Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo

Zaczęty przez Waldek, 2008-07-25, 18:42:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Zyon

Cytat: admin w 2013-09-09, 17:59:51
Bo jabłka się nie nadgryza!  :?
i wszedzie ta ezoteryka dla mas  :?
Work Buy Consume Die

RafałS

Cytat: Gavroche w 2013-09-09, 08:21:34
Nie.
Ale jeśli tyczy paleoantropologii, to czytałem dużą pracę zbiorową o tym jak zostało 1500-2000 ludzi i jak to wąskie gardło i kojarzenia krewniacze zrobiły z nas to kim teraz jesteśmy.
A archiwach National Geographic jest gdzieś...
Stara historia, o potopie i jego skutkach było już w eposie o Atra-hasisie.  :)

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-09, 19:03:05
Cytat: Gavroche w 2013-09-09, 08:21:34
Nie.
Ale jeśli tyczy paleoantropologii, to czytałem dużą pracę zbiorową o tym jak zostało 1500-2000 ludzi i jak to wąskie gardło i kojarzenia krewniacze zrobiły z nas to kim teraz jesteśmy.
A archiwach National Geographic jest gdzieś...
Stara historia, o potopie i jego skutkach było już w eposie o Atra-hasisie.  :)
A nie znam okoliczności :lol:
Potop nie potop, chodzi o liczbę.
U ssaków łożyskowych 1500-2000 osobników to najmniejsza ilość osobników populacji, by ta przetrwała bez depresji inbredowej.
Co może być również argumentem "za" Odwiedzinami czy Boską interwencją :lol:

RafałS

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-09, 19:13:55
Również.  :)
Mądrej głowie dość dwie słowie.
Jeśli miałbyś ochotę chciałbym poznać Twoje zdanie o ewentualnej(poprawność polityczna)ingerencji z Zewnątrz.
Chodzi mi o timing.

RafałS

Cytat: Gavroche w 2013-09-09, 19:21:03
...(poprawność polityczna)...
Oczywiście, musimy dbać o obecny układ sił.  :lol:  :wink:

Jaki timing? No hmmm  :) , niedawny raczej, ale to zależy o kogo dokładnie chodzi...

Zyon

Gavro, poczytaj Wasilika, dostaniesz dobry background. Tam naprawde jest pare cieklawych tez
Work Buy Consume Die

RafałS

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-09, 19:38:01
Cytat: Gavroche w 2013-09-09, 19:21:03
...(poprawność polityczna)...
Oczywiście, musimy dbać o obecny układ sił.  :lol:  :wink:

Jaki timing? No hmmm  :) , niedawny raczej, ale to zależy o kogo dokładnie chodzi...
Wolę nie prowokować, by nie wylazło z Ciebie coś takiego, jak z Mechanika 8)
Sam sobie odpowiem: rasy powstawały w pewnej kolejności, z dostępnych małp człekokształtnych, ekhm.., ich przodków, szczepionych obcym DNA w, z grubsza zgodnym z danymi antropopaleologicznymi czasie...

Gavroche

MariuszM

Cytat: Zyon w 2013-09-09, 19:41:52
Gavro, poczytaj Wasilika, dostaniesz dobry background. Tam naprawde jest pare cieklawych tez
z kazdym rodziale ksiazka rozkrecå sie,co nie...? ;-)

RafałS

Cytat: Gavroche w 2013-09-09, 19:51:06
...Sam sobie odpowiem: rasy powstawały w pewnej kolejności, z dostępnych małp człekokształtnych, ekhm.., ich przodków, szczepionych obcym DNA w, z grubsza zgodnym z danymi antropopaleologicznymi czasie...
Do tego multum humanoidów, które się przewinęły przez naszą planetę, czasy ich pojawienia się i zniknięcia wzbudzają podejrzenie że nie był to jednorazowy akt. Prędzej poligon doświadczalny.  :)

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-09-09, 20:01:00
Cytat: Zyon w 2013-09-09, 19:41:52
z kazdym rodziale ksiazka rozkrecå sie,co nie...? ;-)
Nie wiem, nie doszedłem nawet do połowy :lol:
Ale człowiek mądrzeje z wiekiem.
No i mam tu głębiej wtajemniczonych w temacie pod ręką.
Chyba, że mówisz o naszej forumowej książce :lol:
Oj, tak.

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-09, 20:04:28
Cytat: Gavroche w 2013-09-09, 19:51:06
...Sam sobie odpowiem: rasy powstawały w pewnej kolejności, z dostępnych małp człekokształtnych, ekhm.., ich przodków, szczepionych obcym DNA w, z grubsza zgodnym z danymi antropopaleologicznymi czasie...
Do tego multum humanoidów, które się przewinęły przez naszą planetę, czasy ich pojawienia się i zniknięcia wzbudzają podejrzenie że nie był to jednorazowy akt. Prędzej poligon doświadczalny.  :)
Doskonale :D
A jak Wasilik & co tłumaczą dwie sprawy:
- jakim cudem, ktoś, kto umie połączyć obce DNA z naszym(a wiemy, że na tym świecie, nawet koń z osłem nie teges)myli się na tyle, że produkuje tyle brzydkich i niezdatnych, żałosnych kreatur i to tyle razy, na przestrzeni eonów, kiedy my umiemy kukurydzę GMO od ręki sprokurować, w F1?
- skoro tyle razy byli Oni, bo nie był to jednorazowy akt, jak napisałeś, czemu, nic nie możemy po nich znaleźć, a Ty jako argument "in minus" ewolucji człowieka podajesz brak "ogniwa" ?

MariuszM

jedna i druga ciekawa,przynajmniej dla mnie :D

RafałS

Musiałbym z nosem w książkach siedzieć, a przecież Wasilik już to ułożył zgrubsza w całość i jest tam odpowiedź na twoje pytania. Przeczytaj jeszcze raz . :wink: :wink: :wink:
Niektórzy szukali kiedyś brakującego ogniwa, ale ich jest zdaje się więcej. Nie warto ich szukać. Nie jesteśmy w stanie płynnie prześledzić taśmy ewolucyjnej człowiekowatych, wychodzi nieskładna.

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-09, 20:39:00
Musiałbym z nosem w książkach siedzieć, a przecież Wasilik już to ułożył zgrubsza w całość i jest tam odpowiedź na twoje pytania. Przeczytaj jeszcze raz . :wink: :wink: :wink:
Niektórzy szukali kiedyś brakującego ogniwa, ale ich jest zdaje się więcej. Nie warto ich szukać. Nie jesteśmy w stanie płynnie prześledzić taśmy ewolucyjnej człowiekowatych, wychodzi nieskładna.
Ok.
Czyliśmy se pogadali.
A powiedz tylko czy jesteśmy w stanie prześledzić cokolwiek, co przypomina taśmę, choćby nieskładną, Twojej koncepcji zdarzeń?