Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Nasza rzeczywistość.

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-01-26, 15:50:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Aż tak się nie przyglądałam... 8) :lol:

Radomiak


vvv

>
http://fifek.pl/upload/images/medium/2015/04/wraca_zona_z_pracy_2015-04-01_00-15-03.jpg
(http://fifek.pl/upload/images/medium/2015/04/wraca_zona_z_pracy_2015-04-01_00-15-03.jpg)

:shock:

administ


Blackend


vvv

Co tam sroka co kradnie pierścionki,
jak drona kradnie rowera ...

https://www.youtube.com/watch?v=afp4kGqoknk

:shock:


administ

To porządna drona - chodzi o udźwig. ;)

vvv

Teraz takie rowery, z tego samego materiału co puszka piwa bez piwa.
8)



administ

 :lol:
Ba, nie każdemu robotniczy kawior przechodzi przez gardło! ;)

vvv

Da się, da się.

CytatCheng Kaijia, the man who helped China become owners of the deadliest and most devastating weapons on earth, passed away peacefully in Beijing on Saturday more than three months after he celebrated his centenary.
https://www.rt.com/news/444276-china-father-nuclear-bomb-dies/


vvv

z linka powyżej ...
CytatBadanie naukowców z Oxford Martin School i Nourield Department of Population Health skupiło się na optymalnym poziomie opodatkowania czerwonego i przetworzonego mięsa w 149 regionach świata. Okazało się, że w krajach o wysokich dochodach czerwone mięso musiałoby być droższe o 20 proc., a przetworzone (np. bekon, kiełbasy) ponad dwukrotnie, aby pokryć koszty zdrowotne, związane z ich spożyciem.

Światowa Organizacja Zdrowia uznaje wołowinę, jagnięcinę i wieprzowinę za rakotwórcze po spożyciu w postaci przetworzonej i prawdopodobnie także nieprzetworzonej. Ponadto te trzy rodzaje mięsa zwiększają ryzyko wystąpienia choroby wieńcowej, udaru mózgu i cukrzycy typu 2. Szacuje się, że w 2020 roku w wyniku spożycia mięsa czerwonego i przetworzonego zginie 2,4 miliona osób. Opieka zdrowotna dla tych, które przez nie zachorują będzie kosztować 285 miliardów dolarów.

Uznaję prawdopodobnie objawy socjopatii zorganizowanej.

:shock: :?

renia

Cytat: Radomiak w 2018-11-21, 21:32:42
https://www.onet.pl/?utm_source=www.fakt.pl_viasg_fakt&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&pid=8ecf8959-36e9-5abc-b82e-d1364f0f2de0&sid=f13b499b-dba8-44e4-a9ae-cb9ebb087cc8&utm_v=2 -kombinują? :roll:

To już nie jest ignorancja... :roll: A potem się okaże, że to jest mylne myślenie konsumentów, tak jak to jest teraz z margaryną. "Naukowcy" nie ponoszą żadnych konsekwencji swoich manipulacji. Są na usługach korporacji i tak "śpiewają jak im zagrają"... :?

Jarek

Marudzisz o tej sprawiedliwości, a robisz podobnie.

vvv

Napisałbym dzicz,
ale pewnie obraziłbym dzicz, gdzie kwitnie gospodarka zrównoważona.

"Odkrywamy łowcę. Ten naturalny instynkt, który jest wdrukowany w nasze geny" - opowiada o zachowaniu konsumentów w dni takie, jak Black Friday neurobiolog Paweł Boguszewski z Instytutu Biologii Doświadczalnej im. Nenckiego PAN. "Kupujemy, ponieważ nasz mózg jest tworem, który ma nam nie zapewnić dobra, tylko ma nam zapewnić przeżycie. "Do przeżycia potrzebujemy zasobu. W związku z tym naturalnie chcemy dążyć do posiadania czegoś więcej, a jeżeli jeszcze jest to umiejętnie podsycone, to wtedy rzeczywiście zaczynamy odczuwać wręcz fizyczną potrzebę kupienia czegoś bądź niestracenia okazji" - tłumaczy obłęd jaki często ogarnia konsumentów, naukowiec.
https://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/popoludniowa-rozmowa/news-neurobiolog-o-zachowaniu-w-black-friday-odkrywamy-w-sobie-lo,nId,2691926
:shock:

Blackend

Chętnie zobaczyłbym autko tego naukowca, dacze za miastem i dom - bez tej informacji jest dla mnie niewiarygodny. ;)

administ

Instynkt stadny szympansów wyjaśnia to zagadnienie.  8)