bo "głupki" to nawet do sera potrafią... ;)

renia

:| nie śmieję się, żeby nie wyjść na głupka...  :wink:

Maniek

Cytat: Zyon w 2016-01-03, 21:11:36
stare dzieje
oczywiście są wyjątki, osoby szczególnie uzdolnione, wybitne, ale...
system jest do dupy.
Niestety jak na przykład, młody 'naukowiec' dietetyk z PAN, w roku 2014 n.e., udowadnia mi, że bilans kaloryczny, to jedyna rzecz, która ma wpływ na nadwagę. Nieważne, czy jemy watę cukrową, czy mięso z kurczaka, liczy się tylko bilans. :shock: A promotor tego 'naukowca' dodaje, że jeszcze stres jest istotny...
Z takimi 'naukowcami' i instytucjami naukowymi, to raczej nie mamy co liczyć, na szczególnie innowacyjne wynalazki... Miałem wrażenie, że dla nich czas zatrzymał się jakieś trzydzieści lat temu.

Mam tylko nadzieję, że w PAN-ie nas nie czytają. :)

Zyon

Wiem o czym mowisz, ale z drugiej strony, w ubieglym roku przerobilem kilkanascie ksiazek z dziedziny szerokopojetej dietetyki, paru uznanych nazwisk i wiekszosc z nich ciagle uwaza to samo, a dodatkowo twierdzi, ze zjedzony tluszcz sie odklada. Czytam ksiazke endokrynologa dzieciecego, o odchudzaniu i lapie zdanie, ze jak 20 lat temu mial dyzury w szpitalu to utyl 20 kilo ze stresu i niedospania i do dzisiaj sie ich nie pozbyl. A mozg oczywiscie tylko na glukozie. Autorytet z renomowanej amerykanskiej czytelni pewnie z pierwszej 20 albo 10. Morzna? Morzna :D
Work Buy Consume Die