Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Dasna

renia

Teraz nie. Ale rano była burza. Teraz wiem dlaczego... 8) :wink:

renia

Może zacznij lepiej czytać "Polska najlepszym k-rajem"... :lol:

Dasna

Cytat: renia w 2015-09-02, 20:13:17
Może zacznij lepiej czytać "Polska najlepszym k-rajem"... :lol:
Czyżbym miała nadprzyrodzone zdolności? :roll:

administ

Dasna bez wątpienia!  :D
W takim razie na sobotę proszę ładną pogodę nad Ciechocinkiem, a w okolicy niech leje... ;)
Wiem, że trudne, ale może się uda...  :lol:

Gavroche

Jeśli ktoś lubi twarde, bardziej naukowe SF, to polecam Petera Wattsa, znanego ze "Ślepowidzenia", jest on przy tym biologiem morskim, zajmującym się ssakami. :)
Właśnie przeczytałem "Echopraksję", taka kontynuacja-niekontynuacja "Ślepowidzenia".
Z podobnie piszących autorów, bez zbędnej ściemy, mogę wymienić Alistaira Reynoldsa. :D

Diogenes z Synopy

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-09-04, 12:54:07
Jeśli ktoś lubi twarde, bardziej naukowe SF, to polecam Petera Wattsa, znanego ze "Ślepowidzenia", jest on przy tym biologiem morskim, zajmującym się ssakami. :)
Właśnie przeczytałem "Echopraksję", taka kontynuacja-niekontynuacja "Ślepowidzenia".
Z podobnie piszących autorów, bez zbędnej ściemy, mogę wymienić Alistaira Reynoldsa. :D
Dobre mowisz?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Podobnie jak w gustach muzycznych, tu trzeba być ostrożnym, ale jak podobało Ci się "Ślepowidzenie" to polecam.
Ja lubię takie SF, które opiera się na obecnej wiedzy, jest spójne i logiczne, a jednocześnie pociągające. :D

Gavroche

Polecam:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/159217/biohazard
Przypadkiem mi wpadła w ręce i przez 3 czy 4 dni przeczytałem.
Przerażająca i wciągająca, choć na 100% odrobinę pokolorowana. :D

Gavroche

Czytam "Marsjanina" Weira.
Napisana w formie dziennika, naiwna strasznie, ale nie infantylna, czyste serce raczej. ;)
Dużo naukowych szczegółów i obliczeń, no i świetna beka z NASA. :lol:
Dobrze się czyta, lecę poleżeć z książką. :D

Zyon

Ja teraz czytam o swiadomosci, ksiazka napisana przez profesora,  kardiologa, ktory przeprowadzil mnostwo wywiadow i badan na te tematy.
Work Buy Consume Die