Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Nasza rzeczywistość.

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-01-26, 15:50:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

przy wydatnej pomocy państwa.

Blackend

Wystarczy sprawdzić udział wydatków państwowych w PKB. Nie chce mi się szukać, ale czym niższy tym obywatele szybciej się bogacą. Tak było w Japonii i Korei płd..  8)

Jarek

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-11-12, 14:28:15
Ale oszustka nie wygrała.
Wygrał biznesmen, kowboj. Bardzo wątpliwe, aby republikanie  z Bandziorem się układali. Co najwyżej stosunki mogą się pogorszyć. Co dla nas jest dobrą opcją.
A autorem resetu z bandyckim państwem była sekretarz stanu Hillary C.
Ponoć bandyta potrafi tylko dostrzec bandytyzm  :lol:

administ

:lol:
Ciekawe, czy dalej tak kocha Włodzimierza? :roll: ;)

Blackend

Teraz go wtajemniczają i pewnie włos, który mu jeszcze został jeży mu się na głowie. ;)

administ

Jasne, zaraz będzie miał bliższe spotkanie trzeciego stopnia, to ołysieje do reszty... ;)
I nawet pod wpływem diety tłuszczowej mu włosy nie odrosną, choć ponoć Doktor obiecał...  :lol: :lol: :lol:

Blackend

Włodzimierz zaprosi go na imprę?  :shock: ;)  :lol:

administ

renia

Cytat: admin w 2016-11-12, 21:25:00
Jasne, zaraz będzie miał bliższe spotkanie trzeciego stopnia, to ołysieje do reszty... ;)
I nawet pod wpływem diety tłuszczowej mu włosy nie odrosną, choć ponoć Doktor obiecał...  :lol: :lol: :lol:

Trzeciego stopnia, to już nie byle co... :shock: 8)

Blackend

To już minimum 0,7 na łepka. ;)

administ

vvv

Cytat: admin w 2016-11-12, 21:25:00
włosy
[/b][/color] [/size]

https://s21.postimg.org/8tntil4p3/image.png

(https://s21.postimg.org/8tntil4p3/image.png)

Można wyśmiać w oparciu o ŻO:

http://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/what-eat-healthy-hair

Lub zastosować w oparciu o ŻO.

Taka wolność włosów.

:wink:

Diogenes z Synopy

Cytat: admin w 2016-11-12, 20:41:06
http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/swiat/pierwszy-wywiad-trumpa-po-wygranej-ju%C5%BC-zacz%C4%85%C5%82-zmienia%C4%87-zdanie-w-jakiej-sprawie/ar-AAkdjrO?li=AAaGjkQ&ocid=spartanntp - U!  :shock: Będzie mięknął...  :?  :(

Wygraną Trumpa można też wytłumaczyć tym, że gość  miał dobrych szpeców od marketingu (którzy, mówili, że nie ma, i kazali mu promptery wyrzucać). A jakich miał? Nie miał  najlepszych od marketingu politycznego, a fachowców od shopper marketingu - czyli takich od bidronki  - co mówią że najtaniej w bidronce i najlepsza jakość.
Bo nie oszukujmy się. W kampanii wyborczej sprzedajemy pewien produkt.  Fachowcy - handlowcy od margaryny, byli skuteczniejsi od przemądrzałych politycznym szpeców Clintonów.

Blackend

Na Trumpa zagłosowali, bo mają mniej pieniędzy w kieszeniach i przede wszystkim internet, którego Clintonowie nie docenili, podobnie jak Bul-Komorowski, który zatrzymał się w XXw.  8)

Diogenes z Synopy

Nie chodzi tylko o głosowanie. Bo i tak na kogoś muszą zagłosować. Chodzi o to w jaki sposób ten produkt sprzedawać, aby więcej go sprzedać.   :!:

:idea: Do zupy też jest pietruszka potrzebna każdemu, a jeden sprzedawca sprzeda 4 skrzynki, a drugi pół skrzynki. Bo gupszy lub ma słabszych doradców.   ;-)

Mnie wyszkolił wujek, gdy dorabiałem sobie sprzedając ziemniaki na targu za małolata. Gdy cię będą pytać jaka to odmiana, to zrewanżuj się pytaniem - a jaką szanowna pani sobie życzyOrlik.   O to dobrze pani trafiła, to Orlik - miałem odrzekać.   :lol:

Dokładnie tak samo sprzedaje się produkt kryjący się pod skomplikowaną nazwą  -  polityk.   8) :D

Czego sobie szanowny wyborca życzy? (odpowiadamy)   -  O, to dobrze szanowny wyborca trafił, bo to właśnie u nas!

I proszę sobie to wbić w mózgownicę raz na zawsze!   ;-)

grenis

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-11-13, 12:52:40

Mnie wyszkolił wujek, gdy dorabiałem sobie sprzedając ziemniaki na targu za małolata. Gdy cię będą pytać jaka to odmiana, to zrewanżuj się pytaniem - a jaką szanowna pani sobie życzyOrlik.   O to dobrze pani trafiła, to Orlik - miałem odrzekać.   :lol:

Ja unikam jak ognia takich sprzedawcow co nie wiedza co sprzedaja  :lol:

Diogenes z Synopy

Wiedziałem co sprzedaję!  Zapotrzebowanie na towar!
Analogicznie - polityk obiecuje realizować nasze marzenia i zachcianki.   :lol:

Wynik przerósł oczekiwania, była premia.
Analogicznie jest w polityce  - wybór do koryta.   8)  :D

vvv

Cytat: grenis w 2016-11-13, 13:40:41
Ja unikam jak ognia takich sprzedawców co nie wiedza co sprzedają  :lol:

Wiedzą, tylko się dzielą swoją wiedzą w najbardziej przystępny sposób.

8)