Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

WojciechS

kodar

Cytat: Teresa Stachurska w 2011-07-12, 12:46:11
Tak ją (DO) łamał, że aż w kościach trzeszczało?
jak on lamal,to co innego trzeszczalo??

WojciechS

Cytat: kodar w 2011-07-12, 18:49:35
jak on lamal,to co innego trzeszczalo??

Zgaduję!
Sprężyny w wersalce...  :wink: :mrgreen:

adamel

Wracając do tematu wątku; "Rogaś z doliny Roztoki" Marii Kownackiej. Śmieszne? Nie, dostałem tę książkę na 5-te urodziny od sąsiadki rodziców (no, oczywiście i mojej). Uświadomiłem sobie wtedy, że mogę czytać wszystko... Fatalnie to wyszło, bo 1,5 roku później przeczytałem ok. 100 stron Emila Zoli "Kuchenne schodki". Do dziś pamiętam moją "recenzję" tego, co przeczytałem, przytoczoną przeze mnie podczas imprezy rodzinnej... Domyślcie się sami :) :D :shock:

renia

Czytam VI część z dziesięciotomowej serii książęk "Dzwoniące cedry Rosji". Jestem nimi zafascynowana jak i ideami w nich zawartymi. Jestem bardzo wdzięczna osobie, która poleciła mi te książki. :D

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzwoni%C4%85ce_cedry_Rosji

Idee z nich już są wprowadzane w życie w Rosji. To jest zwrot w dobrym kierunku. W Polsce też by się przydało... i to bardzo...

http://www.anastazja.org/faq.php

renia

Kupiłam sobie książkę z biura OSO Ród ludzki Stanisława Staszica. Ładnie się ona prezentuje na półce  8) :lol: jest gruba i ma cimnobrązową aksamitna okładkę ze złotymi napisami. Teraz czekam na czas wolny na czytanie... :lol: Chciałabym wszystkie książki przeczytać, które są polecane na okładce "Optymalnych" może mi się to kiedyś uda... :roll:

administ

Wczoraj podawali, że w Polsce jest 62% upośledzonych dorosłych, co żadnej książki nie przeczytali w roku!  :shock:
I po co pisać książki?  :?

renia

Niektórych książek nikt nie kupuje, a niektóre rozchodzą się milionowych nakładach...

Gwidon

Cytat: admin w 2012-04-24, 15:23:30
Wczoraj podawali, że w Polsce jest 62% upośledzonych dorosłych, co żadnej książki nie przeczytali w roku!  :shock:

a zdrowych ile procent nie czytuje ksiazki??? 8)

Blackend

Nie mam teraz czasu żeby sprawdzić statystyki, ale jestem pewny, że w poprzednich latach nie było znacząco lepiej.
Internet tez cos tam zabierze - przyznać mi sie tu, kto z Was ostatnio kupił gazetę typu dziennik? ;)

administ

Do tego dochodzi 34% upośledzonych, co przeczytało tylko jedną książkę!  :shock:
Zostaje 4% z których nie wiadomo ilu rozumie, co czyta!  :?

PS
I właśnie dla tej niewiadomej WARTO PISAĆ KSIĄŻKI!  :D

Gwidon

Cytat: admin w 2012-04-25, 07:39:31

Do tego dochodzi 34% upośledzonych, co przeczytało tylko jedną książkę!  :shock:
Zostaje 4% z których nie wiadomo ilu rozumie, co czyta!  :?

PS
I właśnie dla tej niewiadomej WARTO PISAĆ KSIĄŻKI!  :D

A JAK SPRAWA SIE MA U ZDROWYCH??? 8)

administ

ZDROWI TO WYŁĄCZNIE CI, DLA KTÓRYCH WARTO PISAĆ KSIĄŻKI!  :wink: :D
UPOŚLEDZENI, TO WSZYSCY CI, KTÓRZY NIE ROZUMIEJĄ CO CZYTAJĄ, NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI PRZECZYTANYCH KSIĄŻĘK!

Blackend