Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Zyon

Czytam teraz Potege Terazniejszosci, odlozylem wszystko na bok
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-11-17, 19:39:25
Czytam teraz Potege Terazniejszosci, odlozylem wszystko na bok
Ano, podobno "Nowa ziemia" też niezła.
Mówłeś, że lubisz takie bardziej świadome prakseologie...
Do mnie to nie trafia, ale podobno trzeba dojrzeć :?
Czekam zatem i ja cierpliwie :lol:

Zyon

Tych ksiazek raczej nie traktuje sie w kategorii zle/niezle. To zupelnie inna kategoria. Czytam ja bo musze ;)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-11-17, 20:00:03
Tych ksiazek raczej nie traktuje sie w kategorii zle/niezle. To zupelnie inna kategoria. Czytam ja bo musze ;)
Mus to rozumiem.
Ja musiałem przeczytać "Finneganów tren" Joyce'a.
Utwór uznawany za nieprztłumaczalny, pełen angielskich neologizmów z setki języków.
Przełożył go Bartnicki.
Musiałem i już.

Zyon

To inny typ musu, zaden tam imperatyw czy chec poznania. Po prostu chcesz wyjechac z okolicy ale nie wiesz jak i potrzebna mapa. Ksiazka Tolle'a to mapa.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-11-17, 20:13:06
To inny typ musu, zaden tam imperatyw czy chec poznania. Po prostu chcesz wyjechac z okolicy ale nie wiesz jak i potrzebna mapa. Ksiazka Tolle'a to mapa.
Doskonale rozumiem.
Ja zawsze lubiłem się zgubić.

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-11-17, 21:18:23
Cos w rodzaju kola ratunkowego
Zmęczyłeś się pływaniem, czy potrzebujesz podpowiedzi?

renia

Cytat: Zyon w 2013-11-16, 19:39:10
Jak skoncze to powiem 8)

Już? 8) :lol: Ja dzisiaj powinnam tą książkę już dostać. Ale szczerze mówiąc jakoś nie pałam chęcią do jej czytania. Ubzdurałam sobie, że jest ona o nietolerancjach pokarmowych, ale może się mylę. Ja toleruję wszystko...do czasu... 8) :lol:

grenis

Cytat: renia w 2013-11-26, 09:58:20
Cytat: Zyon w 2013-11-16, 19:39:10
Jak skoncze to powiem 8)

Już? 8) :lol: Ja dzisiaj powinnam tą książkę już dostać. Ale szczerze mówiąc jakoś nie pałam chęcią do jej czytania. Ubzdurałam sobie, że jest ona o nietolerancjach pokarmowych, ale może się mylę. Ja toleruję wszystko...do czasu... 8) :lol:

Tez mialem ochote na ta knige ale po rewelacjach w postaci nie mieszania bialek szkoda mi na nia czasu.

Czy w zywieniu niskoweglowodanowym mozna jeszcze cos wymyslic oprocz prostej i genialnej tezy dr Kwasniewskiego?
"Jedz tlusto, pamietaj o weglowodanach, a organizm reszty SAM dopinuje"

Jeszcze na dd znalazlem cus takiego
Cytatja myślę, że nietolerancji moze u mnie byc dużo, ponieważ jestem takim dziwnym typem, ze jak coś mi smakuje to potrafie to jeść codsziennie ( czasami nawet kilka razy dzieńnie) pół roku lub nawet dłużej, dopiero po przczytaniu książki uswiadomila sobie jaki błąd popełniam

i stwierdzilem, ze lepsze jest wrogiem dobrego.

renia

Ale mi jako prezes oddziału nie wypada przeczytać... :lol: :wink:

administ

Cytat: grenis w 2013-11-26, 12:25:58
Czy w zywieniu niskoweglowodanowym mozna jeszcze cos wymyslic oprocz prostej i genialnej tezy dr Kwasniewskiego?
"Jedz tlusto, pamietaj o weglowodanach, a organizm reszty SAM dopinuje"

A co z wyznawcami teorii "30g"  :shock:
Jakoś cooleś umilkł na dd i już Diety Optymalnej nie propaguje!   :evil: :wink:
Popraw siem coollesiu...  :D