Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Nasza rzeczywistość.

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-01-26, 15:50:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Słyszałam, że u nas w Wejherowie przy produkcji wina (też za komuny to bylo) jak gdzieś tam na zakładzie szczura znaleźli to też go wrzucali do prasy z owocami... :? :lol: A potem sami to wino też pili...

Gavroche

Taki szczur na kadź to pikuś, ilościowo, w porównaniu z pierwotniakami i drobnymi bezkręgowcami bytującymi na skórce owoców. :D

renia

:lol: To jedna dziewczyna pracująca w czasie wakacji chyba w Warszawie w jakichś zakładach produkujących dżemy
(też sporo lat temu), mówiła, że od tego czasy dżemu by nie ruszyła, jak widziała jak go się robi... :? :lol:

Blackend

Bardzo lubiłem mielonkę turystyczną pomimo tego, że byłem poinformowany o kwiku w wilkach na porannej zmianie.  :lol:

Anulka177

To mieli nadwyżkę w produkcji, taki cud gospodarczy  8)

Anulka177

Siostra mojego męża pracowała swego czasu w mleczarni i w tym czasie zdarzyła się tam taka sytuacja, że sprzątaczka, po wyjściu wszystkich pracowników, postanowiła zabawić się w Kleopatrę i rozebrała się do naga by wykąpać się w kadzi z mlekiem. Niestety, kąpiel tę okupiła zwolnieniem z pracy  :lol:

Jarek

renia

Cytat: Anulka177 w 2018-03-15, 16:09:40
Siostra mojego męża pracowała swego czasu w mleczarni i w tym czasie zdarzyła się tam taka sytuacja, że sprzątaczka, po wyjściu wszystkich pracowników, postanowiła zabawić się w Kleopatrę i rozebrała się do naga by wykąpać się w kadzi z mlekiem. Niestety, kąpiel tę okupiła zwolnieniem z pracy  :lol:

Da to chorych ludzi... :? :lol:

Anulka177

Cytat: Jarek w 2018-03-15, 16:32:00
A ile miała lat? :roll:
Ale siostra męża, sprzątaczka czy kadź?

Jarek

Blackend

RafałS

Po wyjsciu z kadzi podobno z połowę mniej. Być może wyglądała na nieletnią i dlatego nie chcieli jej dalej zatrudniać.  8) :wink:

administ

Blackend

Anulka177

Jarek

Cytat: RafałS w 2018-03-15, 19:48:49
Po wyjsciu z kadzi podobno z połowę mniej. Być może wyglądała na nieletnią i dlatego nie chcieli jej dalej zatrudniać.  8) :wink:
:lol:

renia

Cytat: RafałS w 2018-03-15, 19:48:49

:lol:

vvv

Cytat: admin w 2018-03-15, 13:34:14
na tysiąc lat przed otrzymaniem przez Żydów maszyny jądrowej na pustyni, byli już mleczarze
Zapytać można też znajomego Mongoła i się dowiedzieć, że to takie cudo jak u nas kozie mleko, czyli żadne cudo, rzecz powszednia, dobrze zapamiętana z dzieciństwa.

8)