Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Przedawkowanie tłuszczu?

Zaczęty przez susi33, 2008-10-02, 21:55:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

zbynek

Cytat: Edyta w 2008-10-06, 13:38:32
Nie bądź śmieszny,bo sam się pogrązasz.  8) Piszesz bzdety,jakoby kromka chleba była jadalna (znając teraz Ciebie,to się tego wyprzesz  :lol:) ,a stoi jak byk napisane przez Admina,że jest niejadalna.Łyso Ci?  :D
To jest forum „dr.kwasniewsk”  a nie admin. 8)
Edyta pisze:
CytatA czy ja stoje nad kimś i zabraniam rotacji? No daj spokój  :lol:
Ja tylko piszę o tym,że sama wiedza dr. Jana Kwaśniewsiego w zupełności wystarczy ,aby zachować zdrowie.I to wszystko  8) To Ty dopuszczasz się nadinterpretacji  8)
Wracając do tej kajzerk czy zbożowych najlepiej odwołać się do autorytetu:
„Przy sprawnym przewodzie pokarmowym, a jest on najbardziej sprawny przy żywieniu optymalnym, gluten z pszenicy nie powoduje żadnych szkód i niewielkie ilości potraw z pszenicy ,limitowane ilością spożywanych na dobę węglowodanów mogą być bez obaw i konsekwencji spożywane.”
Rezygnując z kajzerki masz niesprawny przewód pokarmowy na ŻO? :shock:

zbynek

Cytat: adam319 w 2008-10-06, 14:07:34
Wnioski:
JK tępi pomysł jedzenia pieczywa, czy zbóż w ilości dietetycznie znaczącej, ale dopuszcza zjadanie jego małej ilości przy zachowaniu BTW.
JK wyraźnie nie zajmuje się „uczuleniami pokarmowymi” tylko proporcjami BTW w diecie.
Bardzo mi się to podoba! :D

Edyta

Cytat: zbynek w 2008-10-06, 14:09:58

Wracając do tej kajzerk czy zbożowych najlepiej odwołać się do autorytetu:

Tak racja  :D Dlatego jak byk w książce stoi ;
Produkty niejadalne dla człowieka przy zywieniu optymalnym: chleb i pieczywo,ciasta ,kluski,potrawy mączne  :D
To w takim układzie,co tu rotować,jak "toto" jest niejadalne?  8)

Na DO nie jest jadalna żadna kromka chleba,bo DO jest dla chorych  8) No chyba,że wiesz więcej niż Admin  :lol:

Edyta

Ani też "rotacje mleczne i zbozowe" więc nie "wyskakuj" z rotacjami na przyszłość  8),a skup się na zaleceniach dr.Jana Kwaśniewskiego,bo to Jemu tutaj nalezy się chwała,a nie "lekarce" ,jak to Ty piszesz  8)

grizzly

Cytat: zbynek w 2008-10-06, 14:14:44
Wnioski:
JK tępi pomysł jedzenia pieczywa, czy zbóż w ilości dietetycznie znaczącej, ale dopuszcza zjadanie jego małej ilości przy zachowaniu BTW.
JK wyraźnie nie zajmuje się „uczuleniami pokarmowymi” tylko proporcjami BTW w diecie.

Generalnie "dopuszczanie" jest jak najbardziej przyjemne  :shock: 8) :P

Jednak "bardzo ryzykowne i niebezpieczne" co dobitnie widac
na przykladzie "praktycznego dopuszczania" u Lecha Walesy.  8) :P

To taki przyklad z "JELITY"  :P :P :P
a z "planktoniku" to chyba nie musze wymieniac tych dwoch osobnikow
co "uwielbiajom zrub to sam za darmoche"  :P :P :P

Edyta

Zbynek postępuje nieroztropnie,to samo "adam319" ze swoją interpretacją .Nowi Uzytkownicy czytając ich teksty,cytaty wyrwane z kontekstu mogliby je wziąść jako przyzwolenie do jedzenia chlebka na DO,a to jest absolutnym błedem,bo chlebek nie jest jadalny na DO nawet w najmniejszych ilościach!  8)
To skandal,ze tak można pisać! Mam nadzieje ,ze jak przyjedzie Admin,to sprostuje ich posty i napisze wprost,ze chleb na DO jest niejadalny!  8) :P

Edyta

Cytat: grizzly w 2008-10-06, 13:57:29

Oczywiscie mozna rowniez "za darmoche" czlapac "samopas bez renki"
i uskuteczniac "zrob to sam" z "kromeczkom chlibka" w drugiej "rence"  :P :P :P

Ja mam takie wrażenie,jakby ktoś tutaj pisał posty z  "kromeczkom chlipka" w rączne,albo nawet z "butelkom pifka"   8) :P

grizzly

Cytat: MONIKAW w 2008-10-06, 12:39:45
...Pod wpływem bezpłatnych konsultacji z zaprzyjaźnionym lekarzem optymalnym Maciejem Garbieniem...

Monika, jak spotkasz Macieja, to przekaz "goronce pozdrowienia"
od grizzly z forum.  8) :P

Edyta

Cytat: zbynek w 2008-10-06, 14:14:44
Wnioski:

A mnie nie  8) Bo to interpretacja człowieka,ktory czerpie węglowodany z "butelki pifka" .  8) :P
Na DO chlebek jest niejadalny  8)

Edyta

Tak.Ale Admin jest moderatorem,kieruje Forum ,a przede wszystkim jest synem dr.Kwasniewskiego i czerpie info ze źródła,także wie więcej niż Ty  8)
Cytat
I dla ścisłości "chleb" - to każda postać, każdego ziarna zbożowego wybełtana tylko z wodą, drożdżami i uzdatniaczami, niezależnie od ilości węglowodanów i zawsze szkodliwy dla osoby stosującej zalecenia JK.
[/color][/size]

I w sumie,czytając wszystkie Twoje posty,gdybys był lekarzem optymalnym,to nigdy bym do Ciebie nie poszła ,nie powierzyłabym nigdy Tobie swojego zdrowia  8)

adam319

Wątek: Dieta Edyty umożliwiająca trollowanie.
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3120.0

***** początek cytatu *****
(...) ja akurat DO nie stosuje osobiście. Ja jestem na diecie z przewagą białka nad tłuszczami i węglowodanami.
(...)
Pozdrawiam.
Edyta.
***** koniec cytatu *****

Edyta

cd. do Zbynka.
dlatego,ze Ty właśnie w ten sposób interpretujesz zalecenia dr.JKwaśniewskiego;

Cytat: zbynek w 2008-10-05, 23:08:26

... ja pytałem czy według  zasad ŻO mógłbym ja lub ktoś inny tę kromkę  chleba  lub jabłka  zjeść uwzględniając w dobowym cyklu spożycia węglowodanów.
Bo  okazuje się że tak – można,
...
Cytat i że są osoby które pomimo zaleceń  ŻO, stosują zbożowe czy mleczne w diecie,

Edyta

Cytat: adam319 w 2008-10-06, 15:09:16
Wątek: Dieta Edyty umożliwiająca trollowanie.
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3120.0

***** początek cytatu *****
(...) ja akurat DO nie stosuje osobiście. Ja jestem na diecie z przewagą białka nad tłuszczami i węglowodanami.
(...)
Pozdrawiam.
Edyta.
***** koniec cytatu *****

Mylisz się i atakujesz mnie bezpodstawnie.Nie jestem na diecie z przewagą białka,to było grubo ponad rok temu i jest nie aktualne,z resztą pisałam wtedy do Toana i pisałam Jemu ile zjadam żółtek i miesa i On napisał,że nie jest to dużo.Pamiętam to jak dziś  8)
Więc Twoje ataczki na mnie i moje odzywianie ,to jak rzucanie kulą w płot  8)
Z resztą znając Twoje zdanie na temat tego ,że chlebek jest jadalny na DO,to faktycznie 3-4 żółtka i kawałek mięsa ,to może i faktycznie dla Ciebie to dieta z przewagą białka  8)

Edyta

Cytat: adam319 w 2008-10-06, 15:09:16
Wątek: Dieta Edyty

Poza tym jesteś niekonsekwentny  :lol: Gdzie się podziała ta złota mysl,po twoim zdjątkiem ?  :lol: 

Tobie też nie powierzyłabym swojego zdrowia,kiepściutko ci idzie interpretowanie tekstów dr.Jana Kwasniewskiego  :lol: 
Nie miej czasem kiedyś do Niego żalu,ze DO nie leczy,bo On nigdzie nie pisze,aby czerpać węglowodany z piwska  :shock: :D :P

Edyta

Cytat: admin w 2008-09-23, 11:25:52

Martwi mnie fakt, że w ramach "Europejskiego..." - wyjazdu do Hiszpani zostawię Was na trzy tygodnie bez "opieki". Ale po powrocie obiecuję, że opiszę wszystko w miesięczniku "OPTYMALNI" ze szczegółami... jeśli "cenzura"  :wink: puści. Hodowlę, chów, serowarstwo, pszczelarstwo... znam od potrzewki, ale tłoczenie oliwy i winiarstwo - będzie dla mnie nowością!

Ciekawe,czy opisze,jak to "adam319" i "zbynek" piszą,że na DO jest jadalny "chlebek"  :lol: -tego chyba najmniej się spodziewa  :lol:
No bo jak można przebywać kilka lat na Forum,stosować DO i twierdzić,że chlebek jest jadalny,no jak???    8)

adam319

Cytat: adam319 w 2008-10-05, 21:20:56
Podobno najważniejsze są proporce, więc policzyłem E:R  14:7  2:1.

Czyli mamy wynik Edyta kontra reszta Świata 2:1
8)

Pewnie zbliża się pełnia księżyca, wynik jest coraz lepszy: E:R 10:3   1:3,33
8)

[załącznik usunięty przez administratora]

zbynek

Cytat: Edyta w 2008-10-06, 15:21:53
On nigdzie nie pisze,aby czerpać węglowodany z piwska  :shock: :D :P

Blackend

Cytat: zbynek w 2008-10-06, 16:08:31
Str.278/Tłuste życie/

no i co chcesz udowodnić? Mam teraz szukać kolejnej wypowiedzi JK, gdzie pisze, że szklanka piwa raz na jakiś czas jest o'k byle nie stało sie to regułą? Otóż nie - nie zrobie tego bo nie ma takiej potrzeby  :? Każdy średnio myślący człowiek może poczytać sobie książki lub wejść na http://www.dr-kwasniewski.pl/ i czerpać z tych źródeł do woli. Proszę tylko nie insynuować, że JK zaleca piwo jako uzupełnienie weglowodanów bo tak nie jest.

zbynek

Cytat: Blackend w 2008-10-06, 16:23:00
Cytat: zbynek w 2008-10-06, 16:08:31
Str.278/Tłuste życie/

Proszę tylko nie insynuować, że JK zaleca piwo jako uzupełnienie weglowodanów bo tak nie jest.
Mnie nie interesują Twoje interpretacje - pisze jak "byk' - Ile piwa dziennie można wypić bez szkody dla zdrowia?

zbynek

CytatPicie codziennie i to ponad 0,5 litra piwa staje się dla człowieka szkodliwe
Teraz lepiej?