Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

JAK ODZYWIAC DZIECI DO

Zaczęty przez janko62, 2008-03-11, 22:21:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Jak świat światem starsze pokolenie uważa młodsze za głupków i nieudaczników, z wyjątkiem własnych dzieci oczywiście. ;)
Jednak jakoś to się kręci i kręcić będzie, chyba, że ogłoszą koniec świata. :P

Blackend

Kiedyś było lepiej i za moich czasów to było nie do pomyślenia, a teraz młodzi nic nie potrafią. itd. itp.  8)
Dziadzienie i tyle.  :lol:

Jarek

:lol:
Najlepiej się biadoli, jak już nic nie można wyrwać. :lol:

Zyon

Cytat: Blackend w 2018-05-09, 22:44:23
Kiedyś było lepiej i za moich czasów to było nie do pomyślenia, a teraz młodzi nic nie potrafią. itd. itp.  8)
Dziadzienie i tyle.  :lol:
Nie o to chodzi, najwyrazniej nie zrozumiales przypowiesci  :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Dziadzienie i "opadające wieko trumny"... ;)

Zyon

Oczywiscie nie wszyscy tacy byli, ale niestety przytlaczajaca wiekszosc.
Tak sobie pomyslalem, ze ja im zabieram prace a nie na odwrot, bo ja mialem oferty pracy w branzy jeszcze na tych studiach.
Work Buy Consume Die

vvv

Teraz to albo jest intelektualista po dysertacji, albo fachowiec po dysertacji, albo szaro-burak.
Ot kamyczek do butaogródka.

Problem, że przed emeryturą trzeba widzieć wtedy tylko oficjalną stronę mocy, za jasna to ona nie jest, taka ciemna szarość, za wyjątkiem może czarnych projektów, gdzie ograniczeń intelektualnych nie ma, ale są ograniczenia komunikacyjne.

Tak gdzieś słyszałem, ale to pewnie plotki.
8)

Jarek

Cytat: Zyon w 2018-05-10, 12:21:12
Oczywiscie nie wszyscy tacy byli, ale niestety przytlaczajaca wiekszosc.
Tak sobie pomyslalem, ze ja im zabieram prace a nie na odwrot, bo ja mialem oferty pracy w branzy jeszcze na tych studiach.
Brawo, oby tak dalej :D

Maniek

Cytat: admin w 2018-05-10, 12:15:49
Dziadzienie i "opadające wieko trumny"... ;)
Wiadomo, "DO" :)

Maniek

Cytat: Zyon w 2018-05-09, 18:37:07
To takie istotne? Moge ci podac w zamian numer buta i adres kochanki, ok?  :lol:
:)
W tym temacie tak. Jak studiowałeś zaocznie na przykład 'turystykę i hotelarstwo' to tam akurat szału omnibusów nie uświadczysz.. ;)
Bez obrazy

Blackend

Cytat: Zyon w 2018-05-10, 08:50:41

Nie szkodzi. ;)
Ale i tak każde nowe pokolenie jest lepsze o doświadczenia poprzednich, a że te odchodzące nie potrafią się z tym pogodzić - no cóż, dziadzienie i tyle. ;)

Jarek

Wiadomo.
Młoda laska może szybko to zmienić :lol:

RafałS

Cytat: Blackend w 2018-05-10, 23:18:41
Nie szkodzi. ;)
Ale i tak każde nowe pokolenie jest lepsze o doświadczenia poprzednich, a że te odchodzące nie potrafią się z tym pogodzić - no cóż, dziadzienie i tyle. ;)
Doświadczenia przybywa i doświadczenia ubywa. Przesunięcie fazy, złudzenie.  8)

Zyon

Cytat: Maniek w 2018-05-10, 16:40:49
Cytat: Zyon w 2018-05-09, 18:37:07
To takie istotne? Moge ci podac w zamian numer buta i adres kochanki, ok?  :lol:
:)
W tym temacie tak. Jak studiowałeś zaocznie na przykład 'turystykę i hotelarstwo' to tam akurat szału omnibusów nie uświadczysz.. ;)
Bez obrazy
Nie, nie studiowalem turystyki i hotelarstwa ani filologii ukrainskiej, kulturoznawstwa czy agroturystyki :D Szkoda by mi bylo czasu i pieniedzy na takie bzdury :D
Zrealizowalem swoje pasje, wiekszosc przedmiotow byla dosc wymagajaca, a wsrod wykladowcow byly dosc znane nazwiska. To byly raczej studia dla swiadomych ludzi ale mialem wrazenie, ze 90% z nich nie mialo tej swiadomosci.
To tylko przyklad zreszta, ktos inny mogl miec inaczej ale Anulka potwierdza, ze u niej bylo podobnie.
Osobiscie kolo pedzla mi to latalo, ale z drugiej strony moglo brac przerazenie, ze ten kwiat narodu bedzie pracowal na moja emeryture  :lol: :lol: *

*oczywiscie nie wierze w emeryture i zus ale tak sie mowi ;)
Work Buy Consume Die

Maniek

:D
Faktycznie, ciekawa sprawa z tym młodszym pokoleniem. Ile prawdy jest w tym, że poziom nauczania, inteligencji spada, a ile w tym 'dziadzenia' starszych...

Pierwszy lepszy link potwierdza spadek inteligencji, chociaż pewnie dałoby się znaleźć dziesięć innych mówiących coś odwrotnego:

https://wiadomosci.onet.pl/nauka/przecietne-iq-mieszkancow-zachodu-spada-od-czasow-epoki-wiktorianskiej/qhxrl

Anulka177

Nie szkodzi. ;)
Ale kto się uczy na doświadczeniach innych? Prawie nikt. Każdy woli sam się na własnym przykładzie przekonać, bo zaufania do bardziej doświadczonych nie mają  :wink:

administ

Ale statystycznie rzecz ujmując, to z każdym pokoleniem rośnie w siłę "zbiorowa mądrość narodu".  8)

Anulka177

...co widać, i słychać, i czuć .... 8)

Zyon

Nie szkodzi. ;)
Wiesz, dziadzienie jest w zasadzie obiektywnie jednostajne i nieuchronne z wiekiem, ale glupota i poziom intelektualny powinna isc dokladnie w druga strone a tak niestety coraz bardziej nie jest ;)
Work Buy Consume Die

Blackend

Ogólnie do wszystkich - to co, siedzenie teraz wygodnie w fotelu i uskutecznianie dyskusji na forum wam się nie podoba?  :shock: ;)
Samochód, komputer, ciepła woda w kranie itd. też nie?  :shock: ;)

Proszę bardzo jaki fajny link przy okazji się napatoczył - http://technologia.dziennik.pl/internet/artykuly/574196,eksperci-ostrzegaja-przed-google-duplex.html  8)
Czekam jeszcze na tłumacza w czasie rzeczywistym (podobno prace są bardzo zaawansowane), to będzie rewelacja szczególnie w UE.  8)
No chyba, że wcześniej Naczelnik z I Sortem nas stamtąd wypieprzy, to wystarczy z powrotem sierp i młot. ;)