Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

alergia na wieprzowinę - jak to ugryźć?

Zaczęty przez Eny, 2009-01-09, 17:27:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Węglowodany są niezbędne do życia i to czym wyższa wartość biologiczna białka, tym więcej glukozy trzeba spożywać, bo glukoneogeneza białkowo-tłuszczowa jest nieefektywna, a jeśli się zbytnio przeciąga w czasie - szkodliwa dla zdrowia. Wyjątkowy i niedościgniony mędrzec podaje, że na diecie wysokotłuszczowej, przy normatywnym zpotrzebowaniu na egzogenne aminokwasy zaspakajanym przez białko referencyjne, zapotrzebowanie na glukozę wzrasta dwukrotnie, a nawet więcej i wtedy propoecja B:W może być wyższa niż 1:1 na korzyść węglowodanów. Ile i dla kogo można bardzo pecyzyjnie ustalić na podstawie współczynnika RQ i biochemii krwi.
Na szczęście niewielu to rozumie, więc z własnej głupoty sobie szkodzą ponoć "dietą Kwaśniewskiego", bo "zaleca 30g"...  :lol: :lol: :lol:
Ułomni, co pisanego nie rozumieją i jeszcze do Dortora Kwaśniewskiego o to pretensję mają!  :shock:  :?

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2015-01-30, 05:31:58
To nie ja upieram sie ,ze glukoza- insulina nie ma znaczenia dla anabolizmu. Nie   twierdze rowniez ,ze potrzeba jej duzo. :D :lol: Jest po prostu konieczna ament
Mięśnie rosną nawet podczas głodzenia, są na to badania. :D
Oczywiście, że glukoza jest konieczna, nie da się bez niej żyć, ile mamy stale we krwi 5-7g?
Tylko łatwo w tym zachwycie przesadzić, moje doświadczenia mówią, że przejadając się, nawet lekko, można wzmóc anabolizm(?), lecz tylko na chwilę, 2-3 tygodnie, potem ciało przestaje pozytywnie reagować i albo zmniejsza apetyt, albo zwiększa wydalanie.

administ

Sumienie mi nie pozwala nie dodać, że : skrajnie różne zapotrzebowanie na białko podawane przez różnych "badaczy" przeważnie jest prawidłowe i głównie uzależnione od poporcji między GSO i środowiskowo uwarunkowaną homeostazą.
Jedynie Doktor Kwaśniewski ...
Czas na spacer.  :D

MariuszM

A ile mamy glukozy w watrobie w formie glikogenu? Do 120? :)

administ

Zależy u kogo. Można jednak przyjąć, że przeciętny człowiek w sumie ma około 2 mole glukozy całkowitej w organizmie nie licząc puli dwu-trójwęglowej z białka i tłuszczu.
Piszę z andku więc przepraszam za ewentualne byki których nie wypatrzyłem.

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2015-01-30, 09:32:23
To raczej znane:
http://rcin.org.pl/dlibra/docmetadata?id=12178
i co z tego wynika?
zarowno jedna strona proWw,jak i druga proT zdaje sie,ze nie chce zauwazyc roli Ww oraz T  w wysilku. Podwazajac model
wysoktluszczowy
lub
wysokoweglowodanowy (nie)stosownym rozkladem BTWw :)
Zamiast badan lepiej zaglebic sie w  fizjologie i dobrac  stosowne makrosy pod konkretny rodzaj wysilku.
Twierdzenie tylko Ww lub tylko T to glupota. Jak wszystko w naturze,tak i TiW sie uzuplniaja,aby  huczalo i buczalo :D

Zyon

Co to za naukowe rozkminy jakies? A Waclaw i reszta ludzi czyta i nic z tego nie rozumie.
Nie lepiej rozpisac to jakos prosto, np tak zeby wszyscy zrozuymieli?

Poniedzialek:
Zloto, szpinak, sok z Tesco, zrotowac 3x
Wtorek
Srebro, oliwa, koncentrat pomidorowy, rotowac 2 razy
Sroda
Karkowka duszona z rotacja - zdrotowac rotacje 4 razy

etc...
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2015-01-30, 09:50:40
Cytat: Gavroche w 2015-01-30, 09:32:23
To raczej znane:
http://rcin.org.pl/dlibra/docmetadata?id=12178
i co z tego wynika?
zarowno jedna strona proWw,jak i druga proT zdaje sie,ze nie chce zauwazyc roli Ww oraz T  w wysilku. Podwazajac model
wysoktluszczowy
lub
wysokoweglowodanowy (nie)stosownym rozkladem BTWw :)
Zamiast badan lepiej zaglebic sie w  fizjologie i dobrac  stosowne makrosy pod konkretny rodzaj wysilku.
Twierdzenie tylko Ww lub tylko T to glupota. Jak wszystko w naturze,tak i TiW sie uzuplniaja,aby  huczalo i buczalo :D
Ano wynika, że nic nie działa w próżni i wyjęcie jednego składnika i obracanie nim w nieskończoność dobrze się nie kończy...
Moim zdaniem to GH jest duużo bardziej anaboliczny, ale on też zależy od insuliny, a ta...
U mnie się sprawdza 1gB/kgmc i 1gW/gB, a jadłem i wysokowęglowodanowo i wysokobiałkowo i jakichś dramatycznych różnic w osiągach nie zauważyłem. :D
http://www.kulturystyka.pl/artykul263/

MariuszM

I juz teraz wiadomo po co szamac Ww,insuline na wieczor ;) wydalo sie lol
W nadnerczach moc drzemie ;)

Zyon

Ja nie szamie ww na noc, nie chce mi sie a na sile nie mam zamiaru. No chyba, ze film ogladam to sobie browka strzele albo winko dobre polwytrawne.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Co kto lubi, a mnie ładnie Ww "składają" do snu. :D

MariuszM

Gavroche

A ja właśnie wciągnąłem śniadanko:
-6 żółtek
-200g twarogu
-250ml śmietany 30% bez karagenu ;)
-2 łyżeczki cukru pudru waniliowego
Taka zupka mleczna na śniadanko to jest to!

administ

A po godzinie IG trzeba zbadać...  :shock:  :roll: :wink:  :lol: :lol: :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat"Dotarliśmy do nowego punktu kulminacyjnego w tysiącletniej walce kulturowej między Wschodem a Zachodem. Jak wiadomo, muzułmańscy uchodźcy przybywają dziś do Europy Środkowej tylko po to, by wspólnie z wegetarianami, weganami i reumatykami obrzydzić nam świnię" - mówił.

http://stooq.pl/n/?f=1027586

Niemcy - Parlamentarny spór o wieprzowinę

Zyon

Work Buy Consume Die