Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

MUZYKA, którą lubię :)

Zaczęty przez Krystyna*Opty*, 2008-07-09, 21:36:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: Zyon w 2015-09-15, 08:19:46
Ja mam kasete z "Rio", nagrana swego czasu na TDK chromowce, woze ja do dzisiaj w aucie i slucham z upodobaniem

TDK chromowana, to była relikwia na bardzo ważne utwory ;)
Zwykle nagrywało się na stilonkach.  :D

Diogenes z Synopy

mam  Stilonki Gorzów w garażu ( 90, 60 ) , odtwarzają jak nowe, Black Sabbath całą dyskografie nagraną. Nic się z nimi nie złego nie stało , mimo że wkręcały się parę razy ( zacinały się rolki  ;)    .  35 lat w nieogrzewanym pomieszczeniu.

Blackend

Ostatni odtwarzacz na kasety jaki mi został, to ten w samochodzie.  :lol:

Zyon

Ja mam jeszcze starego Technicsa, szkoda mi go sprzedawac, choc pogonilbym niezle, bo wazy conajmniej 20kg a w kregach audiofilskich waga wyznacza jakosc sprzetu  8) 8)
Work Buy Consume Die

Blackend

Mam amplituner Technicsa, bo w czasach dorastania to był symbol high-endu i po latach zrealizowałem dziecięce marzenia.  :lol:

Diogenes z Synopy

ja mam ruską wersję Technicsa do wieży  ,  z wodotryskami . Nawet chyba jakoś tak się nazywa Tiechniks czy coś takiego  ;-)  ( z 30 lat ma , działa bez zarzutu )

Blackend

Po tylu latach szkoda wyrzucać, bo cena z powrotem rośnie. ;)

Diogenes z Synopy

chyba nie za bardzo, np płyty moje analogowe 30- 40 letnie są po 40 zł , więc niedużo. Klasyka hard rocka.

Blackend

Trzeba poczekać jeszcze kolejne 40, to na bank wzrosną. ;)

RafałS

Ja gram (ostatnio rzadziej  8) ) na Protonie, wcześniej był fajny wzmak na dużych Sankenach itd... ale sprzedałem bo nie chciało mnie się jednego przełącznika alpsa szukać do przelutowania. Kolumny zostały mi duże 3 drożne po dawnych przygodach z samoróbkami. I tak na razie zostało, jest z tego dźwięk, którego nie kupi się w większości sklepów, no ale trochę zabawy to wszystko kiedyś kosztowało...

https://youtu.be/EenV_pdEt-4  :)

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2015-09-15, 21:35:42
Trzeba poczekać jeszcze kolejne 40, to na bank wzrosną. ;)

Mam taką nadzieję. Tylko że Zosia nieraz miała chrapkę na utylizację śmieci ( dla niej to odpady do segregacji  :? ) . 

grenis

administ

Jak na węgrzyna zaproszą, to naturalnie, że na krzywy ryj się znajdzie... ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: grenis w 2015-09-20, 03:27:35
Nie ma tu Polakow?

coś Ty!   Jesteśmy krewnymi Lisa i Balcerowicza  ;-)