Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

To i owo o mięsku... :)

Zaczęty przez Krystyna*Opty*, 2008-02-15, 21:14:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Krystyna*Opty*

http://portalwiedzy.onet.pl/88679,,,,mieso_pokarm,haslo.html

P.S. Na wszelki wypadek dodam, że na "szkodliwość cholesterolu" w mięsku oczywiście należy brać poprawkę  8)

toan

No pięknie o energetyce białka na końcu tekstu! :shock:
Ja bym dopisał tylko jeszcze, że permanentne wykorzystywane aminokwasów na energię (przebiałczenie) skraca życie przez chroniczne podtruwanie organicznymi związkami azotu...  :wink:

PS
2kcal/g białka - to grube energetyczne zaniżenie, ale kto liczy kcal z wyjątkiem "dietetyków" i innych "znawców" tematu?!.  :?
Białko daje teoretycznie 0kcal/g (słownie - zero) jeśli jest spożywane w optymalnej proporcji z innymi GSO 8).

anakin

Cytat: toan w 2008-02-16, 12:57:32
2kcal/g białka - to grube energetyczne zaniżenie, ale kto liczy kcal z wyjątkiem "dietetyków" i innych "znawców" tematu?!.  :?
Białko daje teoretycznie 0kcal/g (słownie - zero) jeśli jest spożywane w optymalnej proporcji z innymi GSO 8).

Bardzo mnie to zaciekawiło, muszę przyznać.

Gavroche

Cytat: toan w 2008-02-16, 12:57:32
No pięknie o energetyce białka na końcu tekstu! :shock:
Ja bym dopisał tylko jeszcze, że permanentne wykorzystywane aminokwasów na energię (przebiałczenie) skraca życie przez chroniczne podtruwanie organicznymi związkami azotu...  :wink:

PS
Ale weź tak wyceluj :D