Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

A jakiej książki od Witoszkowej nie można mu podesłać?  :roll:
Zaraz zwątpi w sens czytania!  8)  :wink:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2015-02-02, 13:04:21
To troche dzisiaj niemodne, przyznasz? Po co czytac ksiazki jak mozna czytac internety i tam wiedze chlonac :D
Czytalem wywiad z Sekielskim, ktory postanowil zalozyc wydawnictwo "Od deski do deski" i troche sie boi, bo dzisiaj mamy opinie spoleczenstwa, ktore nie czyta. Ponoc 90% nie uzywa w ogole ksiazek a jedyna ksiazka jaka ostatnio mieli w rekach to byla slynna ksiazeczka wyborcza PSL :D
Ogolnie to mysle, ze dzieki temu, ze czytamy to jednak robimy duzo dla innych, np przez to taki Adam czy Yarosh maja stattystycznie na konicie jakies ksiazki, mimo, ze ich w ogole nie czytaja  :D
Internety na pewno ograniczają czytanie, sam to czuję, ale z racji coraz bardziej wymagającego klienta, ja muszę, chociażby zawodowo.
Mam dwie godziny dziennie na czytanie papieru, a często jeszcze dorzucam jedną czy dwie. :D
Papier to papier, jest jakiś magiczny...

Zyon

Cytat: admin w 2015-02-02, 15:27:33
A jakiej książki od Witoszkowej nie można mu podesłać?  :roll:
Zaraz zwątpi w sens czytania!  8)  :wink:
No wtedy to na pewno by sie zapisal do tego wydarzenia :D https://www.facebook.com/events/789408921094789/
Work Buy Consume Die

Gavroche

Gdyby każdy jego klon jedną przeczytał, to miejsce na pudle ma zapewnione. :D

Blackend

Cytat: Gavroche w 2015-02-02, 15:32:39
Papier to papier, jest jakiś magiczny...

Fakt niezaprzeczalny.  :D
Wiele nowinek technicznych mnie ujęło, ale czytanie na ekranie w ogóle.  8)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-02-02, 15:58:09
Gdyby każdy jego klon jedną przeczytał, to miejsce na pudle ma zapewnione. :D
:D
Mysle, ze gdyby w ogole cos oprocz internetu to by cos dalo. Ale jest tam pare osob, ktore czytaja i nawet pare tytulow ciekawych zwinalem. Nie wiem dlaczego wszystko na priva, tak jakby tam czytanie ksiazek bylo czyms wstydliwym.
Work Buy Consume Die

Gavroche

A przecież w internetach nie ma nawet większości tego, co w bibliotekach. 8)
Pracownik mi rekomenduje, ale to trochę matematyką trąci:
http://www.wiz.pl/8,1638.html

Zyon

3 tom DDP?  :shock: Toz to rewolucja bedzie w dietetyce, pewnie kolejne cykle badania objawow, po 1,2,3,5,8,13 i 21 dniach dojdzie badanie po 34, 55 a nawet 89 godzsinach po spozyciu posilku  :shock: A jedzenie zamiast raz dziennie bedzie raz na 3 dni  :shock: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Zyon

Tutaj niedlugo calki powierzchniowe trzeba bedzie zaprzac do dietetycznej diagnozy  :lol:

Ale faktem jest, ze ta seria wydawnicza z Proszuynski i s-ka jest swietna po prostu :D
Work Buy Consume Die

Zyon

Kurna 3/52, slabo  :? Moja wina, ze same grube, arcymadre ksiegi  :?
Work Buy Consume Die

Radzio

Cytat: Zyon w 2015-02-10, 10:55:57
3 tom DDP?  :shock: Toz to rewolucja bedzie w dietetyce, pewnie kolejne cykle badania objawow, po 1,2,3,5,8,13 i 21 dniach dojdzie badanie po 34, 55 a nawet 89 godzsinach po spozyciu posilku  :shock: A jedzenie zamiast raz dziennie bedzie raz na 3 dni  :shock: :lol:

Przygniatający. :D Aż ciężko paluch o klawiaturę oprzeć, Farmera syndrom to, czy Anakin'as! :lol:

Blackend

Książka o biednej patologii? Z reguły się czyta o bogatej patologii. ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: Zyon w 2014-12-24, 14:29:05
Zawzialem sie i czytam DDP, po 24 stronach mozg mi sie buntuje i staje deba, nietoleranty, Fiboreakcje, fibo-opodwiedzi, szkoda ZLe produkty i Dobre produkty....w zyciu niczego bardziej skomplikowane go nie czytalem.

Nie strasz ! :)     Właśnie kończę tę cieńszą ( jakaś niby optymalna , że chleb czarny trza zamienić na białe bułki ) . Za 8 zł  z second handu.
Odniosłem wrażenie, że wiedza na temat np olei rafinowanych nie była dostępna w 2005 roku.

Na stole  leży ta grubsza :(       Wygląda  jak encyklopedia ;-)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2015-04-02, 20:04:32
Książka o biednej patologii? Z reguły się czyta o bogatej patologii. ;)  :lol:
Dla kontrastu jest i o tej bogatej. :D

RafałS

Blackend