Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo

Zaczęty przez Waldek, 2008-07-25, 18:42:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

A tu nie będę dalej brnął w wyjaśnianki, aby zaś się kto za prawdę "śmiertelnie" nie obraził, biorąc pod się...  :wink:  :lol:

Zyon

Rozumiem, zwlaszcza gdy sie ma na karku tak surowego cenzora jakim jest Waclaw  :? :lol:
Work Buy Consume Die

Dario Ronin

Cytat: Zyon w 2013-09-26, 12:43:46
"W klamstwie ewoluzcyjnym, ktore omawia ta ksiazka, szczegolna role odgrywa makroewolucja, tzn. ewolucja na poziomie ponadgatunkowym (Mayr, 1991, s.319). Tymczasem malpa nigdy nie zmieni sie w czlowieka! Natomiast mikroewolucja zachodzi powszechnie , zarowno w naturalny sposob, jak i sztuczny (w prcesie hodowli). Lezace u jej podstaw reguly i wynikajace z niej zroznicowanie gatunkow opisuja prawa Mendla, ktore stanowia dzis jedna z podstaw genetyki eksperymentalnej. Dodajac do tego wplyw klimatu i izolacji przestrzennej, uzyskujemy nowe typy istniejacych zwierzat czy ludzi, ktore jednak nie prezentuja zadnego wyzszego etapu rozwoju w znaczeniu teorii Karola Darwina."
:shock: :?
toż powtarzam , że nie trzeba gapić się na kamyczki tylko składać puzzle do kupy i ogarniać całość
no chyba , że jest się oczytanym i nie pustym biologiem
wtedy muszelki w głowie rządzą
:D

Zyon

Cytat: toan w 2008-08-02, 08:01:14
a jak kogoś interesuje problematyka białka, to przy okazji się dowie, że jest wybitny pisarz polski - Józef Wasilik autor książki wartej przeczytania.
No prosze, czy dzisiaj admin sadzi tak samo?  8)

Dzisiaj zaczynam druga  :D
Work Buy Consume Die

Zyon

Swoja droga niezle natrzaskalismy stron, od trzech do prawie czterdziestu  :shock: Strurm und drang  :shock:

Ale czuje przelom, ze gavro powoli sie ugina pod moimi tytanicznymi zestawami arcytwardych argumentow a jego niezmacona niczym wiara maleje i sie topi niczym cwierc kostki masla wrzucone do mojego kubka z goraca kawa  8);)
Work Buy Consume Die

RafałS

Czy ja wiem... Nawet z oczywistymi faktami można iść w zaparte.  :wink:

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-26, 14:54:02
Czy ja wiem... Nawet z oczywistymi faktami można iść w zaparte.  :wink:
Z faktami to nie :wink:

Dario Ronin

Cytat: admin w 2013-09-26, 12:50:16
A tu nie będę dalej brnął w wyjaśnianki, aby zaś się kto za prawdę "śmiertelnie" nie obraził, biorąc pod się...  :wink:  :lol:
Tomku , nie lękaj się - może jestem fan atyk , ale nie ignor ant ;)  :D
żeby się zaraz obrażać ?
'śmiertelnie'
i to 'zaprawdę' 8)
nieee

QMD

RafałS

Cytat: Gavroche w 2013-09-26, 16:20:56
Uwaga, uwaga! podaję fakta na dziś: Nie jesteśmy wytworem czysto ewolucyjnym. Nasz wygląd i zachowanie o tym świadczy.  :D

Zyon

Mow za siebie. Niektorych swiadczy wlasnie o czyms przeciwnym do tego co twierdzisz  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-26, 17:05:27
Uwaga, uwaga! podaję fakta na dziś: Nie jesteśmy wytworem czysto ewolucyjnym. Nasz wygląd i zachowanie o tym świadczy.  :D
To nie fakt.
Zaledwie marna poszlaka.

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-09-26, 17:08:11
To nie fakt.
Zaledwie marna poszlaka.
Marne poszlaki vs marne poszlaki?
1:1?  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-09-26, 17:09:35
To nie fakt.
Zaledwie marna poszlaka.
Już to pisałem  :D
Niektórzy się nie zgadzają, tak jak w polskim futbolu...

RafałS

To nie fakt.
Zaledwie marna poszlaka.
Dlatego mówię że z oczywistościami można iść jak 1:1 w zaparte.

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-09-26, 17:12:59
Cytat: Zyon w 2013-09-26, 17:09:35
To nie fakt.
Zaledwie marna poszlaka.
Już to pisałem  :D
Niektórzy się nie zgadzają, tak jak w polskim futbolu...
Ale moje 1 jest wieksze od twojego 1  :lol: :lol:

Dopisalem twoje ksiazki do listy, oprocz tych indoktrynalno-paradygmatycznych. Obadam, bo badac trzeba.
Na razie wiemy, ze dzisiaj nie potrafimy tak zlozyc na siebie kamiennych blokow jak sa zlozone w "komnacie grobowej" czyli pod ukosem, gladkie jak stol i tak, ze zyletki sie nie da wcisnac. I to wszystko w srodku piramidy :D

Wiemy tez, ze jednak takich technologii sie nie gubi ot tak jak i wiemy, ze jednak technologicznie idziemy do przodu abstrahujac od tego czy to ma sens czy nie.
To sa jednak fakty.
Work Buy Consume Die

RafałS

Nie tylko "daszek" nad "komorą królewską" jest trudny. "Galeria" też.  :)

Zyon

Na razie podchodze tak miekko i przyjacielsko, bez szoku i gwaltownych ruchow ;)  :lol:
Work Buy Consume Die

RafałS

Do tego sarkofag - monolit, szyby... Po co faraonu dwa szyby? Czyżby chciał żeby mu dusza uszła w dwóch kawałkach? No i jak długo ona miałaby wypromieniować z ciała po śmierci?  :wink:

Gavroche

Cytat: RafałS w 2013-09-26, 17:33:31
Do tego sarkofag - monolit, szyby... Po co faraonu dwa szyby? Czyżby chciał żeby mu dusza uszła w dwóch kawałkach? No i jak długo ona miałaby wypromieniować z ciała po śmierci?  :wink:
Błądzicie we mgle i bawicie się muszelkami :D
Trzymajcie poziom.
To była praca magisterska chłopaków z Gnozy :lol:
A te szyby to tylko dla odwrócenia uwagi...

Dario Ronin

Cytat: Gavroche w 2013-09-26, 17:45:03
Cytat: RafałS w 2013-09-26, 17:33:31
Błądzicie we mgle i bawicie się muszelkami :D
Trzymajcie poziom.

To była praca magisterska chłopaków z Gnozy :lol:
A te szyby to tylko dla odwrócenia uwagi...
plagiator
szanuj prawa autorskie ;)
:D