Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo

Zaczęty przez Waldek, 2008-07-25, 18:42:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dario Ronin

Cytat: admin w 2013-09-09, 07:27:49
Cytat: Dario Ronin w 2013-09-09, 07:23:50
Cytat: admin w 2013-09-09, 07:15:36
A gili, gili...  8)
Mnie szkoda czasu na rozprawianie o duperelach...  :D
mnie też .

Skoro tak, to milcz, a będziesz za mędrca uchodził.  8)
nie mogę   8),

Dario Ronin

Cytat: Dario Ronin w 2013-09-09, 07:30:16
Cytat: admin w 2013-09-09, 07:27:49
Cytat: Dario Ronin w 2013-09-09, 07:23:50
Cytat: admin w 2013-09-09, 07:15:36
A gili, gili...  8)
Mnie szkoda czasu na rozprawianie o duperelach...  :D
mnie też .

Skoro tak, to milcz, a będziesz za mędrca uchodził.  8)
nie mogę   8),
niezły ruch  8) :D

Dario Ronin

Cytat: Dario Ronin w 2013-09-09, 07:34:24

niezły ruch  8) :D
Cytat
ale ... to nie fair , my nawet 'edytuj' nie mamy  :P

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-09-08, 19:08:59
Cytat: Zyon w 2013-09-08, 19:05:01
bredniami typu Namierzanie Jezusa na Marsjanskiej Radzie Galaktycznego Spokoju.
A rzeczywistość zawsze jest dziwniejsza od fikcji :lol:
A jeśli chodzi o rzeczywistość, to teoria strun neguje taki stan :(
No tak, teoria jak jedna z wielu, chopc intrygujaca. Mam nawet jakas gruba ksiazke o niej ale lezy i czeka w kolejce. A pojutrze przyjdzie mi Biomorfoza i pewnie zepchnie. Afrykanski Exodus czytales gavro?
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Dario Ronin w 2013-09-09, 07:46:47

To tylko w trosce i dla dobra wspólnego, aby najpierw przemyśleć, co się chce napisać, napisać - i w takim przypadku żadna edycja nie jest potrzebna.
Do tego nie lubię grzebać w ustawieniach Forum, bo im więcej się grzebie, tym więcej można napsuć. Bo "mechanik domyślny" jest the best.  :wink:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-09, 08:02:45
No tak, teoria jak jedna z wielu, chopc intrygujaca. Mam nawet jakas gruba ksiazke o niej ale lezy i czeka w kolejce. A pojutrze przyjdzie mi Biomorfoza i pewnie zepchnie. Afrykanski Exodus czytales gavro?
Nie.
Ale jeśli tyczy paleoantropologii, to czytałem dużą pracę zbiorową o tym jak zostało 1500-2000 ludzi i jak to wąskie gardło i kojarzenia krewniacze zrobiły z nas to kim teraz jesteśmy.
A archiwach National Geographic jest gdzieś...

Zyon

No to warto, na allegro za grosze lezy, w ogole cala ta seria z "czarna ramka" jest ciekawa
Work Buy Consume Die

Dario Ronin

Cytat: admin w 2013-09-09, 08:05:28
Cytat: Dario Ronin w 2013-09-09, 07:46:47

To tylko w trosce i dla dobra wspólnego, aby najpierw przemyśleć, co się chce napisać, napisać - i w takim przypadku żadna edycja nie jest potrzebna.
Do tego nie lubię grzebać w ustawieniach Forum, bo im więcej się grzebie, tym więcej można napsuć. Bo "mechanik domyślny" jest the best.  :wink:
noo , sobie odebrałeś ten 'przywilej' ? ;)  :D

Dario Ronin

Cytat: Gavroche w 2013-09-09, 08:21:34
Cytat: Zyon w 2013-09-09, 08:02:45
Nie.
Ale jeśli tyczy paleoantropologii, to czytałem dużą pracę zbiorową o tym jak zostało 1500-2000 ludzi i jak to wąskie gardło i kojarzenia krewniacze zrobiły z nas to kim teraz jesteśmy.
A archiwach National Geographic jest gdzieś...
głupców ?  :lol:
"wszyscy jesteśmy głupcami" czy jakoś tak  :P

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-09, 08:23:01
No to warto, na allegro za grosze lezy, w ogole cala ta seria z "czarna ramka" jest ciekawa
Tylko dla przyjemności czytania.
Nauki biologiczne zasuwają z taką prędkością, że w zasadzie wszystko jest przestarzałe.
Tylko kierunek nie wiem czy właściwy...

Zyon

W kazdej znajdziesz jakis ulamek sensu albo nawet pomysl, mysl, ktora bedziesz drazyl i moze do czegos doprowadzi. :D

Zasuwaja w jakim sensie? Drazenia i rozkladania na molekuly? Akurat archeologia od lat goni w pietke. Porobili kariery na przestarzalych przesadach, teraz nie pozwola zmienic tego stanu, bo potraca autorytety. Chyba w Wasiliku padlo zdanie, ze dzisiaj naukowcy draza coraz mniejsze wycinki roznych rzeczywistosci i w efekcie na koniec te wycinki sa tak male, a oni tak specjalistyczni, ze sa super expertami od niczego. Pamietasz jak przytaczalem rozmowe z jakims adiunktem pan, ktory sie zajmuje "szukaniem gena od alzheimera" On palnal, ze biochemia harpera jest "przestarzala" bo 15 lat "do tylu".

A admin przytacza cytaty z Maxa Burgera i Biomorfozy z 1965. Sam czytasz starych ruskow i innych silaczy sprzed ponad pol wieku.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-09, 08:51:08
W kazdej znajdziesz jakis ulamek sensu albo nawet pomysl, mysl, ktora bedziesz drazyl i moze do czegos doprowadzi. :D

Zasuwaja w jakim sensie? Drazenia i rozkladania na molekuly? Akurat archeologia od lat goni w pietke. Porobili kariery na przestarzalych przesadach, teraz nie pozwola zmienic tego stanu, bo potraca autorytety. Chyba w Wasiliku padlo zdanie, ze dzisiaj naukowcy draza coraz mniejsze wycinki roznych rzeczywistosci i w efekcie na koniec te wycinki sa tak male, a oni tak specjalistyczni, ze sa super expertami od niczego. Pamietasz jak przytaczalem rozmowe z jakims adiunktem pan, ktory sie zajmuje "szukaniem gena od alzheimera" On palnal, ze biochemia harpera jest "przestarzala" bo 15 lat "do tylu".

A admin przytacza cytaty z Maxa Burgera i Biomorfozy z 1965. Sam czytasz starych ruskow i innych silaczy sprzed ponad pol wieku.
O tym właśnie mówię, że kierunek chyba niewłaściwy.
A zasuwają, bo np. podobno już komputer z pamięcią nukleinową działa i ma moc!

Dario Ronin

Podzielę się z wami w tajemnicy ;) moją teorią na temat powstania Życia (materialnego) , która wyjaśnia prawie wszystko , nazwijmy ją ' jednolitą teorią pola'  :D , a w książkach tego nie znajdziecie (chyba  :P). W Księdze też  :P.
To był ... konkurs  8)
Konkurs na najzdolniejszego projektanta .
Temat przewodni : "radość płynąca z dawania".
Uczestnicy prześcigali się w pomysłach od mikro do makro stworzeń ... u niektórych uwidoczniły się dziwne pragnienia , np. dominacji , gdzie moc górowała nad dobrocią ( dinozaury ?) ...
Konkurs wygrał Pierworodny dziełem "Człowiek" , co wzbudziło zazdrość u 1/3  8) uczestników ;
Ci namieszali troszkę na Ziemi ( piramidy , czaszki , znaki na polach , ufo ... ;) )  , a i dziś wprowadzają w błąd 'małych i wielkich' .

ale zaraz , dowody , gdzie są twarde dowody ? spytacie

Cmentarze są pełne twardych dowodów : ludzie są śmiertelni i umierają .
Tyle wiemy na pewno .
Reszta jest wokół nas i 'między wierszami' -  na tyle wyraźnie widoczna , że kiedy przyjdzie Szilo ...
nie będzie wymówki .

:?

Gavroche

Cytat: Dario Ronin w 2013-09-09, 12:49:04
Podzielę się z wami w tajemnicy ;) moją teorią na temat powstania Życia (materialnego) , która wyjaśnia prawie wszystko , nazwijmy ją ' jednolitą teorią pola'  :D , a w książkach tego nie znajdziecie (chyba  :P). W Księdze też  :P.
To był ... konkurs  8)
Konkurs na najzdolniejszego projektanta .
Temat przewodni : "radość płynąca z dawania".
Uczestnicy prześcigali się w pomysłach od mikro do makro stworzeń ... u niektórych uwidoczniły się dziwne pragnienia , np. dominacji , gdzie moc górowała nad dobrocią ( dinozaury ?) ...
Konkurs wygrał Pierworodny dziełem "Człowiek" , co wzbudziło zazdrość u 1/3  8) uczestników ;
Ci namieszali troszkę na Ziemi ( piramidy , czaszki , znaki na polach , ufo ... ;) )  , a i dziś wprowadzają w błąd 'małych i wielkich' .

ale zaraz , dowody , gdzie są twarde dowody ? spytacie

Cmentarze są pełne twardych dowodów : ludzie są śmiertelni i umierają .
Tyle wiemy na pewno .
Reszta jest wokół nas i 'między wierszami' -  na tyle wyraźnie widoczna , że kiedy przyjdzie Szilo ...
nie będzie wymówki .

:?

http://pl.fotolia.com/id/54731228

Zyon

Cytat: Waldek w 2008-08-01, 19:29:50
"Zdecydowana większość sekwencji (aminokwasów) w ogóle nigdy nie mogła powstać na drodze syntezy, w jakimkolwiek czasie. Kod życia został świadomie zasiany na Ziemi przez dużo starszą od naszej cywilizację kosmiczną." - Fracis Crick (noblista, odkrywca budowy DNA)
No, ciekawe.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-09, 13:46:10
Cytat: Waldek w 2008-08-01, 19:29:50
"Zdecydowana większość sekwencji (aminokwasów) w ogóle nigdy nie mogła powstać na drodze syntezy, w jakimkolwiek czasie. Kod życia został świadomie zasiany na Ziemi przez dużo starszą od naszej cywilizację kosmiczną." - Fracis Crick (noblista, odkrywca budowy DNA)
No, ciekawe.
Jeszcze ciekawsze, że fragmenty podobnych struktur do helis aminokwasowych, przylatują na Ziemię wraz z kosmiczną materią :lol:

Zyon

Rownie ciekawe, gdzie i kto to napisal?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-09, 13:56:59
Rownie ciekawe, gdzie i kto to napisal?
To dosyć znany fakt, pewno parę osób gdzieś napisało.

Zyon

Work Buy Consume Die