Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo

Zaczęty przez Waldek, 2008-07-25, 18:42:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Krystyna*Opty*

wojteks napisał:
CytatNie Waldusiu kochany,
ty wielokrotnie czytałeś socjotechnicznie spreparowany tekst Trojanowskiego z http://www.dobradieta.pl/kwasniewski.php i tak ci omamił ten bełkot jaźnię, że nawet nie wiesz, co napisał dr Kwaśniewski, a co wdrukowali ci w szare komórki o DO i Kwaśniewskim specjaliści od "Już nie raz słyszałem..." .

Bingo! Obecny guru "dobrejdiety" jest klasycznym hipokrytą i manipulantem:
1. Zrobił biznes na bazie Żywienia Optymalnego i na nieuzasadnionej merytorycznie krytyce autora ŻO (pamiętam obrzydliwe ataki na DO i autora, tzn. sam wymyślał zasady DO i je ostro krytykował (np. że J.K. zaleca jeść tylko 20 g białka na dobę. Moje reakcje pozostały wtedy bez echa, a później Trojanowski całą tę polemikę usunął ze strony głównej "diety niskowęglowodanowej" - tak się wtedy nazywała ta strona).
2. Ułożył i sprzedaje enigmatyczną metodę/dietę nazywając ją intrygująco: Formułą 4eS (smak, samopoczucie, swoja waga i samokształcenie), a co to konkretnie oznacza? NIC :)  Nic konkretnego! Ani nawet nic nowego w dziedzinie dietetyki! Oto gieniusz!... ;)  Bo zaiste, trzeba być "gieniuszem" ;), żeby ze sloganów i zmanipulowanej krytyki Twórcy ŻO - zrobić biznes... wystarczą chwytliwe hasełka na s...  8)
3. Nie zauważa własnych manipulacji i sam węszy "teorię spisku", a którą to "teorię spisku" krytykuje u J.K. i M.Chylińskiego:

http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=15476&postdays=0&postorder=asc&start=15

A tak naprawdę chodziło mu wtedy o... kasę, tzn. jak sam pisał - jedna z lekarek miała podobno nie wpłacać składki do Oddziału OSBO w Częstochowie, któremu on wtedy prezesował, co spowodowało, że pan prezes się zbuntował, wylał pomyje na optymalnych i na ŻO i... zmienił poglądy dietetyczne...  8)

Oto jaka jest siła pieniądza  8)

Krystyna*Opty*

I jeszcze jedna manipulacja - obrazkowa, która zachowała się na jego stronie do dzisiaj, mimo, że Trojanowskiemu zwracałam uwagę na tę manipulację: Jak myślicie ile węglowodanów może zawierać ten kawałek brokuła na rzekomo optymalnym talerzu? Trojanowski to przemilczał i "optymalny talerz nadal straszy cukrojadów swoją tłustą wymową... i większość ulega tej obrazkowej sugestii, że praktycznie nie jemy prawie wcale warzyw (węglowodanów). A potem na różnych forach czytamy, że "pijemy wiadrami smalec i wcale nie jemy węglowodanów"  :twisted:

http://www.dobradieta.pl/kwasniewski.php

toan

Cytat: Waldek w 2008-08-01, 19:19:25
JK o kosmitach ale też o kontrowersjach dotyczących ilości białka >> http://www.dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=22

No bardzo dobrze!. Jak kogoś interesują zagadnienia ufologiczne to mimochodem poczyta sobie o białku, a jak kogoś interesuje problematyka białka, to przy okazji się dowie, że jest wybitny pisarz polski - Józef Wasilik autor książki wartej przeczytania.
Ale zasady Żywienia Optymalnego pozostają niezmienne, niezależnie od "ilości czarownic na czubku szpilki" :roll:
Jeśli ktoś łączy te zagadnienia, to może się okazać, że w jego przypadku nawet dieta "optymalna" może być szkodliwa.

Blackend

Cytat: admin w 2008-08-02, 08:01:14
No bardzo dobrze!. Jak kogoś interesują zagadnienia ufologiczne to mimochodem poczyta sobie o białku...

i to jest m.in. ta mądrość JK  8)

wojteks

Cytat: Krystyna*Opty* w 2008-08-01, 22:08:48
wojteks napisał:
CytatNie Waldusiu kochany,
ty wielokrotnie czytałeś socjotechnicznie spreparowany tekst Trojanowskiego z http://www.dobradieta.pl/kwasniewski.php i tak ci omamił ten bełkot jaźnię, że nawet nie wiesz, co napisał dr Kwaśniewski, a co wdrukowali ci w szare komórki o DO i Kwaśniewskim specjaliści od "Już nie raz słyszałem..." .

Bingo! Obecny guru "dobrejdiety"

Ostrożnie, bo nie wiadomo czyje pieniadze stoją za sektą 4es Dan Wita :wink:
A swoją drogą, czy nie szkoda czasu na takie uszczypliwe głupoty?

Krystyna*Opty*

wojtes napisał:
CytatOstrożnie, bo nie wiadomo czyje pieniadze stoją za sektą 4es Dan Wita

:?:  Na przykład czyje? Bo nie kumam  :?:  :?

CytatA swoją drogą, czy nie szkoda czasu na takie uszczypliwe głupoty?

:?: Znowu nie kumam  :?  A z Twojej strony to nie było "uszczypliwe"?:
Cytat...ty wielokrotnie czytałeś socjotechnicznie spreparowany tekst Trojanowskiego z http://www.dobradieta.pl/kwasniewski.php i tak ci omamił ten bełkot jaźnię, że nawet nie wiesz, co napisał dr Kwaśniewski, a co wdrukowali ci w szare komórki o DO i Kwaśniewskim specjaliści od "Już nie raz słyszałem..." .

A więc: "czy nie szkoda Ci czasu?..."  :wink:

Odezwałam się nie w celu "szczypania" W.J. a jedynie w celu wyjaśnienia niezorientowanym forumowiczom tego i owego z dawnych incydentów, które w końcu doprowadziły go do własnego odkrycia dietetycznego.

kodar

Ciekawa jestem co sadzi na ten temat Daniel,pytam dlatego,bo nie zgadzam sie z jego niektorymi pogladami.Zgadzam  sie  natomisst z trescia ksiazki i zycze sobie jak i wam bogactwa.
W ksiazce miedzy innymi mozna znalezs takie prawdy jak:

"Zdobądź bogactwo i odnieś sukces "
to druga z serii sześciu książek napisana przez Josepha Murphy'ego, doktora teologii i nauk humanistycznych, zredagowana i uaktualniona zgodnie z potrzebami XXI wieku przez Arthura R. Pella

" Czy wyobrażałeś sobie kiedyś, jak by to było cieszyć się bogactwem i luksusem? Bogactwo większości ludzi wydaje się niedostępne, ale historia pełna jest przykładów mężczyzn i kobiet, którzy własnym wysiłkiem wznieśli się na jego wyżyny.. Zacznij dostrzegać prawdziwe znaczenie pieniędzy - są one po prostu symbolem wymiany, końca niedostatku i początku bogactwa, luksusu, obfitości oraz doskonalszego życia.Ubóstwo nie jest żadną cnotą. Jest chorobą jak każda inna ułomność psychiczna. Gdybyś był chory fizycznie, uznałbyś, że coś jest z tobą nie w porządku, i szukałbyś pomocy lub natychmiast podjąłbyś jakieś działania. Podobnie można mówić o jakimś problemie, jeśli w swoim życiu nie doświadczamy ciągłego przepływu pieniędzy. Trzeba natychmiast zacząć działać.
    Bóg nie chce, żebyś mieszkał w ruderze albo chodził głodny. Bóg pragnie, żebyś był szczęśliwy, żeby dobrze ci się wiodło i żebyś odnosił sukcesy. Bóg zawsze odnosi -sukcesy w swoich przedsięwzięciach, niezależnie od tego, czy tworzy gwiazdę czy kosmos.     Natychmiast skończ z wszelkimi przesądami na temat pieniędzy. Nigdy nie uważaj ich za złe czy brudne. Jeżeli będziesz postępował inaczej, dodasz im skrzydeł, a one od ciebie odlecą. Pamiętaj, że stracisz to, co potępiasz.
W książce Zdobądź bogactwo i odnieś sukces Joseph Murphy ponownie analizuje te koncepcje i jasno pokazuje czytelnikom, że bieda nie jest naturalnym stanem człowieka, a już na pewno nie wynikiem woli Boga. Tłumaczy też, jak poprzez pozytywne myślenie, medytację, modlitwę i wiarę w swoją istotę, która wiąże się z Bogiem, osiągnąć sukces i dobrobyt."

Daniel

To proste, jak będziesz miłował Boga i postępował z zgodnie jego przykazaniami, to nie będziesz żyć w biedzie, a wręcz przeciwnie Bóg dołoży ci "inwentarza" (bogactwa) stosownie do twoich umiejętności. Tylko pamiętaj, że musisz nim dobrze gospodarować, bo inaczej złamiesz przykazania i Bóg odbierze ci wszystko. Bogactwo, to nie uciecha, rozkosz, zabawa, to obowiązek, rozwaga, troska.

kodar

Olbrzymie zaskoczenie jednak przeżyłem, kiedy zobaczyłem ten oto relief na ścianie jednej ze świątyń:

http://www.umysl.pl/podroze/183.php

Ruler

Ja tylko czekam, aż pojawią się takie fakty istnienia cywilizacji pozaziemskich(bo na pewno się pojawią) z którymi cenzura, Kościół i ignorancja wielu ludzi nie będą mogli się nie zgodzić... zobaczymy wtedy kto wyjdzie na głupka  8)

kangur

Cytat: Ruler w 2008-08-09, 11:35:02
Ja tylko czekam, aż pojawią się takie fakty istnienia cywilizacji pozaziemskich(bo na pewno się pojawią) z którymi cenzura, Kościół i ignorancja wielu ludzi nie będą mogli się nie zgodzić... zobaczymy wtedy kto wyjdzie na głupka  8)

Niektorzy twierdza, ze juz dawno sie takie fakty pojawily.  Mysle tu o "Zielonych Ludkach" z lat 60. I podobno najwiekszym ich przysmakiem byly lody z truskawkami.
Ciekawe czy to byly lody optymalne.

Pozdr
Kangur

☛"Ogon, nerki i caly tluszcz z barana
to najswietsza rzecz dla Aarona kaplana"
    streszczenie Lev.VII.

Ruler

Z tym UFEM to coś sie wg mnie dużego święci bo środki masowego przekazu od jakiegoś czasu pokazują podobne informacjie jak ta dzisiajesza z onetu:
http://wiadomosci.onet.pl/1501105,2679,1,kioskart.html

Tak jak by to miało jakoś przygotowywać opinię publiczną krok po kroku na jakiś przełom.
Bo co innego filmy science-fiction które od lat są dostępne  i pokazują to i tamto a co innego wiadomości w powszechnie znanym źródle, nawet jeśli nie mówią że UFO na pewno istnieje, tylko wysnuwają pewne teorie i przypuszczenia.

adam319

Warto tu wspomnieć o książce „Zakazana Archeologia”.

Ciekawe czy można znaleźć złoty łańcuszek w bryle węgla, skamieniały odcisk buta, czy monetę w skałach osadowych sprzed wielu tysięcy lat.

Na pewno warto przeczytać, nawet przy sceptycznym podejściu typu „co byłoby gdyby”, a nie wierząc w 100% w każde opisane tam zdarzenie.

Niestety nie używam torentów więc nie pomogę w poszukiwaniach tej książki w necie. Wersję bez obrazków chyba uda się znaleźć jako plik pdf przy pomocy zwykłej wyszukiwarki bez zniżania się do torentowania.

8-)

Blackend

Cytat: adam319 w 2008-08-10, 00:46:58
Wersję bez obrazków chyba uda się znaleźć jako plik pdf przy pomocy zwykłej wyszukiwarki bez zniżania się do torentowania.

ależ od czego grupa jest? ;) http://rapidshare.com/files/92828970/Zak.arch.rar

adam319

Bardzo dobry link do cytowania bo ma format tekstu, do czytania warto z szacunku do siebie postarać się o wersję z obrazkami, tabelkami, wykresami. Parę lat temu widziałem tę książkę jako folder jpg-ów, ale nie na swoim komputerze, nie skopiowałem i teraz nie mam :-(

RafałS

Cytat: Gavroche w 2013-09-08, 09:29:49
...Mnie się ostatnio spodobały wydłużone czaszki, nie są takie jak czaszki ludzkie. Sporo ich ostatnio pokazano.  8)
A mnie dzieci-dzbany :lol:
Nie wiecie, kto to robi współcześnie, może?
Cytat

Wiem kto się do dzisiaj upodabniał  :wink: . Możesz podać przykład przywiązywania deseczek i tem podobne metody u dzikich/pół-dzikich plemion, ale to tak nie działa co łatwo wykazać przy porównaniu.  8)

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-08, 17:29:33
Cytat: Gavroche w 2013-09-08, 09:29:49
...Mnie się ostatnio spodobały wydłużone czaszki, nie są takie jak czaszki ludzkie. Sporo ich ostatnio pokazano.  8)
A mnie dzieci-dzbany :lol:
Nie wiecie, kto to robi współcześnie, może?
Cytat

Wiem kto się do dzisiaj upodabniał  :wink: . Możesz podać przykład przywiązywania deseczek i tem podobne metody u dzikich/pół-dzikich plemion, ale to tak nie działa co łatwo wykazać przy porównaniu.  8)
Nie zamierzam.
Wystarczy poczytać badania tych wysokich czaszek na DNA mitochondrialne.
Są ludzkie.

RafałS

A my jesteśmy w 98% szympansami. Podobni genetycznie, a jednak inne istoty.
Przecież to zupełnie inne czaszki, nie ta objętość, nie ta ilość płyt...
Deformacja wygląda inaczej - http://youtu.be/JnERUZNqwbc

Ciekawe dlaczego u ludzi nie ma starych linii mitochondrialnych, które są u małp. Czyż nie?

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-08, 17:53:14
A my jesteśmy w 98% szympansami. Podobni genetycznie, a jednak inne istoty.
Przecież to zupełnie inne czaszki, nie ta objętość, nie ta ilość płyt...
Deformacja wygląda inaczej - http://youtu.be/JnERUZNqwbc

Ciekawe dlaczego u ludzi nie ma starych linii mitochondrialnych, które są u małp. Czyż nie?
Czytałem o tym na jakimś kanadyjskim forum.
Podobno ilość płyt ta sama, tylko proporcje i rozmieszczenie inne.
A głowy dzieci owijano pasami materii.
A szyje kobiet z niektórych plemion, wydłużane pierścieniami?
Gdyby nie było ich współcześnie, twierdziłbyś, że kosmiczne żyrafy maczały palce, nie?
A o DNA mitochondrialnym hominidów to poczytaj całość, a nie tylko część spreparowaną do podobnych dyskusji.
To bardzo ciekawe.

RafałS

Jak obejrzysz film, to są tam trzy różne czaszki. Jedna z nich jest zniekształcona tak jak piszesz. A czaszka z prawej strony jest zupełnie inna, brakuje "skrzyżowania" płyt na szczycie. No i więcej miejsca na mózg.