Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Paleoastronautyka, bogowie, elohim, ufo

Zaczęty przez Waldek, 2008-07-25, 18:42:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

Z tymi testami DNA to jest tak, jak z tymi technologiami z czasów piramid, co były, a ich nie ma.... :lol: :lol:

Już raz pisałem o ludziach z 3, czy tam 3 helisami DNA ;)
Co na to nauka i dlaczego nie szuka...... A już wiem,pochodzimy od małp ;)
A może szuka?  :twisted:
http://wyborcza.pl/1,75477,13963116,Brytyjskie_wladze_nadzoruja_dzieci_przez_DNA.html

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-11-12, 11:59:44
Cytat: anakin w 2013-11-12, 11:57:57
Jedno wiem... Niektórzy nigdy nie będą w stanie przeskoczyć, przełamać dysonansu poznawczego. Zanegują wszystko. Odrzucą wszelkie niewygodne informacje. Byle tylko 2+2 nie było równe 4.
Nic podobnego.
Daj dowód.
Masz tylko poszlaczki posklejane niedbale pobożnymi życzeniami 8)
Ale on akurat nic nie wspominal o ewolucji  :lol: :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-11-12, 12:03:41
Z tymi testami DNA to jest tak, jak z tymi technologiami z czasów piramid, co były, a ich nie ma.... :lol: :lol:

http://wyborcza.pl/1,75477,13963116,Brytyjskie_wladze_nadzoruja_dzieci_przez_DNA.html
A czytałem, czytałem, autor Twojego artykułu o "3 helisach" nie odróżnia helisy alfa, harmonijki beta od podwójnej helisy :lol:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-11-12, 12:04:52
Jedno wiem... Niektórzy nigdy nie będą w stanie przeskoczyć, przełamać dysonansu poznawczego. Zanegują wszystko. Odrzucą wszelkie niewygodne informacje. Byle tylko 2+2 nie było równe 4.
Nic podobnego.
Daj dowód.
A ja wspomniałem?

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-11-12, 11:55:02
Tajne agencje rządowe wpuszczają pacanów nie zabierając im smartfona?
A może te tajne agencje nie wiedzą, że telefony robią zdjęcia?
Mój Ty panie słaba analogia :lol:
Tajne agencuje nie wiedza, ze gdzies jakis amator sobie wykopie kosmite, bo przeciez nie zatrudnili ciotki pelagii z czarna kula i kotem ;)
Ale jak juz sie robi halo, to wpadaja i konfiskuja. Tego co kto do tej pory zobaczyl i napstrykal nie sa raczej w stanie w udaremnic.
Bo wiesz, to jest taki proces, dzieje sie w czasie i tak to juz bywa, ze najpierw a a potem beeeeeeee  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

anakin

Dziś mamy kunsztowne, zachwycające pięknem piktogramy, tzw. kręgi w zbożu, zamiast piramid.

Ale niektórzy oczywiście będą opowiadać bajkę o deseczce, gps... i że nocą, w ciemnościach, robi się takie artystyczne piktogramy łatwiej niż za dnia.

A jak im się podpowie, że dawniej, gdy nie było GPS-a, to takie kręgi też były odkrywane po nocy na polu, że nazywano je czarcimi lub diabelskimi kręgami, że uważano, że to diabeł robił je w ciągu nocy...

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-11-12, 12:08:49
Nic podobnego.
Daj dowód.
A ja wspomniałem?
No przeciez sam wyzej napisales "poszlaczki posklejane niedbale pobożnymi życzeniami"  :shock: :shock:

Oj sklerozja, sklerozja  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: anakin w 2013-11-12, 12:10:33
Dziś mamy kunsztowne, zachwycające pięknem piktogramy, tzw. kręgi w zbożu, zamiast piramid.

Ale niektórzy oczywiście będą opowiadać bajkę o deseczce, gps... i że nocą, w ciemnościach, robi się takie artystyczne piktogramy łatwiej niż za dnia.

A jak im się podpowie, że dawniej, gdy nie było GPS-a, to takie kręgi też były odkrywane po nocy na polu, że nazywano je czarcimi lub diabelskimi kręgami, że uważano, że to diabeł robił je w ciągu nocy...

Wiesz co to dowód?

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-11-12, 12:10:57
Cytat: Gavroche w 2013-11-12, 12:08:49
Nic podobnego.
Daj dowód.
A ja wspomniałem?
No przeciez sam wyzej napisales "poszlaczki posklejane niedbale pobożnymi życzeniami"  :shock: :shock:

Oj sklerozja, sklerozja  :lol:
I gdzie tu ewolucja?

anakin

Albo te malowidła średniowieczne i te wiernie skopiowane obrazy z czasów starożytności, gdzie na każdym wymalowano "komety boże" z wyraźnymi postaciami w ich wnętrzu...

renia

Nic podobnego.
Daj dowód.

Nie powinno się negować czegoś bez udowodnienia, że to coś jest nieprawdą. A wzór prawdopodobieństwa na pewno wskazuje na istnienie życia pozaziemskiego. Twierdzenie, że jesteśmy jedynymi rozumnymi istotami we Wszechświecie jest bardzo zarozumiałe...

Blackend

Nie chce mi sie wierzyć, że współczesne nieudolne rządy sa wstanie ukryć fakt złapania jakiegokolwiek kosmity, a Snowdenów nagle nawróconych na głoszenie prawdy, którzy z ochotą by o tym donieśli nie brakuje - takie mam zdanie w tym temacie.  8)

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-11-12, 12:10:10
Cytat: Gavroche w 2013-11-12, 11:55:02
Tajne agencje rządowe wpuszczają pacanów nie zabierając im smartfona?
A może te tajne agencje nie wiedzą, że telefony robią zdjęcia?
Mój Ty panie słaba analogia :lol:
Tajne agencuje nie wiedza, ze gdzies jakis amator sobie wykopie kosmite, bo przeciez nie zatrudnili ciotki pelagii z czarna kula i kotem ;)
Ale jak juz sie robi halo, to wpadaja i konfiskuja. Tego co kto do tej pory zobaczyl i napstrykal nie sa raczej w stanie w udaremnic.
Bo wiesz, to jest taki proces, dzieje sie w czasie i tak to juz bywa, ze najpierw a a potem beeeeeeee  :lol: :lol:
Amator wykopie kosmitę?
 :lol: :lol: :lol:
A zanim się zrobi halo, to taki amator, co to wie gdzie kopać i co wykopie nie pobierze skrawka tkanki do badania?
Ja nie kopię, ale to pierwsze co bym zrobił, Ty nie?

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2013-11-12, 12:08:24

A czytałem, czytałem, autor Twojego artykułu o "3 helisach" nie odróżnia helisy alfa, harmonijki beta od podwójnej helisy :lol:
Ja wiem,że Ty potrafisz odróżnić i nikt inny na przykład oni
CytatTymczasem genetycy z Uniwersytetu Cambridge zaobserwowali jeszcze inną postać ludzkiego DNA – helisę poczwórną (G-quadruplex).
Panie Maestro G richtig oder flasch?  :lol: :lol:
http://www.medexpress.pl/swiat/poczworna-helisa-w-ludzkim-dna/
Ja to dałbym sobie spokój Gavro na twoim miejscu. Głupio byłoby tak później przepraszać. Lepiej powiedzieć: Może macie rację, może jej nie macie" ,ale nie wyśmiewać? ;)

Gavroche

Cytat: renia w 2013-11-12, 12:16:24
Nic podobnego.
Daj dowód.

Nie powinno się negować czegoś bez udowodnienia, że to coś jest nieprawdą. A wzór prawdopodobieństwa na pewno wskazuje na istnienie życia pozaziemskiego. Twierdzenie, że jesteśmy jedynymi rozumnymi istotami we Wszechświecie jest bardzo zarozumiałe...
Nigdy tego nie zanegowałem, Reniu.
Przeciwnie bardzo chciałbym zobaczyć zdjęcie aliena, lub go spotkać na ulicy.
Ale to nadal pobożne życzenia, a to że coś jest prawdopodobne, albo, że się w coś bardzo wierzy nie oznacza automatycznie, że tak jest, prawda?
Dajcie dowód, a nie pierdoły opowiadacie :lol:

Gavroche

Cytat: Blackend w 2013-11-12, 12:17:27
Nie chce mi sie wierzyć, że współczesne nieudolne rządy sa wstanie ukryć fakt złapania jakiegokolwiek kosmity, a Snowdenów nagle nawróconych na głoszenie prawdy, którzy z ochotą by o tym donieśli nie brakuje - takie mam zdanie w tym temacie.  8)
Nikt Cię nie posłucha 8)
Bo rządy i agencje zachowują się jak reżyser kiepskiego SF.
Jak trzeba to bohater ma supermoce i lata, ale jak chce reżyser, to i piechotą będzie uciekał :lol:

anakin

A co do wzmiankowanej ewolucji, to najlepiej posłuchać tego, co mówi Michael Cremo o zatajaniu niewygodnych odryć:

http://www.youtube.com/watch?v=iaQWBNJ0TK8&list=PLmSAlyXU7diskvLIKHmc4v7XbT6ouAfJL#t=508

Ludzkie szkielety datowane nawet na 300 milionów lat... Ale gdy znaleziska nie pasują do propagowanej teorii... należy je zakopać z powrotem.

renia

Cytat: Gavroche w 2013-11-12, 12:20:50
Cytat: renia w 2013-11-12, 12:16:24
Nic podobnego.
Daj dowód.

Nigdy tego nie zanegowałem, Reniu.
Przeciwnie bardzo chciałbym zobaczyć zdjęcie aliena, lub go spotkać na ulicy.
Ale to nadal pobożne życzenia, a to że coś jest prawdopodobne, albo, że się w coś bardzo wierzy nie oznacza automatycznie, że tak jest, prawda?
Dajcie dowód, a nie pierdoły opowiadacie :lol:

:lol: a masz dowód na nieistnienie?

renia

Cytat: anakin w 2013-11-12, 12:22:49
A co do wzmiankowanej ewolucji, to najlepiej posłuchać tego, co mówi Michael Cremo o zatajaniu niewygodnych odryć:

http://www.youtube.com/watch?v=iaQWBNJ0TK8&list=PLmSAlyXU7diskvLIKHmc4v7XbT6ouAfJL#t=508

Ludzkie szkielety datowane nawet na 300 milionów lat... Ale gdy znaleziska nie pasują do propagowanej teorii... należy je zakopać z powrotem.

:lol: jeszcze głębiej... :lol:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-11-12, 12:18:19
Cytat: Gavroche w 2013-11-12, 12:08:24

Ja wiem,że Ty potrafisz odróżnić i nikt inny na przykład oni
CytatTymczasem genetycy z Uniwersytetu Cambridge zaobserwowali jeszcze inną postać ludzkiego DNA – helisę poczwórną (G-quadruplex).
Panie Maestro G richtig oder flasch?  :lol: :lol:
http://www.medexpress.pl/swiat/poczworna-helisa-w-ludzkim-dna/
Ja to dałbym sobie spokój Gavro na twoim miejscu. Głupio byłoby tak później przepraszać. Lepiej powiedzieć: Może macie rację, może jej nie macie" ,ale nie wyśmiewać? ;)
Wcześniej pisałeś o potrójnej.
Kwadrupleksy są znane od dawna, od 90 lat :lol: