Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

MUZYKA, którą lubię :)

Zaczęty przez Krystyna*Opty*, 2008-07-09, 21:36:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Często czytam o wypadkach na A4, ale może tym razem nie utkniemy.  8)

administ

W takim przypadku jazda autostradą jest bez sensu.  :?

Blackend

Winiety też rozładowałyby korki przed bramkami i pewnie frustracje co poniektórych, ale to jest za proste rozwiązanie.  8)

renia

Cytat: Blackend w 2016-07-03, 14:13:07
Często czytam o wypadkach na A4...

Prawie codziennie i to często w "wykonaniu" kilku samochodów... :?

Na A1 rzadko się słyszy po wypadku... :roll:

Blackend

Dokładnie, też na to zwróciłem uwagę.  :?

renia

Może u Was jest większy ruch? Albo zakręty są jakieś "niewyważone". W każdym razie coś tam nie gra (dlatego do wątku pasuje 8))

RafałS

Cytat: Blackend w 2016-07-03, 14:13:07
Często czytam o wypadkach na A4, ale może tym razem nie utkniemy.  8)
Czekam na wieści czy zdatna do przejazdu, będę potrzebował skorzystać wkrótce, bo w zeszłym roku to było...

Blackend

Odpowiadam.  :D
Koncert już za nami i jesteśmy pełni wrażeń, ale od poczatku:  :D
Na bramkach przed Wrocławiem staliśmy 30min, na szczęście na bramkach wjazdowych ruch jest sprawny ponieważ odbiera się tylko bilet,
który jest naliczany na wyjeździe.
Czas przejazdu 200km odcinka, to około 2 godziny jazdy, więc stanie w bezsensownym korku 1/4 tego czasu zaczyna być wątpliwą atrakcją
korzystania z autostrady, tym bardziej że trzeba za nią zapłacić 16.20zł.  :?
Ostatni raz jechałem tamtędy świeżo po oddaniu i byłem zachwycony, że jest już prawie jak w Niemcach. ;)
Niestety tam są tylko po dwa pasy w jedną stronę i to na dzisiejsze realia jest za mało.
Przybyło samochodów, ruch jest bardzo duży, przy mojej spokojnej jeździe około 120km/h miałem problemy z wyprzedzaniem i wbiciem się na lewy pas.  :shock:  8)
Teraz nie dziwi mnie ta mnogość wypadków, brakuje trzeciego pasa.
Co do koncertu:
Akustyka kompletna porażka, jedna wielka kakofonia odbijanych dźwięków, gdyby nie znajomość repertuaru na pamięć nie wiedziałbym co grają.  :lol:
Absolutnie stadiony nie nadają się na organizację koncertów. Może kiedyś technika pójdzie tak do przodu, że będą wstanie odpowiednio
wytłumiać dźwięk i pomieszczenia nie będą miały większego znaczenia, ale to dopiero jutro. ;)  :lol:
Natomiast atmosfery, pozytywnej energii, klimatu jakie tworzy widowisko z udziałem publiczności żadne hifi prolodzik digital surand stereo nie odda nigdy i po to chodzi się na koncerty.  :D
Czas jak zwykle zweryfikował niesłuszne obawy, wręcz panikę artystów przed internetem, a przede wszystkim youtubem.  8)
Obecnie to są świetne nowe kanały promocji, które niektóre zespoły nauczyły się wykorzystywać wrzucając prawie całe koncerty w super jakości za darmochę na swoich profilach i zamiast widzów ubywać, to ich przybywa zachęceni dobrym widowiskiem za które chętnie zapłacą.  :D
Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, poza bramkami na autostradzie - z powrotem staliśmy 45min!  :?
Koncert zakończyli "Wasted Years" - o mało co gardła nie zdarłem.  :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=TmAnjlQbRSE  :D

RafałS

Piękne dzięki za relację, czyli A4 do Wrocka nadal lepiej omijać bez względu czy remontują czy jest niby-sprawna, bez różnicy.  8)

Blackend

Nie wiem jak to w tygodniu wygląda, bo nie ma koncertu (zdecydowana wiekszość aut jechała z koncertu), ale z drugiej strony dochodzą tiry.  :?
Główny szlak komunikacyjny pomiędzy południem polski, a Niemcami i tylko dwa pasy.  :?
Albo aż jak na wybrańców, którzy rządzą tym krajem. ;)  :lol:

renia

Cytat: Blackend w 2016-07-04, 14:09:10
Nie wiem jak to w tygodniu wygląda, bo nie ma koncertu (zdecydowana wiekszość aut jechała z koncertu), ale z drugiej strony dochodzą tiry.  :?
Główny szlak komunikacyjny pomiędzy południem polski, a Niemcami i tylko dwa pasy.  :?
Albo aż jak na wybrańców, którzy rządzą tym krajem. ;)  :lol:

U nas miejscami jest po jednym pasie na głównej (jedynej) drodze krajowej nr 6 między północą Polski a Niemcami (przejście w Kołbaskowie)... :? :lol:

Blackend

Trzeba czekać aż KomUnia przekształci się w unitarne państwo, to może wtedy dobudują. ;)  :lol:

renia

Chyba szybciej będą latające samochody... :roll:

Blackend

Blackend

Cytat: renia w 2016-07-03, 15:28:52
Może u Was jest większy ruch? Albo zakręty są jakieś "niewyważone". W każdym razie coś tam nie gra (dlatego do wątku pasuje 8))

Proszę bardzo, nie trzeba było długo czekać.  :?
http://wiadomosci.onet.pl/opole/opolskie-kierowca-lawety-zginal-na-a4/682wce

administ

A bo na trzeźwo jeżdżą...  :? ;)

Blackend

Za duża dysproporcja samochodów na tylko dwa pasy. Jeżeli wyprzedzam jadąc 130/h i nie widzę za sobą nikogo, a tu nagle mam gościa na zderzaku, nie wiadomo skąd.  :shock:  :lol:
On za szybki, ja za wolny i potem są wypadki jak trafi dwóch na siebie, którzy zawsze mają pierwszeństwo.  8)

administ

No ja tak mam! Jadę, pusty pas, a tu nie wiadomo skąd tuż przed zderzakiem drogę zajeżdżają i po hamrach... ;)