Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

ŻO w Szwecji

Zaczęty przez susi33, 2008-06-06, 18:28:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Jazzman w 2013-11-06, 12:30:08
Juz w empiku można nabyć http://www.empik.com/lchf-nowa-dieta-niskoweglowodanowa-hit-ze-szwecji-forenc-urszula,p1073206768,ebooki-i-mp3-p .
WGP jeszcze na tablety nie wydaje? Może przełożyć książki na szwedzki?

Hit ze Szwecji? Nie wiem czy można gdzieś to zakwestionować? :roll: Chyba autorstwo Diety Optymalnej jest w jakimś rejestrze zastrzeżone, opatentowana? :roll: Nie mam pojęcia jak to jest...

RG

Cytat: renia w 2013-11-06, 12:46:22
Cytat: Jazzman w 2013-11-06, 12:30:08
Juz w empiku można nabyć http://www.empik.com/lchf-nowa-dieta-niskoweglowodanowa-hit-ze-szwecji-forenc-urszula,p1073206768,ebooki-i-mp3-p .
WGP jeszcze na tablety nie wydaje? Może przełożyć książki na szwedzki?

Hit ze Szwecji? Nie wiem czy można gdzieś to zakwestionować? :roll: Chyba autorstwo Diety Optymalnej jest w jakimś rejestrze zastrzeżone, opatentowana? :roll: Nie mam pojęcia jak to jest...

Przy takiej ilości białka w tej diecie to lepiej nie porównywać jej do DO/ZO...

renia

A ile w niej jest białka?

RG

Cytat: renia w 2013-11-06, 13:12:19
A ile w niej jest białka?

8 całych jajek do jednego posiłku... policz sobie :D

RG

Policzyłem, w przepisie na jajecznicę po katalońsku wychodzi B:68, T:114, W:27... blisko ale jednak daleko :)

renia

A skąd masz te przepisy? Kupiłeś tą książkę?

RG

Jest fragment do pobrania w PDF z tej strony co Jazzman podał.

anakin

Cytat: RG w 2013-11-06, 13:21:56
Policzyłem, w przepisie na jajecznicę po katalońsku wychodzi B:68, T:114, W:27... blisko ale jednak daleko :)

Najlepiej by było, jakbyś podał przepis na powyższe, bo się zastanawiam czy to aby nie jest danie dla dwóch osób.

anakin

Cytat: RG w 2013-11-06, 13:54:01
Jest fragment do pobrania w PDF z tej strony co Jazzman podał.

Ach, to stamtąd.

RG

Cytat: anakin w 2013-11-06, 13:56:21
Cytat: RG w 2013-11-06, 13:21:56

Najlepiej by było, jakbyś podał przepis na powyższe, bo się zastanawiam czy to aby nie jest danie dla dwóch osób.

na 100%, może nawet dla 4 osób bo całość waży 1,2 kg. Nie mniej nie zmienia to postaci rzeczy w sprawie proporcji BTW.

administ

Nie ma to jak oryginalny szwedzki wynalazek!  :lol: :lol: :lol:
Proporcji nie wyliczają, bo to już byłoby za grubymi nićmi szyte.  8)

RG

Cytat: admin w 2013-11-06, 14:29:07
Nie ma to jak oryginalny szwedzki wynalazek!  :lol: :lol: :lol:
Proporcji nie wyliczają, bo to już byłoby za grubymi nićmi szyte.  8)

Myślę, że coś wiedzą tylko nie do końca. Z resztą, i tak mało ludzi by zrozumiało o co chodzi w proporcjach, dowody mamy już udowodnione w Polsce. Ale jako etap przejściowy do wiedzy to i tak dużo zrobili :)

administ

No tak!  :shock:
Tak dużo zrobili, że tylko podziwiać...  :?

RG

Piszą, że podobno już 20% społeczeństwa udało im się przestawić. Uważam to za duży sukces :)

W Polsce to nie przejdzie, u Nas zawsze znajdą się mundrzesi biorący przykład z ludzi o hamerykańskim brzmieniu nazwiska, bo polskie nie jest dobre dla polaków...

Gavroche

Cytat: RG w 2013-11-06, 14:59:52
Piszą, że podobno już 20% społeczeństwa udało im się przestawić. Uważam to za duży sukces :)

W Polsce to nie przejdzie, u Nas zawsze znajdą się mundrzesi biorący przykład z ludzi o hamerykańskim brzmieniu nazwiska, bo polskie nie jest dobre dla polaków...
+1

Sandman80

Przejdzie nie przejdzie to trudno powiedzieć jakby o tym ludziom powiedzieć to byśmy się przekonali, przypadkiem nie jest ze najbardziej znane DO/ŻO  jest na Śląsku.

RG

Cytat: Sandman80 w 2013-11-06, 15:15:19

Przejdzie nie przejdzie to trudno powiedzieć jakby o tym ludziom powiedzieć to byśmy się przekonali, przypadkiem nie jest ze najbardziej znane DO/ŻO  jest na Śląsku.

Akcent bym postawił na: "Przejdzie nie przejdzie to trudno powiedzieć..." Całe sedno sprawy o polakach, nikt, nigdy, nic w tym narodzie nie wie na 100% :)

Sandman80

Nie jest wina reszty Polaków ze mamy takie osoby decyzyjne jakie mamy   :?

RG

Cały problem w tym, że nie potrafimy powiedzieć słowa "proszę o pomoc" a jeśli już to wymawiamy to zawsze do nie tych co powinniśmy. Na dodatek nie potrafimy docenić pomocy a co najważniejsze, to to, że nie jesteśmy społeczeństwem "obywatelskim" tylko jesteśmy małostkowi i myślimy tylko o sobie. Są przypadki, kiedy myślimy o innych ale tylko w formie zazdrości i to "nie zdrowej" z ludzkiego punktu widzenia.
Gdybyśmy byli zdrowym narodem to już co najmniej od 30 lat DO i ŻO powinno obowiązywać w Polsce a nie ciągle oglądamy się na USA.

No ale to nie ten wątek aby prawić o Polakach bo tu "szwedzki stół" ma pierwszeństwo :)

Blackend

Cytat: renia w 2013-11-06, 12:46:22

Nie ma potrzeby patentować, jest kilka haczyków zamotanych tak, aby krzywdy nikt sobie zrobił, a jednocześnie potencjalny "odkrywca" nie "odkrył" już dawno odkrytego. Do nas też należy pamiętać i przekazać potomnym komu tę wiedzę zawdzięczamy gdyby, odpukać, znowu nie wyszło.  8)