Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Konkurs Mikołajkowy

Zaczęty przez toan, 2008-11-30, 11:29:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

toan

"Dieta optymalna nie określa ani czasu posiłków, ani ilości zjadanych pokarmów. Jeść należy wtedy, gdy chce się jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia."

Osoba, która jako pierwsza, poda tytuł książki i numer strony z której pochodzi cytat, otrzyma nagrodę: tę książkę z autografem Jana Kwaśniewskiego, oraz płytkę CD, z wybranymi fragmentami tej książki. Nagrodę prześlę priorytetem!.
Odpowiadzi proszę kierować na toan@q4.pl
Powodzenia.

Ewa

A co to? Myslalam, ze tu juz zwycięzca konkursu oglosił swój triumf, a tu cisza  :) 

Ewa

No dobra, to ja na wszelki wypadek powiem, ze fragment pochodzi z Zywienia Optymalnego 1999 ze strony 28

tesa

Zywienie Optymalne str.28

_flo

Cytat: Ewa w 2008-11-30, 16:20:59
A co to? Myslalam, ze tu juz zwycięzca konkursu oglosił swój triumf, a tu cisza  :) 

a bo ja na przyklad mam tylko ksiazke "dieta optymalna". ale jak pojade do domu na swieta, to beda juz na mnie czekalo "jak nie chorowac" i moze jeszcze cos. moze "tluste zycie"? nic nie stoi na przeszkodzie, zebym sobie sprawila wszystkie, ale ktora jest naj-naj?

Edyta

Cytat: _flo w 2008-11-30, 20:37:45

a bo ja na przyklad mam tylko ksiazke "dieta optymalna". ale jak pojade do domu na swieta, to beda juz na mnie czekalo "jak nie chorowac" i moze jeszcze cos. moze "tluste zycie"? nic nie stoi na przeszkodzie, zebym sobie sprawila wszystkie, ale ktora jest naj-naj?

Jesli ktos wygrał,to bedzie miał po prostu drugą taką książke  :D       

Daniel

Cytat: Edyta w 2008-11-30, 20:46:58
Cytat: _flo w 2008-11-30, 20:37:45

Admin nie pomyślał.

Edyta

Ja 7 lat temu na Mikołaja 6.12. dostałam córeczkę  8) Jaki wspaniały prezent!  :D

Edyta

Gwidon,a jakby cały rok dostarczano Ci łój do domu i świńskie nogi,to nie byłoby lepiej niz wczasy na Kanarach?  :P

Edyta

Cytat: Gwidon w 2008-11-30, 21:38:54
ale warto   chyba  troche  odpoczac  na  cudzej ziemi ? tybbardziej   darmowo!!!

I do tego ze 100kg kosci wieprzowych i 30l wywaru ze świńskich nóg  8)

Edyta

Cytat: Gwidon w 2008-11-30, 21:44:17
no  --   jak  admonin  dorzuci  :wink:

A dlaczego nie? Na pewno dorzuci,mysle,ze nawet dorzuci z 50 torebek budyniu etkera ,kosz wafelków principolo ,no i paluszki lajkonik koniecznie  8)

_flo

no ale ja pytalam ktora ksiazka konkretnie jest dla was numero uno....
nagroda za odp - sloneczniki jak zloto

kangur

Cytat: Daniel w 2008-11-30, 21:08:20

Admin nie pomyślał.

Pomyslal, pomyslal. Swoja ksiazke zwyciezca podaruje komus innemu.
I dingo syte i kangur caly.

Rudka

Mnie Ewa uprzedziła ,ale miałam okazje sobie sprawdzić czy to prawda :D
" żywienie  optymalne " Warszawa  1999r
   Jan Kwaśniewski i Tomasz Kwaśniewski.
Ewa gratuluje wygranej .

adam319

Cytat: admin w 2008-11-30, 11:29:09
(...)
Osoba, która jako pierwsza, poda tytuł książki i numer strony z której pochodzi cytat, otrzyma nagrodę: tę książkę z autografem Jana Kwaśniewskiego, oraz płytkę CD, z wybranymi fragmentami tej książki. Nagrodę prześlę priorytetem!.
Odpowiadzi proszę kierować na toan@q4.pl
(...)

To taki prosty regulamin:
Co przesłać i gdzie przesłać i kto pierwszy ten lepszy.

Na wszelki wypadek wyślę teraz tego maila, bo jak znam życie może nie być za późno skoro Admin jeszcze nie ogłosił wyników.
:-)

Edyta

Cytat: kangur w 2008-11-30, 22:10:58

Pomyslal, pomyslal. Swoja ksiazke zwyciezca podaruje komus innemu.

Np. mnie,bo jej nie mam  :P

Krystyna*Opty*

Cytat: _flo w 2008-11-30, 21:53:52
no ale ja pytalam ktora ksiazka konkretnie jest dla was numero uno....
nagroda za odp - sloneczniki jak zloto

Hmm... Nie umiem określić, która jest dla mnie najważniejsza, bo każda z nich zawiera sporo ważnych informacji. Według mojego punktu widzenia wygląda to mniej więcej tak, aczkolwiek kolejność jest raczej chronologiczna:

1. "Dieta optymalna" - wyd. 1997 - książka, która wywróciła mój ogólny światopogląd i zresetowała zdobytą wcześniej wiedzę.

2. "DIETA OPTYMALNA" - wyd. 2000 - zaktualizowane i poszerzone. Prz okazji drobna uwaga: w Tabeli VII wkradł się drukarski błąd - pomylono kolumny Białka z kaloriami.

3. "Tłuste życie" - bardzo ciekawe spostrzeżenia Autora i wiele innych ważnych uwag, które nie znalazły się we wcześniejszych książkach.

4. "ŻYWIENIE OPTYMALNE" - to koncentrat ŻO, czyli wszystkie najważniejsze konkretne informacje.

5. "KSIĄŻKA KUCHARSKA" - to zbiór 700 najróżniejszych przepisów kulinarnych + wademekum ŻO, przepisy i orientacyjne tabele ułożone przez Autora wg wartości BTW.

6. "Odpowiedzi na listy" - seria trzech książek,  pytania pacjentów i odpowiedzi Autora w kontekście różńych chorób.

7. "DIETA OPTYMALNA  DIETA IDEALNA" - Marek Chyliński, Jan Kwaśniewski - czyli szersze
spojrzenie na fakty i mity nt. ŻO i innych modeli żywienia w oparciu o światowe piśmiennictwo.

8. "Jak nie chorować" - merytoryczne opracowanie problemu ludzkiej otyłości i miażdżycy, wskazanie ich przyczyn w złym odżywianiu; uzasadnienie dla stosowania ŻO w odzyskaniu zdrowia (w oparciu o obszerne piśmiennictwo); a także zbiór korespondencji (wraz z ksero dokumentów) dr. J.K. z decydentami mogącymi mieć wpływ na zmianę status quo.

Czekam na słoneczniki  :)  ;)

P.S. Ten post umieszczę również w wątku tematycznym "Książki, które wywarły największy wpływ na twoje życie", bo już dawno powinnam to zrobić, mimo że ów wątek jest tak zatrollowany...

_flo

Cytat: Krystyna*Opty* w 2008-12-01, 13:51:48

Hmm... Nie umiem określić, która jest dla mnie najważniejsza, bo każda z nich zawiera sporo ważnych informacji. Według mojego punktu widzenia wygląda to mniej więcej tak, aczkolwiek kolejność jest raczej chronologiczna....

uuuuu bardzo dziekujem za tak szczegolowe kompendium
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P

adampio

oglaszam swoj triumf!!!
Tak, to ja, zdobylem 1-sza nagrode.
adampio!!!!

Edyta

Cytat: adampio w 2008-12-01, 18:54:29

oglaszam swoj triumf!!!
Tak, to ja, zdobylem 1-sza nagrode.
adampio!!!!

No to jak tak,to przyjmij moje gratulacje  8)