Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Dodatki do potraw

Zaczęty przez Śmjetana, 2009-01-23, 21:55:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

Śmjetana

Witam wszystkich,chcialbym sie dowiedziec jakich dodatkow do potraw uzywacie?moga to byc kremy,sosy,przyprawy itp.
Ja polecam chrzan,nie wiem czy podzielicie moje zdanie ale ja uwazam ze to samo zdrowie :)
Dobre sa tez ziola prowansalskie(to z kuchni francuskiej),mozna je kupic w kazdym markecie:)
A co myslicie o majonezach,musztardach,ketchupach itp.?Jakie przyprawy uwazacie za dobroczynne? :)
Pozdrawiam :)

_flo

ja mysle, ze szczegolnie dobroczynny jest ketchup
mozna nim malowac wzorki na kanapkach z serem, np. usmieszki, kwiaty, serduszka - jak to mowia przez zoladek do serca, ogranicza nas tylko wyobraznia
dalej moze sluzyc tez jako sztuczna krew
albo jako maseczka enzymatyczna - peeling
taki ketchup to swietna rzecz

renia

Śmjetana,uważam,że najlepsza jest śmietana :P

Śmjetana

@flo majonezem i musztarda tez mozna malowac wzorki ;) dobroczynnosc dla zdrowia o to pytam ;)

adampio

Jako dodatku do moich potraw stosuje mieso i warzywa, bo podstawa obiadu jest tluszcz. Te dwa gramy ziol provansalskich, ktore dodasz do swoich potraw maja tylko walory smakowe. A z warzyw najbardziej lubie:
pieczarki, pomidory, brokuly, kalafior, fasolke szparagowa,marchew, pasternak, seler, kapuste pod kazda postacia i jeszcze milion innych, byle po obrobce cieplnej i w duzej ilosci tluszczu.

Zamiast keczupu, ktory ma same emulatory, smaze pomidory z puszki.
W miejsce majonezu dodaje maslo albo smietane 38%

Co nie znaczyk, ze nie mozn a jesc kechupu czy majonezu!!!!

evosonic

http://www.przyprawynaturalne.com/
kamis ma to za x3   prymat x2  po co przeplacac
ps  ja tam nie pracuje :-)

kodar

Cytat: _flo w 2009-01-23, 22:02:52
mozna nim malowac wzorki na kanapkach z serem, np. usmieszki, kwiaty, serduszka - jak to mowia przez zoladek do serca, ogranicza nas tylko wyobraznia
najlepsze jednak maseczka,z zoltek i oliwy z oliwek,z pierwszego tloczenia,moze byc rowniez sam smalec. :P  Wyprobowane,tanie i  daje EFEKTY :D

_flo

Cytat: kodar w 2009-01-29, 23:27:35
Cytat: _flo w 2009-01-23, 22:02:52
najlepsze jednak maseczka,z zoltek i oliwy z oliwek,z pierwszego tloczenia,moze byc rowniez sam smalec. :P  Wyprobowane,tanie i  daje EFEKTY :D

zaaaartowaaaalam  :P (/trolowalam)
kodar, ty mi lepiej powiedz kochana, co zrobic jak "ktos" przedawkuje tluszcz i strasznie mu/jej ciazy na zoladku, bleh

kodar

idz,kochana do toalety(u mnie przedawkowanie tluszczu tak dzialalo,ze rwalo ze mnie niemilosiernie :lol:A moze bylo zbyt duzo weglowodanow wraz z tluszcczykiem???,oj nie dobrze...Ziolowe herbatki w postaci miety albo innych,w duzych ilosciach,no i ..........poscik :P

_flo

Cytat: kodar w 2009-01-29, 23:38:16
..........poscik :P

"a ja jezeli pan pozwoli, z przyjemnoscia"
yyy.......juz nic........ juz nigdy.......

:roll:

kodar

Cytat: _flo w 2009-01-29, 23:54:22
Cytat: kodar w 2009-01-29, 23:38:16
..........poscik :P

"a ja jezeli pan pozwoli, z przyjemnoscia"
yyy.......juz nic........ juz nigdy.......

:roll:
no to ewidentene przejedzenie,o jdlugo,ty dlugo polezysz w lozeczku,i nic jesc nie bedziesz....dieta scisla :lol:

vigo

Cytatkodar, ty mi lepiej powiedz kochana, co zrobic jak "ktos" przedawkuje tluszcz i strasznie mu/jej ciazy na zoladku, bleh

mimo ze nie jestem kochana kodar  :D, to z checia podziele sie moim patentem (starym jak swiat).
Na przejedzenie tluszczem najlepszy jest duzy lyk mocnego alkoholu. Ja preferuje Tequile. Jak reka odjal.

_flo

si, tequilla = panaceum na cale zlo :D zapamietam...
szkopul w tym, ze ja prawie nie pije od dluzszego czasu
+ mam nadzieje, ze "nie bedziemy repetowac", bo poki co mam nauczke na dluuuugo

Gavroche

Jakieś wariactwo! :lol:
Zlazłem 4 sklepy rano, żeby kupić "Wegetę", ale taką normalną, z glutaminianem, nigdzie nie było, same "zdrowe" i niesmaczne wersje bez gluta. :D
Dopiero w zwykłym, osiedlowym, i to w godzinach seniora, dostałem oryginalnego "Kucharka", no!

admin

Z normalną Vegetą w spożywczych od dłuższego czasu są jakieś kłopoty, ale można zamówić w necie...  8)

Blackend

No ale żeby smakową sól w necie zamawiać?  :shock: ;)

admin

Cóż począć, takie czasy... ;)

Gavroche

W necie jest wszystko. :lol:

admin

Zyon

Nawet wodka bezalkoholowa jest  :shock:
Work Buy Consume Die