Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

chill

Cytat: Zyonto moze byc ciekawa ksiazka http://natemat.pl/74135,uspieni-nazisci-mordercy-ktorzy-ukryli-sie-wsrod-naszych-sasiadow

Lubię takie !

Zyon dzięki za rekomendacje tej Bad Pharm'y ... musze to miec ...

Moja żona pracuje w logistyce , jak tam nie dojedzie Edek z Mietkiem do P&P albo jakiego Oszołoma to wieceie ijakie rzeczy zostają na magazynie ... i wszystko do utylizacji .. raz miałem okazję zrobic sobie w domu fotkę z "niechcianym" wielkim łososiem w całości - jeszcze był zjadliwy , makrele wedzone , serki jakies ... masakra ...

Zyon

Cytat: chill w 2013-10-09, 09:46:08
Cytat: Zyonto moze byc ciekawa ksiazka http://natemat.pl/74135,uspieni-nazisci-mordercy-ktorzy-ukryli-sie-wsrod-naszych-sasiadow

Lubię takie !

Zyon dzięki za rekomendacje tej Bad Pharm'y ... musze to miec ...

Poprzednia czytales?
Work Buy Consume Die

chill

Niestety też nie a jak się zowie ?

Kiedyś oglądałem trochę z kanału na YT Centrum Szymona Wiesenthala "Łowców Nazistów" lepsze to niż James sci-fi Bond ....

Tom Clancy R.I.P. i królowa kryminału Joanna Chmielewska 3 dni temu http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/439828,nie-zyje-joanna-chmielewska-krolowa-kryminalu-miala-81-lat.html

Zyon

Work Buy Consume Die

Alan Bullock

Z dobrych książek to Legion Elżbiety Cherezińskiej. Powieści mało czytam, ale ta okazała się wyjątkowa, można by powiedzieć powieść dokumentalna. I do tego bardzo sprawnie napisana - gotowy scenariusz na film.

Coś dla Dasny, teraz czytam Przewodnik Historyczny po Ukrainie Stanisława Kop(e)ra - również bardzo dobra rzecz, fajne połączenie teraźniejszości z historią tamtych ziem i poszczególnych postaci.

Alan Bullock

Cytatgotowy scenariusz na film.

Ooo, widzę, że reklamy kontekstowe się pojawiły ;)

Zyon

U mnie nie ma zadnych. Ale ja na firefoxie z adlockiem
Work Buy Consume Die

Alan Bullock

Na chwilę się pojawiły, teraz widzę, że nie ma.

chill

Dzięki Zyon , zamówię chyba w tym miesiącu razem z Frank Billi Perugini "Jedz tłusto .."

Zyon

Jak widzisz, na dd temat nie cieszyl sie powodzeniem, widac tam nikt nie lubi nic czytac.
Work Buy Consume Die

chill

No stąd nie znam , a lubię na ten temat , bo nie wchodze tam już  od ho ho ....  (okładka dobra :) )

Radzio

Na wydłużające się wieczory, dając wytchnąć oczom od jarzących się ekranów, drażniąc się przy tym nieznacznie z Wami... ;) zalecam:
wszystkie książki żywieniowe, które K.O.Borchardt napisał i które o nim napisano. :D
Wybrany "zwiastun", który utkwił mi w... no... gardle? :lol:

Cytat:  mój ulubiony Autor
Właśnie był poniedziałek. ... Tak się na tym statku utarło, że w poniedziałki w mesie oficerskiej na lunch zamiast zakąsek podawano olbrzymie kości pełne soczystego szpiku...

Osobiście nie pamiętam, czy to były tylko poniedziałki, ale wiem, że odkąd byłem w stanie- na własnych nogach-  za maszerującym Ojcem nadążyć, "sysany" szpik kostny stanowił doskonały zamiennik za... cyca. (o czym raczyłem już wspomnieć i chętnie będę się powtarzał) :lol:

Gavroche

Odkurzałem półki z książkami i znalazłem Herberta Wendta "Szukałem Adama" i "Przed potopem".
Staroć, ale fajnie ukazuje jak naukowcy darli koty między sobą i jak nauka błądziła i schodziła na manowce... :lol:

Gavroche

renia

Zyon, czy Ty przeczytałeś nową książkę Ewy Bednarczyk-Witoszek?

Zyon

Work Buy Consume Die

renia

I jak? Jest bardziej zrozumiała niż pierwsza? Mniej chaotyczna? Zgadzasz się ze zdaniem Lekarki?

Zyon

Chyba 7 korektorow czy jakos tak ja wczesniej czytalo wiec jest badziej zrozumiale napisana.
Work Buy Consume Die