Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

anakin

Cytat: Gavroche w 2014-04-27, 17:42:46
Cytat: Zyon w 2014-04-27, 17:38:16
No nie powiedzialbym, ze to ambintniejsza literatura, raczej przeciwnie. A po lekturze ksiazek kucharskich cofnac sie da jak najbardziej, ja mam czesto ochote na cofke jak czytam niektore przepisy :D Powstrzymuje sie jedynie z przyzwoitosci wrodzonej.
To dobrze, że się powstrzymujesz, bo jak puścisz pawia, to po ptokach :D
W tym konkretnym świecie.
Bo to już się stało, a co się stało, to się nie odstanie :D

Gavroche, gdybyś był mądrzejszy i robił w życiu coś pożytecznego dla ludzkości, i gdybyśmy mieli rok, przykładowo, 3015 miast 2015, wtedy moglibyśmy założyć, że w chwili, gdy to pisałeś, zerkał na Ciebie ukradkiem, gdzieś przyczajony, drugi Ty z przyszłości. I pukał się w głowę na wspomnienie tej chwili.

Dla mnie wszystko jest możliwe. W końcu jestem elementem składowym tzw. Boga. Idą dalej... mam moc sprawczą i stwórczą. Miałbym ją, gdybym umiał nawiązać połączenie z "mózgiem" wszechświata i wydobyć zeń informacje. Może w dalekiej przyszłości i na tej planecie będą tacy "hakerzy", którzy będą umieli zakotwiczyć się i zsynchronizować z centralnym umysłem, centralną bazą danych. A dziś znowu leci "Matrix". ;)

Gavroche

Dasna

Poszukuję "12 krzeseł" i "Złote cielę". Może macie?

renia

Krzeseł tyle to bym nazbierała, ale na tego cielaka to nie licz... :? :wink:

Gavroche

Cytat: renia w 2014-04-27, 21:32:28
O k...! :lol:
Zajebiste :mrgreen:

Blackend

Cytat: Gavroche w 2014-04-27, 21:35:48
Cytat: renia w 2014-04-27, 21:32:28
O k...! :lol:
Zajebiste :mrgreen:

Świetne!  :lol:

Radzio

Teraz to ja nie rozumiem. :?
Może tak będzie lepiej. :D

Gavroche

Dlatego książki są dobre, a jeszcze lepsze są bibliografie :D

Gavroche

Przez tę dziurę na forum przeczytałem jeszcze ciepłą "Zmysłowe życie roślin" Daniela Chamowitza :lol:
Bardzo fajna, polecam nie tylko botanikom, zwłaszcza wegetarianom  8)

chill

Cytat: GavrochePrzez tę dziurę na forum przeczytałem jeszcze ciepłą "Zmysłowe życie roślin" Daniela Chamowitza Laughing
Bardzo fajna, polecam nie tylko botanikom, zwłaszcza wegetarianom  Cool

To fajnie w robocie masz :D , zazdroszcze :)

Gavroche

Cytat: chill w 2014-05-06, 18:52:36
Cytat: GavrochePrzez tę dziurę na forum przeczytałem jeszcze ciepłą "Zmysłowe życie roślin" Daniela Chamowitza Laughing
Bardzo fajna, polecam nie tylko botanikom, zwłaszcza wegetarianom  Cool

To fajnie w robocie masz :D , zazdroszcze :)
A nie, dzisiaj nie chciało mi się iść :D

chill

Cytat: GavrocheA nie, dzisiaj nie chciało mi się iść Very Happy

OK :D

Zyon

A ja w koncu na smieciowej wyprzedazy trafilem na te ksiazke http://lubimyczytac.pl/ksiazka/134060/moge-schudnac-cala-prawda-o-odchudzaniu
ktorej autorem jest ten koles http://tobiaszwilk.pl/ i jakas dietetyczka. On jakis tam mistrz kultrystyki czy cos i fizjolog i detetyk i ojej :D Wiec ja wzialem i czytam i na razie ...  :lol: Stek mitow i prawd z roznych for, takie tam, ze zdrowe zywienie to 4-5 posilkow dziennie i rozne...na razie czytam i mam niezla polewe :D Cytaty potem :D
Work Buy Consume Die

Zyon

Ach, no i jest o Kwasniewskim i Atkinsie razem :D Jako dietach ketogenicznych. Ale podsumowanie takie, ze efekty takie same jak na wycince weglowodanowej, wiec nie warto :D
Work Buy Consume Die

Zyon

Czytam te ksiazke tego dietetyka i fizjologa zywienia i jednoczesnie mistrza i na stronie 105 czytam tak:

Gotowanie w wodzie i przyrzadzanie na parze faktycznie nalezy do najzdrowszych metod przyrzadzania posilkow, jednak sposob ten szybko sie nudzi i zniecheca do dalszego praktykowania diety odchudzajacej. Innymi mozliwosciami obrobki termicznej, ktora z powodzeniem mozna wykorzystywac w okresie redukcji tkanki tlusczowej, sa:
-pieczenie/pieczenie w rekawie
-grillowanie
-duszenie bez uzycia tluszczu
-smazenie bez uzycia tluszczu (teflon) lub na oleju bezkalorycznym w spreju (dostepny w wiekszosci sklepow z odzywkami lub sklepach interentowych, cena 15-35zl)

:shock: :shock: :shock: :shock:
Work Buy Consume Die