Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: Zofia w 2018-03-06, 15:23:31
Jestem przeciwna temu Złodziejstwu! :D

Ja też, ale nie aż tak bardzo, aby własne zdrowie marnować po sądach...  8)
Kradzione nie tuczy, a nawet czasem idzie na zdrowie. ;) :lol:

administ

Cytat: Zyon w 2018-03-06, 15:38:07
Cytat: admin w 2018-03-06, 15:16:25
A to dziwne, bo mnie okradają codzienne z moich praw autorskich na "chomikach", "zakonach", a nawet gdzie indziej i jakiś nie krzyczę, że to moje.  8)
No, ale cóż począć, jak "Doktor ponoć dał..."  :lol:

Co to ten "zakon"? Jakis nowy serwis?

Nie, to Ci co każdego ranka modlą się za długie życie Doktora odprawiając missę, albowiem wielce zadowoleni z przestrzegania przykazań dietetycznych Doktora. ;)
Niech im też idzie na zdrowie, albowiem dobrą robotę robią...  8)

Zyon

A, bo juz myslalem, ze jakis nowy serwis przeoczylem  :lol:
Work Buy Consume Die

Jarek

Anulka177

Myślę, że kto przeczyta tego kradzionego pdf-a, to po zastosowaniu się do zawartych tam rad zechce mieć swój egzemplarz papierowy na półce, tym bardziej, że do tych książek się wraca.

Bobby

vvv

Cytat: Bobby w 2018-03-06, 22:18:18
Prawda. Poza tym PDFy są niewygodne.
Zwłaszcza jak trzeba coś odnaleźć, Ctrl-F z papierową książką to jest to.
8)

Zyon

Cytat: Anulka177 w 2018-03-06, 18:30:05
Myślę, że kto przeczyta tego kradzionego pdf-a, to po zastosowaniu się do zawartych tam rad zechce mieć swój egzemplarz papierowy na półce, tym bardziej, że do tych książek się wraca.
Szczerze mowiac to wiekszosc ksiazek, ktore wydarlem z neta i tak kupuje w papierowych wersjach. Wole czytac z papieru i sobie zakreslac olowkiem czy przyklejac kolorowe kartki w kluczowych momentach, ktora sa dla mnie istotne. Czytanie na monitorze czy nawet na czytniku jakos mnie bardziej meczy i generalnie szybko nudzi.
Work Buy Consume Die

administ

A ja tam żadnych nowych książek i gazet nie kupuję, bo wszystko co mnie interesuje jest w net... ;)

renia

Bobby

Cytat: vvv w 2018-03-07, 05:57:03
Cytat: Bobby w 2018-03-06, 22:18:18
Prawda. Poza tym PDFy są niewygodne.
Zwłaszcza jak trzeba coś odnaleźć, Ctrl-F z papierową książką to jest to.
8)

O, flak. Zagiąłeś mnie.

Anulka177

Cytat: Zyon w 2018-03-07, 11:45:48
Cytat: Anulka177 w 2018-03-06, 18:30:05
Szczerze mowiac to wiekszosc ksiazek, ktore wydarlem z neta i tak kupuje w papierowych wersjach. Wole czytac z papieru i sobie zakreslac olowkiem czy przyklejac kolorowe kartki w kluczowych momentach, ktora sa dla mnie istotne. Czytanie na monitorze czy nawet na czytniku jakos mnie bardziej meczy i generalnie szybko nudzi.
Co gorsze, ja kupuję te książki, bo lubię je mieć. Delektuję się pełnymi regałami egzemplarzy, do których w każdej chwili mogę sięgnąć. Wszyscy moi bliscy wiedzą, że żaden prezent nie sprawi mi takiej przyjemności jak dobra książka. Na lodówce, przyczepiona magnesem, zawsze wisi kartka z listą, jakie książki zamierzam kupić w najbliższym czasie. Można sobie podejść, przeczytać i prezent z obojętnie jakiej okazji- gotowy  :lol:

Blackend

Książka jest wygodniejsza do czytania, łatwiej wrócić do poprzednich stron i wzrok tak się nie męczy.  8)
Co ciekawe, nasze dzieci (tzn. teraz już młodzież ;)) tez woli książki w formie papierowej, a to już jest pokolenie komputerów i internetu.  8)
No i ten zapach farby drukarskiej dobrze działa na moje zmysły. ;)

Gavroche

madre

Skopiowanie pliku książki, to piractwo (złodziejstwo), ale nikt nie mówi, że wypożyczenie (darowanie) książki drugiej osobie to coś nie moralnego.  :shock: Przecież w istocie nie chodzi o nośnik informacji, a o własność intelektualną (prawa) twórcy. Co na to Kali?

Blackend

Skopiowanie czy udostępnianie (chomiki i inne takie podobne), to dokładnie to samo co kiedyś kserowanie.  8)
Problem zrobił się tylko dlatego, że przy kopiowaniu elektronicznym następuje niespotykany wcześniej efekt skali i zaczęło boleć. ;)  8)
Ale szybko sobie poradzili na rynku muzycznym wprowadzając mikropłatności, które po kieszeni nie bolą, a przynoszą twórcom jeszcze większe zyski - niespotykane wcześniej.  :lol:

Anulka177

I to byłby nie jest głupi pomysł. Wiem, że najwięcej problemów z dostępem do materiałów źródłowych mają osoby, które mieszkają za granicą i chcą się czegoś dowiedzieć o diecie optymalnej. Może taka sprzedaż e-booków Doktora byłaby tu dobrym wyjściem bo ludzie chętnie zapłacą, szczególnie ci, którzy zobaczą jakie efekty przynosi DO.

Blackend

Ale w tym akurat przypadku nie ma problemu z dostępem do materiałów Doktora, ponieważ Admin udostępnia je za darmo.  8)
Proszę bardzo tu jest wszystko co niezbędne aby żyć zdrowo - http://www.dr-kwasniewski.pl  :D

Anulka177

Niby tak, ale jednak książkę warto przeczytać. Chociaż jedną.