Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Nasza rzeczywistość.

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-01-26, 15:50:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Nie wiem, co się ta Komisja Europejska tak pruje na "dobrą zmianę", bo było tylko państwo prawa, a teraz jest państwo prawa i sprawiedliwości!  :shock:
To chyba lepiej, nie? :roll: ;)  :lol:

Blackend

Ta suwerenność w oczy ich kole. ;)  :lol:

administ

:lol:
To że będzie kabaret, było do przewidzenia, ale że aż taki!  :shock:  :lol:

Blackend

Jedno jest pewne - będzie dalej wesoło.  :lol:

grenis

Cytat: Blackend w 2016-05-21, 16:45:18
Cytat: grenis w 2016-05-21, 15:06:37
Jedno nie wyklucza drugiego  :lol:

Powiem Ci tak,
jeszcze kilkanaście lat temu wybierałem mniejsze zło i namawiałem do tego innych - naprawdę.  :lol:
Ale że tylko osioł zdania nie zmienia w końcu dojrzałem do tego, że nie ma to większego sensu, ba, nie ma żadnego sensu.  8)
Dużo więcej się zyskuje inwestycją w swój intelekt (nie materializm, bo to samo przyjdzie) i niezależność niż liczenie na rządzących, którzy są obcymi dla nas ludźmi i realizują tylko swoje ambicje.  8)

Kilkanascie lat temu nie bylo takiej okazji aby zaglosowac na ugrupowanie, ktorego nadrzednym celem jest dobro Polski.
Jak wczesniej mowilem, w przeszlosci mialem inne rzeczy na glowie i swiat polityki wisial mi i dyndal. Obecnie prace mam niezalezna, moge ja wykonywac gdzie chce i kiedy chce, wiec teoretycznie wisi mi kto i jak rzadzi, bo na chleb i emeryturke musze zapracowac sobie sam.
Tylko jest jedno ale. Mieszkam tutaj, tutaj place podatki i nie mam najmniejszej ochoty biernie sie przygladac jak jakis podnozek Makreli za moja krwawice funduje sobie osmiorniczki, wyprzedaje za bezcen majatek narodowy i szyderczo mowi ze nic sie nie stalo.

Blackend

I bardzo dobrze, jeżeli czujesz się na siłach i masz predyspozycje, to trzeba w to wejść.  8)
Tylko wtedy jest REALNA szansa na zmiany.  8)

Diogenes z Synopy

Cytat: grenis w 2016-05-21, 15:08:55
Ta, lepiej tkwic w umyslowej prozni i pracowac u niemca i dla niemca  :lol:

Przykład idzie z góry.  Ryba psuje się od głowy  ;-)

grenis

Cytat: Blackend w 2016-05-21, 20:40:43
I bardzo dobrze, jeżeli czujesz się na siłach i masz predyspozycje, to trzeba w to wejść.  8)
Tylko wtedy jest REALNA szansa na zmiany.  8)
Nie kpij sobie Black, bo dobrze zrozumiales, ze napisalem dlaczego warto bylo zaglosowac, a nie ze mam zamiar cos w tej materii dzialac.

administ

Tak to jest, jak się nie kojarzy jaj z 2005-2007 z "dobrą zmianą"...  :lol:
Ciepła woda w kranie starczy... ;)

Diogenes z Synopy

Cytat2005-2007
mi się ten okres kojarzy z niespotykaną prosperitą.  W gospodarce polskiej i osobistą.

Blackend

Cytat: grenis w 2016-05-21, 21:35:47
Nie kpij sobie Black, bo dobrze zrozumiales, ze napisalem dlaczego warto bylo zaglosowac, a nie ze mam zamiar cos w tej materii dzialac.

Nie kpię.  8)
Jeżeli jesteś niezadowolony z jakości usług Biedronki, to głosujesz na zmianę dyrektora, czy masz to... i idziesz do konkurencji?
Jeżeli nie pasuje Ci Ajfon, to głosujesz na zmianę Dżobsa czy jak mu tam, czy masz to w... i kupujesz szajsunga?
Itd. itd.  8)
Państwo narodowe, to sztuczny XIX wieczny twór, jeszcze 200 lat temu wzruszyłbyś ramionami i przeprowadził tam, gdzie żyje się taniej i jest więcej swobód obywatelskich.  8)
Nie widzę żadnego racjonalnego powodu abym miał obcemu człowiekowi pomagać osiągnąć stołek, bo mam go tam, gdzie on mnie ma. ;)
Predysponowane jednostki do rządzenia, doskonale sobie poradzą bez cudzej pomocy.  8)

grenis

No i mi wlasnie nie spodobala się poprzednia ekipa rzadzaca, wiec oddalem glos na człowieka, który porzucil to co kocha aby cos dobrego zrobic dla swojego kraju, a jego program w niczym nie ustepuje wychwalanej tutaj ustawie Wilczka.

grenis

administ

:lol:
No, miało być wesoło, ale nie aż tak! ;)

renia

Miało być wesoło, ale sytuacja zmieniła się o 360o :? :lol:

Blackend

administ

Proszę bardzo!  :shock:
http://www.msn.com/pl-pl/motoryzacja/wiadomosci/dobre-prognozy-dla-polskiej-motoryzacji/ar-BBtjtub?ocid=spartanntp - "dobra zmiana" wykupiła GM i VW i się nie pochwaliła!  :shock:
Polskie fabryki w Niemczech i tuczarni czy o co chodzi z tą "polską motoryzacją"?... ;)

Blackend

Może Chińczycy chcą tu postawić swoje montownie, a my jeszcze o tym nie wiemy? ;)  :lol:

Blackend

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Austria-poczatek-drugiej-tury-wyborow-prezydenckich-3533239.html
Hofer to taki polski Korwin.  8)
Jeżeli wygra może nieźle zamieszać w EuroKomunii.  :D

Blackend

http://wyborcza.pl/1,75399,20125698,austria-jest-zielona-van-der-bellen-prezydentem.html

A jednak sfałszowali, co było do przewidzenia, bo EuroKomunia nie pozwoli na wolność.  :?