Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

ŻO w Szwecji

Zaczęty przez susi33, 2008-06-06, 18:28:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Wiem, że napisałem za ostro i że nie powinienem tak pisać. Ale może się parę osób przebudzi po przeczytaniu.

admin

Reasumując: każda dieta opiera się  na jadłospisach składających się z "naturalnych produktów".
Na tej podstawie można bez żadnych wątpliwości ustalić parametry diety i stwierdzić, czy ma ona parametry diety optymalnej.
Np: po analizie jadłospisów Adkinsa wynika, że autor diety zalecał średnio około dwukrotnie niższą podaż tłuszczu niż w DO, więc dieta ta nie narusza prawa autorskiego Doktora.
Na podstawie jadłospisów lansowanych "diet ketogenicznych" - które są ponoć "niczyje" - wynika, że większość z tych propozycji pokrywa się ze "złotą proporcją" Doktora Kwaśniewskiego. Nie oceniam tego postępowania, ale pomijanie w takiej sytuacji autora parametrów i udawanie, że to "dieta ketogeniczna" - najnowsze niczyje odkrycie dietetyczne, które nie ma nic wspólnego z Dietą Kwaśniewskiego jest...  8)
I tyle.

Gavroche

Wg danych w necie, keto była jednak pierwsza, bo jej początki sięgają wczesnych lat XXw.
Kiedyś tutaj wrzucałem już linki. :D
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19049574/

admin

:lol:
Jasne, najważniejsze, aby "udowodnić", że "Doktor nic nie odkrył" - i tak to wryło się niektórym w łebki, jak hasło wyborcze partii politycznej.
Ale prawda jest inna, niezależnie od tego, co gadają.  :lol:
Sorry, dość już mam dyskusji na ten temat...  8)

RafałS

U Doktora jest najlepiej opisane i synteza przeprowadzona. :)

Gavroche

Malgosia

Cytat: Gavroche w 2021-07-13, 08:46:46
Wg danych w necie, keto była jednak pierwsza, bo jej początki sięgają wczesnych lat XXw.
Kiedyś tutaj wrzucałem już linki. :D
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19049574/

Informacje PumMed, które podajesz  nie udowadniają diety keto; wtórna, zbierana pisanina...... Proszę podaj literaturę źródłową z lat 20 XXw. , która podaje wyraźnie zasady diety keto; chodzi głownie o proporcje BTW!!!

Gavroche

Napisz do kliniki Mayo, Małgosiu, jak masz takie życzenie i poproś o prace źródłowe Russella Wildera. :lol:
Mnie wystarczy to, co na PubMed. ;-)

Malgosia

PumMed, IŻiŻ i inne instytuty są mało wiarygodne, a więc nie możemy polemizować skoro PumMed jest dla Ciebie wystarczający.....

Gavroche

Skąd pomysł, że chcę z Tobą polemizować? :shock:

Jarek

Cytat: admin w 2021-07-13, 12:13:07
:lol:
Jasne, najważniejsze, aby "udowodnić", że "Doktor nic nie odkrył" - i tak to wryło się niektórym w łebki, jak hasło wyborcze partii politycznej.
Ale prawda jest inna, niezależnie od tego, co gadają.  :lol:
Sorry, dość już mam dyskusji na ten temat...  8)

Będa drążyć bez końca i udowadniać naukowo że mają rację. Proste sprawdzone  podane na tacy, jest za trudne do zrozumienia, dlatego dalsze komplikowanie jest konieczne...
Cierpiacy naukowo teoretycy przewaznie nie stosują ŻO, nawet nie poczuli tego- tylko  teoretycznie wychodzi im ze jest dobre, w praktyce nie potrafią tego przyjąć. Będą dalej szukać naukowego obejścia, czepiejając sie... :wink:

Maniek

Cytat: Malgosia w 2021-07-13, 14:01:49
PumMed, IŻiŻ i inne instytuty są mało wiarygodne, a więc nie możemy polemizować skoro PumMed jest dla Ciebie wystarczający.....
Szkoda pary, niektórzy tak mają, że ich racja jest ichsza. :)
Keto ma tyle wspólnego z ŻO, jak i z atkinsem, albo dukanem.:)
Dziwne tylko, że człowiek interesujący się tematem opowiada takie pierdoly  :shock:

Gavroche

A Ty Maniek, jak zwykle, bez pojęcia i zrozumienia. :lol:
Chłopie, wstyd. 8)

Zyon

Cytat: admin w 2021-07-12, 21:01:07
Nawet mi się odechciało uczestniczyć w tej nowej Fundacji
Ale serio tak? Mam nadzieje, ze nie. Jeszcze sie nie zaczelo i juz ma sie skonczyc??
Work Buy Consume Die

admin

Jasne, bo Doktor nic nie wymyślił, ani nic nie opatentował, a już w starożytności były "ketogeny", więc mi się nic nie należy...  A skoro tak, to dziękuję :lol: :lol: :lol:
Atkinsowi wolno, bo nie rozdał za darmo, tylko wyrywał każdziuśkiego dulara z gardeł, za to, że "też nic nie wymyślił"   :?
Co za sk8888888ski sposób myślenia!  :shock: :(
I to byłoby na tyle - bo nic mie tak nie wnerwia, jak s8888888888wo bezpodstawne w stosunku do mnie i mojej Rodziny.  8)
Zniesę i to, bo co mi tam.  :D

admin

Jakby się za to co wcześniej i teraz napisalem miał kto "obrazić" na mnie, to znaczy, że zalicza się do grona tych... ;)  :lol:
Moze za szczerze, ale co tam...  8)

Jarek

Mnie sie podobało. :wink:

RafałS

Ja to rozumiem. Dziś możliwości złodziejskie są ogromne. Szczęście jak ktoś zdążył wcześniej i zachowa tantiemy itd. Ile mnie usraelstwo z pociotkami morawieckiej włącznie, nakradły moich wymysłów to nawet nie wspomnę. :?

Jarek

Wymysla jeden z drugim głupoty, bo z tych nudów bije na dekiel. Cierpiacy naukowcy... :lol:

Malgosia

Cytat: admin w 2021-07-15, 11:34:28
Jakby się za to co wcześniej i teraz napisalem miał kto "obrazić" na mnie, to znaczy, że zalicza się do grona tych... ;)  :lol:
Moze za szczerze, ale co tam...  8)

"Grono tych" w Stowarzyszeniu Optymalnych było szczególnie mnogie, a jacy milusińscy.......