Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo

Zaczęty przez Waldek, 2008-07-25, 18:42:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-19, 19:17:51
Cytat: Gavroche w 2013-09-19, 18:40:22
A po co człowiek miał się prostować, skoro formy przedludzkie były już dawno wyprostowane?
To znaczy ktore? Same z siebie byly wyprostowane? Bez jaj.  Chyba sie jednak kiedys musialy wyprostowac nie?

I co ma do tego selekcja negatywna?
Nie mam pojecia dlaczego jej uzyles w tym opowiadaniu o downach :D
Ale uzyles.

Skończmy już tą farsę, bo Tobie nawet z grubsza się to w głowie nie układa :lol:
No jak nie jak tak  :D
Selekcja negatywna to pojęcie z ekonomii.
W biologii nie istnieje.
Bo zakłada rozróżnienie gorszy/lepszy, a w ewolucji nie ma takich, tylko ci, co przeżyją.
Po co się miotasz?

RafałS

Cytat: Zyon w 2013-09-19, 19:25:33
No ale chyba od razu sie nie wyprostowal, co? Jezeli ewoluwoal to przez wiele tysiacleci musial lazic zgiety w pol - sprobuj tak biegac. Ani atutow postawy czworonoznej ani dwuznosnej.

Dlatego ze wspólnego przodka wyewoluował w tyranosaura i na drugiej gałęzi w strusia.  :mrgreen:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-09-19, 19:29:03
W biologii nie istnieje.
Moglbym ci cos napisac w stylu co ty do mnie...ale nie napisze.
Napisze tylko ogarnij sie, bo sie mylisz. Selekcja negatywna jest praktycznie w kazdej dziedzinie zycia a skad sie wywodzi to nie ma zadnego znaczenia :D

Bo zakłada rozróżnienie gorszy/lepszy, a w ewolucji nie ma takich, tylko ci, co przeżyją.
Po co się miotasz?
O'rly? No ponoc najlepsi przzywaja :D

Zaklada, ze nie wybieramy z najlepszych a, ze najlepszych z najgorszych. Drobna aczkolwiek subtelna roznica.
Troche to traci Lamarckizmem, ale co zrobie ze takiej uzyles.
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: RafałS w 2013-09-19, 19:29:27
No ale chyba od razu sie nie wyprostowal, co? Jezeli ewoluwoal to przez wiele tysiacleci musial lazic zgiety w pol - sprobuj tak biegac. Ani atutow postawy czworonoznej ani dwuznosnej.

Dlatego ze wspólnego przodka wyewoluował w tyranosaura i na drugiej gałęzi w strusia.  :mrgreen:
No byla jeszcze trzecia - leniwiec  :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Gavroche w 2013-09-19, 19:23:12
Cytat: RafałS w 2013-09-19, 19:15:37
A po co człowiek miał się prostować, skoro formy przedludzkie były już dawno wyprostowane?
...
Dokładnie o to chodzi, ale wtedy warunki w okolicy były jeszcze bardziej zwierzęce.
Rafciu, już o tym było, wtedy się nie popisałeś i teraz też raczej nie...
Homo erectus, jak sama nazwa wskazuje był wyprostowany, a pojawił się 4 miliony lat temu.
Chcesz powiedzieć, że sylwetka wyprostowana, która się sprawdza na ziemi od 4 milionów jest niedostosowana?
Tak twierdziłeś przecież, że te zęby drapieżników czy coś, a mimo to przetrwali...
Że Homo erectus w swoim czasie nie miał niszy, nie był dostosowany, że to dewolucja?
Serio?

Parę postów wyżej mówiłem Ci, że myślisz jak ewolucyjny dzieciak.
A o mutacjach, Ty słyszał?
Wiem, wiem, nie kupujesz tego...
A wiesz co to polidaktylia?
Czyli zwiększona liczba palców niw pojawia się od razu, tylko najpierw ćwierć paluszka, w następnym pokoleniu pół, potem 3/4 a potem cały dopiero?
A u prawej nogi czy u lewej?
Zyon...

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-09-19, 19:34:41
Cytat: Gavroche w 2013-09-19, 19:23:12
Cytat: RafałS w 2013-09-19, 19:15:37
...
Dokładnie o to chodzi, ale wtedy warunki w okolicy były jeszcze bardziej zwierzęce.
Rafciu, już o tym było, wtedy się nie popisałeś i teraz też raczej nie...
Homo erectus, jak sama nazwa wskazuje był wyprostowany, a pojawił się 4 miliony lat temu.
Chcesz powiedzieć, że sylwetka wyprostowana, która się sprawdza na ziemi od 4 milionów jest niedostosowana?
Tak twierdziłeś przecież, że te zęby drapieżników czy coś, a mimo to przetrwali...
Że Homo erectus w swoim czasie nie miał niszy, nie był dostosowany, że to dewolucja?
Serio?

Parę postów wyżej mówiłem Ci, że myślisz jak ewolucyjny dzieciak.
A o mutacjach, Ty słyszał?
Wiem, wiem, nie kupujesz tego...
A wiesz co to polidaktylia?
Czyli zwiększona liczba palców niw pojawia się od razu, tylko najpierw ćwierć paluszka, w następnym pokoleniu pół, potem 3/4 a potem cały dopiero?
A u prawej nogi czy u lewej?
Zyon...
I dlatego pewnie mamy pare milion takich palczastych na swiecie, nie? Prosze cie...  :lol:
I jeszcze pewnie losowa mutacja, nie?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-19, 19:32:55
W biologii nie istnieje.
Napisze tylko ogarnij sie, bo sie mylisz. Selekcja negatywna jest praktycznie w kazdej dziedzinie zycia a skad sie wywodzi to nie ma zadnego znaczenia :D

Po co się miotasz?

Zaklada, ze nie wybieramy z najlepszych a, ze najlepszych z najgorszych. Drobna aczkolwiek subtelna roznica.

To jak w takim razie powstały tasiemce?
Bez oczu, bez przewodu pokarmowego, bez narządów zmysłów, a ich przodkowie je mieli?
Czyli co?
Słabszy wygrał.
Czytać, czytać, a nie ciemnotę wciskać i jeszcze się upierać :lol:

RafałS

...Parę postów wyżej mówiłem Ci, że myślisz jak ewolucyjny dzieciak...
Najlepiej o ewolucji myślą ewolucyjne dziadki.  :wink:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-09-19, 19:39:35
W biologii nie istnieje.

Po co się miotasz?

Bez oczu, bez przewodu pokarmowego, bez narządów zmysłów, a ich przodkowie je mieli?
Czyli co?
Słabszy wygrał.
Nie wiem jak tasiemiec, szczerze mowiac malo mnie to interesuje. No ale nie robmy dygresji :D
Mowmy o ludziach. :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-19, 19:41:07
...Parę postów wyżej mówiłem Ci, że myślisz jak ewolucyjny dzieciak...
Najlepiej o ewolucji myślą ewolucyjne dziadki.  :wink:
:lol:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-19, 19:42:44
Cytat: Gavroche w 2013-09-19, 19:39:35
W biologii nie istnieje.

Po co się miotasz?

Czyli co?
Słabszy wygrał.
Nie wiem jak tasiemiec, szczerze mowiac malo mnie to interesuje. No ale nie robmy dygresji :D
Mowmy o ludziach. :D
Nie o ludziach, a o ewolucji.
O Homo erectus, a to forma przedludzka.
O selekcji negatywnej, ktolórej w biologii nie ma, a Ty się upierasz, że jest.
O mutacjach, których wg Ciebie nie ma, a zespół downa i setki innych pewno przez dobór powstały.
Nie interesuje Cię tasiemiec, a prawa rządzące przyrodą są jednakowe dla wszystkich
Ciasno pod kopułką...
Ale skoro Ciebie to mało interesuje, to po co to ciągnąć?
Moja trzyletnia córka jest bardziej na czasie...

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-09-19, 19:55:35
Nie o ludziach, a o ewolucji.
O Homo erectus, a to forma przedludzka.
Konkretnie o czlowieku. Nikt nie poswiecil tyle czasu co czlowiekowi, nie wiemy czy tasiemce mialy przerwe w ewolucji jak ludzie.
W kazdym razie tasiemce nie panuja nad swiatem, tasiemce nie odgrywaja kluczowej roli, tasiemce tak nie niepasuja, i z pewnoscia sa tak nieistotne, ze ktos im nie poswiecil tyle czasu co ludziom.

O selekcji negatywnej, ktolórej w biologii nie ma, a Ty się upierasz, że jest.
Wcale sie nie upieram. Taki dales przyklad, do siebie miej pretensje :D

O mutacjach, których wg Ciebie nie ma, a zespół downa i setki innych pewno przez dobór powstały.
Nie interesuje Cię tasiemiec, a prawa rządzące przyrodą są jednakowe dla wszystkich
Nie napisalem, ze ich nie ma, napisalem, ze jezeli sa to z pewnoscia sa nieistotne a to roznica.
Tasiemiec kompletnie mnie nie interesuje ale mozemy zalozyc temat "Paleotasiemiec, bogowie, ufo" i tam mozna o nim nawijac :D

Zero odpowiedzi, same uogolnienia. Brzytwa Ockhama az sie grzeje doslownie :D
Work Buy Consume Die

Dasna

:roll: Tasiemiec, że tez on nie wie jak często o nim dzisiaj wspominacie. Ech, życie, życie. :wink:

Gavroche

Tak czy siak, Dario już chyba poszedł, więc można skończyć :lol:
Dyskusja jak zwykle gorąca i jałowa :D
Uważam, że Zyon wiedzą się nie popisał, ale nadrabiał entuzjazmem.
Rafał był dziś tajemniczy nieco...
A ja, wiadomo :D
Niczego nam nie przybyło ani nie ubyło, a jak było naprawdę, nigdy nie dojdziemy :lol:
Mi to zupełnie nie przeszkadza upierać się jak osioł, bo w dyskusji chodzi o to by się nagadać.
Teraz można z czystym sumieniem film zalukać :D
Wszystkich z zespołem Downa przepraszam, a tasiemce i tak nie mają zmysłów.
A hominidy i bogowie mają wszystko w ... wieczności.

Zyon

Work Buy Consume Die

Dasna

Na płocie jest napisane "Czy plemnik ma duszę"?  :roll:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-09-19, 20:19:50
Na płocie jest napisane "Czy plemnik ma duszę"?  :roll:
To sprawa dyskusyjna.
I co na to jajo?

Blackend

RafałS

Gavroche

Cytat: Blackend w 2013-09-19, 20:33:30
...że było pierwsze ;)
I może być ostatnie :(
Właśnie podali, że prawdopodobnie wyginął w naturze gatunek dzieworodnego gekona, endemit z Galapagos.
Kilkadziesiąt sztuk w hodowli zostało.
J....e szczury :lol: