Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: Radzio w 2014-12-22, 21:06:58
Na początku był głód. 8)

:shock:
Wszystko przekręcą!  :?
Na początku był płód Radziu!  :wink: :mrgreen:

Radzio

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-12-22, 21:18:33
A Gavroche napisał, że jakieś pudło. :D
Stare pudło i może, no popa. :lol:
Głód utajony, fajny. 8)

Radzio

Ta, dla skrytobójców, ale takich bardziej z ludzką naturą, znaczy. :D

Zyon

Zawzialem sie i czytam DDP, po 24 stronach mozg mi sie buntuje i staje deba, nietoleranty, Fiboreakcje, fibo-opodwiedzi, szkoda ZLe produkty i Dobre produkty....w zyciu niczego bardziej skomplikowane go nie czytalem.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Zyon

Czytales te ksiazki McGratha w opozycji do Dawkinsa?

Ja lyknalem wlasnie "Genom" Matta Ridleya.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2015-01-22, 17:40:26

Jedną, "Bóg nie jest urojeniem..." dobrze się czyta, w końcu to Alistair Mc... :lol:
Mnie Bóg w niczym nie przeszkadza, Dawkins się trochę zabetonował, nie łykam go całego bez popity. ;)

Jak ten "Genom"?

Zyon

Genom? Swietny, fajnie napisany, kazdy rozdzial jest o kolejnym chromosomie i genach w nim, napisane fajnym jezykiem. Wtedy jak to wyszlo w 1999 jeszcze nie wiedzieli, ze to ledwo 24 tysiace i w ksiazce szacuje na 30-80. No i jeszcze przepelniona troche determinizmem genetycznym.
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-01-22, 18:02:56

Jedną, "Bóg nie jest urojeniem..." dobrze się czyta, w końcu to Alistair Mc... :lol:
Mnie Bóg w niczym nie przeszkadza, Dawkins się trochę zabetonował, nie łykam go całego bez popity. ;)

Jak ten "Genom"?
A co do Dawkinsa to mam podobne zdanie, strasznie sie zapedzil, juz pare razy musial odszczekiwac i prostowac swoje tezy, te z Samolubnego genu, ta jego anty-wiara strasznie mu przekaz znieksztalca i percepcje.
Work Buy Consume Die

Gavroche

W końcu to też Angol, czytałem recenzję w Wyborczej, ale mnie geny to jakoś nie robią wypieków.

Zyon

Mi robia, mam spora sterte ksiazek z genami  :D Mam swoje porachunki z nimi  :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2015-01-22, 18:06:28
Cytat: Gavroche w 2015-01-22, 18:02:56

Jak ten "Genom"?
A co do Dawkinsa to mam podobne zdanie, strasznie sie zapedzil, juz pare razy musial odszczekiwac i prostowac swoje tezy, te z Samolubnego genu, ta jego anty-wiara strasznie mu przekaz znieksztalca i percepcje.
Każdy człowiek, zwłaszcza o zacięciu naukowym, a szczególnie ewolucjonista musi mieć otwartą głowę, jak już tak wieje jedynie słuszną postawą, to lipa trochę...
Nikt nie jest doskonały, a coś czytać trzeba. 8)

Gavroche

Cytat: Zyon w 2015-01-22, 18:11:02
Mi robia, mam spora sterte ksiazek z genami  :D Mam swoje porachunki z nimi  :lol:
Jesteś gejem?
To po mamie. :lol:

Genetyka obrosła strasznie nieprawdziwym kożuchem.
Naukowcy zrobili sobie z niej chłopca do bicia, a przeciętny Kovalsky też ma do wszystkiego skłonności genetyczne. :(
Miałem fajnego staruszka na studiach od genetyki, który mi zaszczepił neutralny do nich stosunek, mówił, że i tak możemy działać na kanwie tego, co dała mama natura, a ona nie da sobie w kaszę napluć. ;)
Dlatego te głupoty z obcinaniem cycków czy lęki przed GMO to tak mnie śmieszą trochę...

Zyon

No cycki smieszne jak caly determinizm ale z GMO uwazam, ze nie jest do konca fajnie :D
McGratha mam zamiar w calosci lyknac. Dawkinsa tez mam ochote ale wlasnie mnie odrzuca ten jego ateizm wojujacy.

Generalnie trza czytac, nawet jak 1% laski splynie to bedzie dobrze  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Work Buy Consume Die

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Zyon

To troche dzisiaj niemodne, przyznasz? Po co czytac ksiazki jak mozna czytac internety i tam wiedze chlonac :D
Czytalem wywiad z Sekielskim, ktory postanowil zalozyc wydawnictwo "Od deski do deski" i troche sie boi, bo dzisiaj mamy opinie spoleczenstwa, ktore nie czyta. Ponoc 90% nie uzywa w ogole ksiazek a jedyna ksiazka jaka ostatnio mieli w rekach to byla slynna ksiazeczka wyborcza PSL :D
Ogolnie to mysle, ze dzieki temu, ze czytamy to jednak robimy duzo dla innych, np przez to taki Adam czy Yarosh maja stattystycznie na konicie jakies ksiazki, mimo, ze ich w ogole nie czytaja  :D
Work Buy Consume Die