Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: renia w 2013-11-26, 09:58:20
Cytat: Zyon w 2013-11-16, 19:39:10
Jak skoncze to powiem 8)

Już? 8) :lol: Ja dzisiaj powinnam tą książkę już dostać. Ale szczerze mówiąc jakoś nie pałam chęcią do jej czytania. Ubzdurałam sobie, że jest ona o nietolerancjach pokarmowych, ale może się mylę. Ja toleruję wszystko...do czasu... 8) :lol:
Jakos jeszcze nie, rozbabralem i jakos mnie nie ciagnie. Moze brak jest dobrej fabuly ale czasami mi sie nudzilo. W miedzyczasie zaczalem kilka innych i mi umknela jakos. Na pewno skoncze ale chwilowo inne rzeczy zaprzataja moja uwage niz obsesyjne pilnowanie planu jedzenia przyklejonego na lodowce.
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: grenis w 2013-11-26, 12:25:58

...i stwierdzilem, ze lepsze jest wrogiem dobrego.

Nawet nie jestem pewna czy dobrą książkę zamówiłam... :roll: Chodzi o tą "Dieta Dobrych Produktów"? Tak?

renia

Cytat: Zyon w 2013-11-26, 12:34:24
Jak skoncze to powiem 8)

Już? 8) :lol: Ja dzisiaj powinnam tą książkę już dostać. Ale szczerze mówiąc jakoś nie pałam chęcią do jej czytania. Ubzdurałam sobie, że jest ona o nietolerancjach pokarmowych, ale może się mylę. Ja toleruję wszystko...do czasu... 8) :lol:
Jakos jeszcze nie, rozbabralem i jakos mnie nie ciagnie. Moze brak jest dobrej fabuly ale czasami mi sie nudzilo. W miedzyczasie zaczalem kilka innych i mi umknela jakos. Na pewno skoncze ale chwilowo inne rzeczy zaprzataja moja uwage niz obsesyjne pilnowanie planu jedzenia przyklejonego na lodowce.

Ale słyszałam, że ma ona dobre zakończenie. Pobiorą się i będą żyli długo i szczęśliwie...bez kredytu... :lol:

renia

Jak skoncze to powiem 8)

Albo dostałeś nietolerancję na tą książkę i musisz ją rotować... :?

Zyon

Jak skoncze to powiem 8)

Tez mialem ochote na ta knige ale po rewelacjach w postaci nie mieszania bialek szkoda mi na nia czasu.

Czy w zywieniu niskoweglowodanowym mozna jeszcze cos wymyslic oprocz prostej i genialnej tezy dr Kwasniewskiego?
"Jedz tlusto, pamietaj o weglowodanach, a organizm reszty SAM dopinuje"

Jeszcze na dd znalazlem cus takiego
Cytatja myślę, że nietolerancji moze u mnie byc dużo, ponieważ jestem takim dziwnym typem, ze jak coś mi smakuje to potrafie to jeść codsziennie ( czasami nawet kilka razy dzieńnie) pół roku lub nawet dłużej, dopiero po przczytaniu książki uswiadomila sobie jaki błąd popełniam

i stwierdzilem, ze lepsze jest wrogiem dobrego.
No jakos tak mniej wiecej. Oczywiscie ksiazke warto przeczytac jak kazda inna ksiazke, bo zawsze czegos sie mozna nauczyc a dr.Witoszek ma praktyke, probuje leczyc i chwala jej za to, w dodatku to bardzo sympatyczna osoba.

Ale z drugiej strony przeczytanie tej ksiazki jak widze paru osobom ujawnilo "bezobjawowe" nietolerancje, alergie i inne schorzenia w postaci nadwagi, ktorej nie bylo podobno wczesniej, kiedy bylo "idealnie"(maniek669). Nie mowie juz o tym, ze wierny wyznawca i padawan Adasko619 zapasl sie na tych wariacjach rotacyjnych niczym tucznik i musial sie uciekac do wazenia moczu czy innych czarodziejskich metod.
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: renia w 2013-11-26, 12:38:32
Jak skoncze to powiem 8)

Byc moze nawet bezobjawowa  :shock:
Z reguly jak zaczynam kilka ksiazek naraz, to jest to swoisty tez na "ciekawosc" ksiazki. Jedne koncze szybko, inne odkladam na pozniej. Na razie koncze inne.
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: admin w 2013-11-26, 12:32:39
Czy w zywieniu niskoweglowodanowym mozna jeszcze cos wymyslic oprocz prostej i genialnej tezy dr Kwasniewskiego?

A co z wyznawcami teorii "30g"  :shock:
Jakoś cooleś umilkł na dd i już Diety Optymalnej nie propaguje!   :evil: :wink:
Popraw siem coollesiu...  :D

Albo się wycofał, albo szykuje "asa w rękawie"... :lol:

administ

obsesyjne pilnowanie planu jedzenia przyklejonego na lodowce.

A lodówka na magnes, czy ta rozpiska może być na kartce samoprzylepnej?  :roll: :wink:

renia

Cytat: Zyon w 2013-11-26, 12:40:48
Cytat: renia w 2013-11-26, 12:38:32
Jak skoncze to powiem 8)

Byc moze nawet bezobjawowa  :shock:
Z reguly jak zaczynam kilka ksiazek naraz, to jest to swoisty tez na "ciekawosc" ksiazki. Jedne koncze szybko, inne odkladam na pozniej. Na razie koncze inne.

Ja mam czas... 8) :lol: poczekam... :lol:

Zyon

Cytat: admin w 2013-11-26, 12:41:57
obsesyjne pilnowanie planu jedzenia przyklejonego na lodowce.

A lodówka na magnes, czy ta rozpiska może być na kartce samoprzylepnej?  :roll: :wink:
Nie mam pojecia, Adam319 to pewnie ma taka, ze jak nie powie co dzisiaj je i jest to to samo co wczoraj, to sie nie otwiera  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: admin w 2013-11-26, 12:32:39

A co z wyznawcami teorii "30g"  :shock:
Jakoś cooleś umilkł na dd i już Diety Optymalnej nie propaguje!   :evil: :wink:
Popraw siem coollesiu...  :D
No wlasnie sie zastanawialem czy mu nie podeslac paru linkow. Jestem pewien, ze jeszcze czyms tam blysnalem  :lol:
Work Buy Consume Die

renia

Może ma już dosyć tego samobiczowania się linkami... :roll: cierpi a nikogo to nie rusza... :?

renia

Dostarczono mi już tą książkę. Zapakowana była solidnie jakby to było szkło albo jajka. Płaciłam 48 PLN z przesyłką.

RafałS

Czyżby w środku łatwo tłukące się teorie?  :lol:  :wink:

Zyon

Work Buy Consume Die

renia

Ja zjadłam kawałek chałwy i jestem ciekawa co to mi zrobi... :roll: moze kichnę... :?

Blackend

Zyon

Cytat: renia w 2013-11-26, 20:19:31
Ja zjadłam kawałek chałwy i jestem ciekawa co to mi zrobi... :roll: moze kichnę... :?
Wlacz stoper i czekaj......kto wie co sie zdarzy...  :lol:
Work Buy Consume Die

renia

Ale czy to zawsze tego samego dnia daje sygnały? Czy może mnie złapać znienacka np. w niedzielę... :shock: